Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

DUMP Days 2022: Konferencija koja ostavlja bez daha

Romana Ban

Romana Ban

17.05.2022.

Deset mjeseci pripreme bilo je potrebno da bi šesto izdanje DUMP Days konferencije premašilo sva očekivanja. A ako ćemo iskreno, dumpovci su nas prethodnih godina pošteno razmazili, tako da svi uvijek očekujemo puno.

Ruku na srce, puno je to očekivanja jer je organizatorska ekipa sastavljena mahom od studenata i srednjoškolaca…ali kad će ako ne sad! 😉

Vrijediti izdvojiti cijeli vikend za DUMP days!

Posjetitelji su za dva dana trajanja ove “konferencije za novu generaciju digitalaca, developera, dizajnera, marketingaša, poduzetnika”, održane 14. i 15. svibnja 2022. na FESB-u, imali priliku dobiti veliku vrijednost.

Vrijednost u upijanju znanja, iskustva, informacija i poznanstava. 

Program se odvijao u tri zone; u svakoj je bilo živo!

Predavanja, panel rasprave i radionice za poželjeti

U velikom amfiteatru redala su se zanimljiva predavanja i panel rasprave. Zahvaljujući raznolikim temama koje su pokrili stručnjaci iz cijele Hrvatske, svi posjetitelji su došli na svoje. 

Josip Jurić iz tvrtke Rimac Technology otkrio je kako Blazor, Microsoftov predstavnik u svijetu SPA frameworka, pomaže u proizvodnji najbržeg električnog automobila na svijetu. 

Bruno Batarelo je svojim predavanjem predstavio primjenu SDR tehnologije u domeni bespilotnih letjelica i pokazao kako izgleda kad programeri upravljaju radio valovima.

Kroz perspektivu bivšeg software developera koji je prešao u product management, Boris Borović je podijelio najvažnije izazove i lekcije koje je naučio kroz vođenje multidisciplinarnih timova u izgradnji proizvoda s milijunskim korisničkim bazama i prihodima, a Nicolette Pribanić podijelila je iskustvo u vezi toga kako introverta u sebi pretvoriti u svog saveznika u razvoju inženjerske karijere.

Miro Jelaska govorio je o No(Dev)Ops cloud developmentu, dok je naj(ne)popularniji programski jezik JavaScript bio tema predavanja Tome Zelića.

Što se događa kad web developeri i SEO stručnjaci (ne) surađuju, otkrila nam je Barbara Slade Jagodić, a Filip Kelava podijelio je svoju uspješnu copywriting formulu.

Najpoznatiji hrvatski tipograf, Nikola Djurek, objasnio je proces oblikovanja i tehnološki razvoj izrade i produkcije fonta.

Marko Perajica objasnio nam je sve detalje vezane za NFT, dok su Fran Mubrin i Mario Kovačević pričali o dizajnu.

Pričama o razvoju svojih uspješnih startupa publiku su inspirirali Albert Gajšak i Dario Boras.

Gore navedeno je samo dio bogatog programa jer je publika imala priliku uživati i na brojnim drugim panelima i radionicama. Dumpovci, svaka čast!

Magija izložbenog prostora

Predavanja su, dakle, bila izvrsna, no mi bismo rekli da se prava čarolija ipak događala u ostale dvije zone – u atriju i Akvariju.

Tamo je bio izložbeni prostor u kojem su sponzori i partneri imali svoje štandove. Svi su se potrudili privući posjetitelje kreativnim sadržajem.

Uz različite zadatke i (nagradne) igre, svi su rado informirali zainteresirane o svom radu i prilikama koje nude.

A nagradu za najšareniji štand dobivaaa…

Naravno, i Split Tech Tech je kao medijski pokrovitelj konferencije imao svoj štand. S obzirom na to da je naš forte pisana riječ, posjetitelji su jedino kod nas mogli uživati u – knjigama!

Naime, nedavno nam je naš dragi suradnik Marko Prljić poklonio nekoliko kutija vrhunskih naslova, većinom o dizajnu i osobnom razvoju.

Ova je konferencija bila izvrsna prilika da knjige dođu u prave ruke – kod mladih željnih učenja i rasta! U zamjenu za nekoliko tagiranih Instagram storyja, dijelili smo tako knjige, šalice, majice i platnene torbe.

Ukratko, da se dijelila nagrada za najšareniji štand, mi bismo definitivno osvojili prvo mjesto! 😀

Posebno nam je bilo drago što su nas brojni “obožavatelji”, koji inače rado dolaze na događaje koje sami organiziramo, došli pozdraviti. Isto tako, mnogi su se raspitivali o našem radu i prilikama za volontiranje.

I brojni Split Tech City članovi sudjelovali su na DUMP Daysima kao sponzori pa smo obišli i njihove štandove.

Bilo je svega osim zraka

Nije nam nedostajalo ni hrane ni pića, ali s obzirom na više od 1000 posjetitelja, moramo priznati da nam je malo falilo zraka.

Sigurni smo da će FESB iduće godine svima dokazati da zbog ovog vrhunskog događaja može upaliti ventilaciju i prije 1.6. 😉

Dumpovci, bravo i hvala!

Sve u svemu, oduševljeni smo šestim izdanjem DUMP Days konferencije.

Povezivanje poslodavaca sa studentima, informiranje o tehnološkoj sceni iz prve ruke, predavanja najboljih stručnjaka iz svog područja, ležerna atmosfera bez preser*…ups, prenemaganja, dobitna je kombinacija koja osvaja sve generacije digitalaca.

Vidimo se i dogodine!

Fotografije: Bruno Dubravec

Podijeli


O autoru:

Romana Ban

Voli strastvene i dobronamjerne ljude koji stvaraju promjene za dobrobit cijele zajednice te se nada ostaviti pisani trag o što više njih na Split Tech City portalu.

Povezane novosti