Pridruži nam se na drugom Festivalu tehnologije i poduzetništva!


Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

DRUGI KVARTAL: Što smo sve radili u protekla tri mjeseca?

Romana Ban

Romana Ban

04.07.2022.

“Zastani, udahni, izdahni, osvrni se, zahvali, kreni dalje.”

Ovo bismo mogli primjenjivati svaki dan u svim aspektima života. I mi u Split Tech Cityju volimo zastati i osvrnuti se na učinjeno.

Pogled unatrag

U siječnju smo svojom mjesečnom temom htjeli pokazati koliko nam je važno obrazovanje, u veljači je mentalno zdravlje dobilo zasluženi fokus, a u ožujku smo uz mnoštvo edukacija dublje uronili u digitalni marketing.

Kakve smo rezultate postigli, možeš provjeriti u našem osvrtu na prvi kvartal.

Vrijeme je opet proletjelo i sad je vrijeme za novi osvrt.

Evo čime smo se bavili u travnju, svibnju i lipnju.

Travanj

U četvrtom smo mjesecu u fokus stavili odnose s javnošću. U suradnji s agencijom Vrh komunikacije, 13.4. organizirali smo mini PR konferenciju Komunikacijska izvrsnoST

Cijenjena imena domaće PR scene privukla su brojnu publiku koja je napunila prostor scaleup Office Split. Uz dva predavanja i dvije panel rasprave, pobliže smo upoznali važnost komunikacije za poslovni uspjeh.

Na našem Youtube kanalu dostupne su sve snimke:

Nadalje, 21.4. u Visokoj školi Aspira organizirali smo radionicu Pinije Poljaković Umijeće komuniciranja s medijima.

Petosatna radionica bila je ispunjena radom na konkretnim primjerima svih prisutnih, različitim praktičnim vježbama i međusobnim davanjem povratnih informacija.

Svibanj

Osobnim i profesionalnim razvojem bavili smo se u svibnju, govoreći o ​​neformalnom i informalnom učenju, razvoju mekih vještina, važnosti prakse i mentorstva, cjeloživotnom obrazovanju… 

Na našem portalu i YouTube kanalu možeš pronaći više o svakom održanom događaju:

Osim što smo organizirali nekoliko događaja, uživali smo u ulozi medijskih partnera odličnih konferencija koje smo posjetili:

Lipanj

Šesti smo mjesec posvetili dizajnu; u suradnji s Udrugom DVK, 15.6. organizirali smo večer nazvanu U DVK bašti o dizajnu, na kojoj su se odvila dva predavanja i panel rasprava:

Uz navedeni događaj, na početku lipnja smo organizirali sad već tradicionalno predstavljanje ljetnih praksi naših članica “SUMMER INTERNSHIPS: Praksom do iskustva, iskustvom do posla!”.

Svoje prilike za studente ovog su puta predstavile tvrtke Agilo, Caelor, DEPT, ExtensionEngine, IT Sistemi i NetHub, a snimka je dostupna ovdje.

U suradnji s Privatnom osnovnom školom Harfa, organizirali smo zabavno-edukativnu radionicu za djecu Fairy Tale Science.

I u lipnju smo bili medijski partneri i posjetitelji zanimljivih događanja poput konferencije Green Future i omiškog izdanja popularnog CRO Linkedin MeetUpa.

Kad se podvuče crta, u drugom kvartalu organizirali smo 1 konferenciju (2 predavanja i 2 panel rasprave), 4 predavanja, 2 radionice, 3 panel rasprave, 1 prezentaciju ljetnih praksi i 1 radionicu za djecu.

Što se tiče brojki vezanih za portal,

prosječni mjesečni broj posjetitelja u ovom je razdoblju bio 7022, dok je ukupno bilo 21066 posjetitelja.

Ukupni broj pregleda stranica bio je 65780, dok je prosječni mjesečni broj posjećenih stranica 21926.

Novi članovi

Od novih članova Split Tech City zajednice, u protekla tri mjeseca predstavili smo sljedeće: scaleup Office Split, Vrh komunikacije, Photomath, Cosmic Production, Unique People, IT Sistemi, IRI Centar, Caelor, PlayNirvana Group, Privatna osnovna škola Harfa, Silvio Roguljić, Varyence.

Novi volonteri

Razveselile su nas kvalitetne prijave na naš poziv za autore-volontere, tako da smo dosad predstavili već nekoliko novih imena.

Željka Radnić nastavlja s kolumnom o osobnom razvoju Psihoterapeutkinja propitkuje, a o komunikacijskim vještinama od svibnja čitamo u Skillumni Mirele Vuletić.

Zahvaljujući kolumni Tonija Vitalija Škrti Otočanin, jednom ćemo mjesečno donositi tekstove o financijskoj pismenosti, dok ćemo o content marketingu čitati u kolumni Ništa bez sadržaja autorice Melani Grubić Mikulić.

Valentina Perišić nas, pak, svojim tekstovima upoznaje sa zanimljivim aktivnostima odličnog EU projekta CodER.

EU projekt Digitalna volonterska zajednica

31.3.2022. s provedbom je započeo EU projekt kojem je nositelj Startup – udruga za poticanje i razvoj IT sektora Splita i regije, odnosno udruga koja stoji iza našeg brenda Split Tech City. 🙂

Riječ je o projektu Digitalna volonterska zajednica, odnosno o pilot programu digitalizacije i digitalne transformacije organizacija civilnog društva (OCD) u području organizacije i upravljanja volonterskim aktivnostima.

Cilj projekta je mapirati poslovne procese i razviti nove digitalne alate za organizaciju volonterskih aktivnosti te razviti i provesti niz edukacijskih programa koji bi podržali transformaciju OCD-ova kao modernih digitalnih organizacija.

U sklopu projekta čeka nas mnoštvo zanimljivih aktivnosti, o kojima ćemo te na vrijeme obavijestiti.

Ekskluzivne najave 🙂

Uza sve navedeno, ponosni smo što je upravo naš portal prvi prenio ekskluzivu o dolasku Silicon Castles u Split. Riječ je o strateškom poslovnom akceleratoru za licenciranje tehnoloških tvrtki s intelektualnim vlasništvom. 

Naravno, posebno nam je drago što smo najavili drugo izdanje Festivala tehnologije i poduzetništva, koje će se održati od 7. – 9. rujna u Ljetnom kinu Bačvice. Kupi ulaznicu na vrijeme!

P.S. Nemoj propustiti pročitati više o sadržaju i događajima koje smo kroz protekla tri mjeseca kreirali i organizirali na engleskom jeziku!

Podijeli


O autoru:

Romana Ban

Voli strastvene i dobronamjerne ljude koji stvaraju promjene za dobrobit cijele zajednice te se nada ostaviti pisani trag o što više njih na Split Tech City portalu.

Povezane novosti