Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Privatna osnovna škola Harfa je novi član Split Tech City zajednice

Romana Ban

Romana Ban

06.06.2022.

Već dugo pratim predani rad gospođe Irene Orlović u području ranog poticanja emocionalnog i intelektualnog razvoja djece.

Sjećam se vremena kad je njen san o privatnoj osnovnoj školi u Splitu, u kojoj će moći primijeniti sve u što vjeruje, bio samo – san.

Ne mogu skriti oduševljenje što je Privatna osnovna škola Harfa u rujnu 2020. postala prva međunarodna osnovna škola u našem gradu, a nedavno se pridružila i Split Tech City zajednici!

Inspirativna životna i poduzetnička priča

Sve je krenulo prije više od 20 godina, kad se Irena suočila s teškom dijagnozom svoje djevojčice s poteškoćama u razvoju. 

Ne prihvaćajući pesimizam kojim je često bila okružena i ne nalazeći potrebne materijale na našem jeziku, proučavala je najnoviju stranu literaturu iz psihologije i neurologije te sama izrađivala radne materijale za poticanje intelektualnog razvoja svoje kćeri.

Nakon višegodišnjeg predanog rada, Irena je osmislila nagrađivanu aplikaciju Pametnica za poticanje ranog razvoja.

Nadalje, pokrenula je izdavačku kuću Harfa, koja na hrvatskom jeziku donosi najpopularnije i najkvalitetnije svjetske naslove iz područja roditeljstva, odgoja i razvoja djece. 

Uz to, Irena je izdala slikovnicu „Djevojčica i sreća“, diljem Lijepe naše i susjednih zemalja organizira i vodi predavanja o odgoju, studira psihologiju…

Škola kao kruna predanog rada

I kao da to nije dovoljno, naumila je da njen san o “drukčijoj” školi postane stvarnost! Što Irena zamisli, to i ostvari, tako da je Harfa već gotovo dvije godine poput drugog doma brojnoj dječici iz Splita.

Maksimalan broj djece u obrazovnoj grupi je 18, a jezik podučavanja je engleski, s velikim naglaskom na hrvatski jezik.

Škola radi po međunarodnom programu International Baccalaureate (IB), za učenike već od 5. godine života.

U Privatnoj osnovnoj školi Harfa sadržaji su prilagođeni neurološkoj dobi djeteta, a nastavu vode izvorni govornici engleskog jezika.

Prostor za učenje je osmišljen tako da se djeca osjećaju ugodno i opušteno.

Izvan škole je zeleni prostor, koji potiče zadržavanje dodira s prirodom, opuštanje, promatranje promjena u prirodi tijekom godišnjih doba. Provodeći dio vremena u zelenilu, djeca razvijaju osjećaj prema ekologiji.

Djeca uče istraživajući sadržaje kroz zajedničke projekte. Timski rad ima visoku vrijednost u Harfi.

Tijekom nastave, cilj je prepoznati potencijale i potrebe svakog djeteta te mu pomoći da ih koristi i razvija.

U Harfi djeca uče u okruženju u kojem se osjećaju ugodno i opušteno; gdje je vrijeme vani u prirodi jednako važno kao i unutar učionice.

Dobro došli u Split Tech City!

Kad inspirativna, a nadasve dobronamjerna i optimizmom zarazna, osoba poput Irene prepozna naš rad i poželi nas podržati, uistinu shvatimo da smo na dobrom putu. 🙂

“Pozitivne priče koje donose inspirativne promjene zajedno mogu činiti čuda!”

Irena, hvala na prekrasnim riječima i povjerenju! Vesela i kreativna Harfa ekipo, dobro došli u Split Tech City!

Besplatna radionica za djecu!

Povodom učlanjenja Harfe u Split Tech City, pozivamo vas na znanstvenu radionicu za djecu “Fairy Tale Science”, koja će se održati u četvrtak, 9.6., s početkom u 18 sati u Harfa International School (Poljudsko šetalište 2). 🙂

Radionica će, ovisno o sudionicima, biti održana na hrvatskom ili engleskom jeziku.

Voditeljice radionice su Anne Ćavar i Ela Šerić.

Broj mjesta je ograničen, a prijave su obvezne ovdje.

Fotografije: Sarah Miller

Zajednica

Split Tech City zajednica sastavljena je od dobronamjernih i progresivnih tvrtki, startupa, udruga, inicijativa, ustanova i pojedinaca. Zajedno potičemo i razvijamo IT sektor Splita i regije.

Istraži zajednicu

Podijeli


O autoru:

Romana Ban

Voli strastvene i dobronamjerne ljude koji stvaraju promjene za dobrobit cijele zajednice te se nada ostaviti pisani trag o što više njih na Split Tech City portalu.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti