Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Unique People je novi član Split Tech City zajednice

Romana Ban

Romana Ban

27.04.2022.

Ljudi su posebnost svake tvrtke i zajednice. Njihova jedinstvenost čini značajnu razliku.

I Split Tech City čine jedinstveni pojedinci i iznimne organizacije, stoga nam je veliko zadovoljstvo što nam se nedavno pridružio Unique People.

Složena softverska rješenja

Unique People nastao je kao sestrinska tvrtka istoimene firme iz Košica (Slovačka), koju su osnovali Jan Bodnar, Marek Bečaver i Peter Šoltes.

Bave se razvojem složenih softverskih rješenja u health care i financijskom sektoru te telekomunikacijama. Osim toga, pomažu malim i srednjim tvrtkama u digitalizaciji i postizanju konkurentnosti.

O njihovom radu i planovima razgovarali smo s Blankom Jolić Miškić, koju smo upitali za razloge širenja ove tvrtke u naš grad.

Iz Košica u Split

Blanka nam je kazala kako se prije otprilike tri godine javila ideja o otvaranju još jednog ureda u jugoistočnoj Europi.

Željeli su prenijeli svoja pozitivna iskustva i sve ono što su dotad naučili do sada, no zbog globalne pandemije projekt je pauziran na neko vrijeme.

Ipak, nisu odustali od prvobitne ideje pa je krajem prošlog ljeta intenziviran rad na projektu te je odluka pala na Split.

“Za širenje u Hrvatsku odabrali smo Split zbog sličnosti metropolitanskog područja Košica i Splita, ali i rastuće IT zajednice, kao i dovoljnog broja stručnjaka s lokalnih obrazovnih institucija.”

Najava gigantskog projekta

Trenutno posluju uglavnom na tržištima zapadne Europe, prije svega na njemačkom tržištu. Surađuju s nekim od najvećih tvrtki u zdravstvenim i telekomunikacijskim sektorima.

“Projekt na kojem radimo sa zdravstvenim sektorom trebalo bi koristiti 40 milijuna Nijemaca. Zbog NDA-a ne smijemo iznositi više informacija”, zagonetna je Blanka, no čim nam bude mogla dati više informacija, rado ćemo proširiti glas o tome. 🙂

Rast splitskog ureda

U Splitu su smješteni u uredu u sklopu sclaeup Office Split, a trenutno imaju 12 zaposlenika.

“Konstantno rastemo i u potrazi smo za stručnjacima koji prvenstveno imaju iskustva u radu s programskim jezicima Angular i Java.”

Zapošljavaju i studente te su iznimno otvoreni za dijeljenje svog znanja mladim ljudima.

Cilj im je imati 20 zaposlenika do kraja godine.

Dobrodošli!

Za kraj smo ih, naravno, upitali zašto su se priključili Split Tech Cityju, a Blanka nam je otkrila:

“Odlučili smo se priključiti Split Tech City zajednici jer se želimo povezati s lokalnom IT zajednicom, sudjelovati na projektima te prenijeti svoje iskustvo iz Slovačke.”

Unique People, sretno sa svim projektima i dobrodošli u Split Tech City zajednicu! 🙂

Zajednica

Split Tech City zajednica sastavljena je od dobronamjernih i progresivnih tvrtki, startupa, udruga, inicijativa, ustanova i pojedinaca. Zajedno potičemo i razvijamo IT sektor Splita i regije.

Istraži zajednicu

Podijeli


O autoru:

Romana Ban

Voli strastvene i dobronamjerne ljude koji stvaraju promjene za dobrobit cijele zajednice te se nada ostaviti pisani trag o što više njih kao izvršna urednica portala Split Tech City. Volonterka u duši, suosnivačica Kluba mladih Split, mama.

Povezane novosti