Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Cosmic Production je novi član Split Tech City zajednice

Split Tech City

Split Tech City

22.04.2022.

Veseli nas raznolikost naše rastuće zajednice, zato nam je iznimno drago što ti danas možemo predstaviti Cosmic Production!

Riječ je o mladoj tvrtki s višegodišnjim kombiniranim iskustvom u marketingu, turizmu i ugostiteljstvu, u čijem se radu prožima njihova cjeloživotna ljubav i strast prema glazbi, videu i produkciji.

Više o njihovim počecima, ciljevima i radu popričali smo s Ivanom Bobanom.

Ivan Boban
Od hobija do posla

Ivan nam je otkrio da je njihova firma nastala onog trenutka kad je hobi “prestao biti hobi i postao full time job”.

“Hobi je bio puštanje glazbe, tj. DJ-iranje u vlastitom lokalu. Kako su nam gosti bili inspirirani odabirom glazbe koju smo puštali i počeli nas zvati da dođemo i na druge lokacije svirati, tada smo shvatili da je to početak i da trebamo otvoriti firmu kako bismo profesionalno isporučivali svoju uslugu.”

(Ne)planirano širenje usluga

Isprva je njihov core business bio puštanje glazbe, no s vremenom, zahvaljujući ponajviše društvenim mrežama, ispreplele su se te dvije djelatnosti.

Tako su danas agencija za evente, marketing i društvene mreže, a rade i rješenja za glazbu u hospitality industriji.

“Zaduženi smo za postavljanje strategije, organizaciju događaja, design, fotografiju/video i marketing.”

Među njihovim značajnijim klijentima ističu se Bokamorra, Hotel Radisson, Dentelli i Bossanova Bose.

Nova vremena, novi izazovi

Naš nam je sugovornik otkrio da su mnogi izazovi s kojima se danas suočavaju slični onima s početka poslovanja.

S druge strane, nova vremena nose i nove izazove, tako da sad idu u smjeru korištenja tehnologije kako bi mogli pružiti usluge i proizvode na efikasniji i moderniji način.

“Naš je cilj uvijek bio da budemo prisutni na posebnim gradskim mjestima, drugačijim od većine, poput hotela s pet zvjezdica, fine dining restorana, specijalnih corporate evenata i sl. I danas nam je najveći izazov raditi u posebno osmišljenim prostorima, bilo privatnim ili javnim.”

Pandemijske (ne)prilike

Ivan nam je priznao da je pandemija itekako utjecala na njihovo poslovanje; u to vrijeme nisu mogli raditi jer je upravo event industrija imala najduži period zabrane rada.

Ipak, nisu očajavali, već su tijekom pandemije, zahvaljujući vremenu koje su iznenada “dobili”, osmislili nove ideje i projekte, poput radio emisije, snimanja YouTube videa i rada na online radio platformama.

Uz navedeno, osmislili su projekt in store radija za poslovne korisnike u hospitality industriji – Meridian Chapters InStore.

Kvaliteta prije svega

Ivan ističe kako su svi u Cosmic Productionu multipraktik djelatnici, a što se tiče planova za širenje, željeli bi okupiti još DJ-eva i glazbenika koje bi imali u svom portfelju.

Uvijek im se, napominje, mogu javiti promotori, social media manageri, animatori i svi ostali koji žele ponuditi svoje vještine za kreiranje što boljih i zabavnijih evenata tijekom sezone, ali i u zimskom dijelu godine.

“Mi smo mala obiteljska tvrtka sa velikim znanjem i želimo se istaknuti kvalitetom, a za ostalo ćemo lako.”

Cosmic Production, dobrodošli u Split Tech City! 🙂

Zajednica

Split Tech City zajednica sastavljena je od dobronamjernih i progresivnih tvrtki, startupa, udruga, inicijativa, ustanova i pojedinaca. Zajedno potičemo i razvijamo IT sektor Splita i regije.

Istraži zajednicu

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Povezane novosti