Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Mini PR konferencija: Komunikacija je bitna, a ljudi još bitniji!

Romana Ban

Romana Ban

14.04.2022.

Jučer je u sklopu našeg mjeseca posvećenog odnosima s javnošću održana mini PR konferencija Komunikacijska izvrsnoST.

U prekrasnom ambijentu novootvorenog scaleup Office Split okupilo se 70-ak sudionika koji su došli poslušati izlaganja nekih od najvećih imena domaće PR scene.

Vrh otvaranje PR eventa

Konferenciju je predavanjem Odnosi s javnošću za početnike otvorio Luka Šipić, vlasnik agencije Vrh komunikacije.

Luka Šipić (Vrh komunikacije)

On je sažeo osnove PR-a i usmjerio okupljene na pojedinosti na koje trebaju paziti kad njihove tvrtke ili organizacije kreću s aktivnom komunikacijom s javnošću.

Bilo je posebno zanimljivo slušati o konkretnim primjerima na kojima je radio, primjerice na kampanji Split – grad za mlade (ta inicijativa Info zone jedna je od onih zahvaljujući kojima naš grad hrabro korača prema ostvarenju vizije iz naslova kampanje).

Luka Šipić (Vrh komunikacije)
U Komunikacijskom laboratoriju kuhaju se vrhunski projekti

Manuela Šola, vlasnica agencije Komunikacijski laboratorij, održala je predavanje Uspješno poslovanje za uspjeh zajednice.

Iza Manuele je gotovo 20-godišnje poduzetničko iskustvo i mnogobrojni uspješni projekti s najvećim brendovima iz regije.

Manuela Šola (Komunikacijski laboratorij)

Nas su najviše oduševila njena britka zapažanja o položaju žena u poduzetništvu te izvrstan društveno odgovorni projekt kojem je Komunikacijski laboratorij dao potrebna krila.

Naime, Rukoplastika je startup koji se bavi izradom specifičnih rješenja koja omogućuju igranje modernih računalnih i konzolnih video igara osobama s invaliditetom.

Posebnost proizvoda jest individualni pristup korisniku ovisno o tipu invaliditeta, što se ostvaruje korištenjem najnovije 3D print i scan tehnologije te reciklirane plastike.

U Komunikacijskom laboratoriju prepoznali su vrijednost ovog projekta i odlučili dati svoj doprinos njegovu razvoju i vidljivosti pružanjem usluga odnosa s javnošću. Svaka čast! 🙂

Piprema, pozor, komunikacija!

Uslijedio je panel Bez kvalitetne komunikacije nema dobre akcije? pod moderatorskom palicom izvrsne Pinije Poljaković.

Pinija Poljaković

Sudionici panela bili su Gordan Turković (vlasnik agencije CTA komunikacije), Jerko Trogrlić (vlasnik agencije VAJT) i Mario Aunedi Medek (​​vlasnik agencije Media Val i predsjednik Hrvatske udruge za odnose s javnošću).

Nakon što su se na samom početku panela međusobno predstavili, kroz crtice iz svog bogatog iskustva nastojali su dodatno približiti publici svoju struku i demistificirati ono čime se bave.

Svojim su nas primjerima uvjerili kako komunikacije uistinu donose akcije, potiču promjene i mijenjaju zakone!

Društveno odgovorne kampanje Nešto zbilja važno, #SPASIME i Želiš li se mijenjati za mjesto? samo su neki od dokaza kako se, često i s nula kuna budžeta, ali uz kreaciju, strast i predanost, mogu dogoditi istinske promjene.

Jerko Trogrlić (VAJT)
Mario Aunedi Medek (Media Val, Hrvatska udruga za odnose s javnošću)
Gordan Turković (CTA komunikacije)

U kontekstu važnosti odnosa s javnošću za tehnološke tvrtke, istaknuli su moć employer brandinga za privlačenje i zadržavanje izvrsnih zaposlenika, stavivši naglasak na – ljude!

U ljudima je prava moć i pravi brending svake tvrtke!

Rešetanje odličnim pitanjima

Nakon panela, uslijedio je dio Shoot me if you can, u kojem je publika dobila priliku svim sudionicima postavljati pitanja.

Ovaj je dio potrajao više od sat vremena, a u zabavnom smo tonu dobili čak i ekskluzivno obećanje kako će se KOMferencija, središnje i najvažnije strukovno događanje Hrvatske udruge za odnose s javnošću s tradicijom dužom od dvadeset godina, iduće godine održati u Splitu.

Naša mini PR konferencija bila je, dakle, pravi uvod u nadolazeći spektakl! 😉

Hvala svima!

Još jednom zahvaljujemo ekipi iz agencije Vrh komunikacije na suorganizaciji, kao i Antoniji, Karli, Ivoni i Ivici iz scaleup Office Split na više nego ugodnom gostoprimstvu!

Posebna zahvala ide i moderatorici Piniji, koja je jučer publiku dodatno oduševila najavom svoje radionice o komunikaciji s medijima.

Radionica će se održati u zadnjem tjednu travnja, u sklopu Split Tech City mjeseca posvećenog odnosima s javnošću, a sve detalje dodatno ćemo predstaviti narednih dana.

Hvala svim sudionicima i svima iz publike, bila nam je čast što ste odvojili cijelo poslijepodne za naš program.

Nadamo se da vas nismo iznevjerili i vidimo se nekom drugom prilikom! 

Sve one koji su ipak propustili ovaj event, ali i sve koji žele “utvrditi gradivo”, sigurno će razveseliti vijest da će snimka naše mini PR konferencije kroz nekoliko dana biti dostupna na našem YouTube kanalu.

Uživajte u gledanju! 🙂

Fotografije: Bruno Dubravec

Podijeli


O autoru:

Romana Ban

Voli strastvene i dobronamjerne ljude koji stvaraju promjene za dobrobit cijele zajednice te se nada ostaviti pisani trag o što više njih na Split Tech City portalu.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti