Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Caelor je novi član Split Tech City zajednice

Split Tech City

Split Tech City

23.05.2022.

Među mnogim tvrtkama koje su u zadnje vrijeme postale dijelom naše aktivne zajednice je Caelor. Napokon je došlo vrijeme da ti predstavimo i njihovu priču! 

Caelor je globalna tvrtka za razvoj softvera, specijalizirana za razvoj Atlassian aplikacija.

Boris Belohradsky u Caeloru je Head of Design te smo s njim popričali o svemu čime se bave i čemu teže. 

Atlassian geekovi

Otkrio nam je da imaju jasan cilj, a to je zatvoriti jaz između Atlassian Data Center i Cloud aplikacija.

Boris Belohradsky

Naime, mnogo je klijenata koji prelaze na Cloud pa je velika potreba za funkcionalnostima koje su imali na Data Center verzijama.

“Mi smo Atlassian geekovi s jakom strašću za razvoj proizvoda. Uz brojna proširenja za Jiru i Confluence, želimo instancu na cloudu učiniti što privlačnijom.”

Kreiranje vlastitih alikacija

Kako bi u tome uspjeli, izrađuju aplikacije koje poboljšavaju korisničko iskustvo i pojednostavnjuju suradnju između timova. 

Tako je MacroSuite jedna od vodećih Confluence Cloud aplikacija za oblikovanje sadržaja (eng. content formatting).

Nadalje, kako bi poboljšali iskustvo zaposlenika s Jirom i Confluenceom, ali i unijeli malo zabave i motivacije u svakodnevni posao, kreirali su Trophies.

“Aplikacija je to kojom se mogu vrednovati sve aktivnosti u Jiri i na Confluence, a vi je možete prilagoditi kako najbolje odgovara vašem timu. Primjerice, za svaki riješeni ticket dobijete 10 bodova, za svaki page koji napravite 5 bodova. I naravno, odredite nagradu”, objasnio je Boris.

Usredotočeni na krajnje korisnike

Upitali smo svog sugovornika što smatra najvećom posebnošću Caelora, a on se nije premišljao oko odgovora:

“Usredotočeni smo na iskustvo krajnjih korisnika i njihovo mišljenje nam je jako važno za bilo kakva poboljšanja. Zajedno s brojnim Atlassian partnerima razvijamo software rješenja prilagođena potrebama svakog korisnika. Fun fact je kako je većina naših aplikacija nastala na zahtjev klijenata.”

Šaroliko društvo developera i kreativaca

Caelor ima urede u Zagrebu, Splitu, Zadru i Kölnu, a njihovi zaposlenici, kojih je trenutno 20-ak, kombiniraju uredski rad s radom od kuće. 

Caelor tim se sastoji od Atlassian stručnjaka, visoko motiviranih programera, kreativnih dizajnera i iskusnih menadžera proizvoda.

“Mi smo šaroliko društvo developera i kreativaca. Ponosni smo što bez obzira na lokacije radimo kao jedan tim i što već imamo rezultate koji to potvrđuju. Bez obzira na to jeste li dio našeg dizajn, marketing ili QA tima, uključeni ste u rad, planiranje i rezultate firme. I da, svi smo veliki fanovi Atlassiana!”

Tek su na početku svog poslovanja pa su u stalnoj potrazi za novim zaposlenicima. Trenutno imaju otvorene oglase za: DevOps Engineer, JavaScript Full Stack, Java Script Backend i React js. Developer, a više detalja možeš saznati u našoj kategoriji Poslovi

Dobro došli u Split Tech City!

Boris nam je priznao da caelorovci već aktivno prate rad Split Tech Cityja.

“Vidimo sve sjajne projekte koje radite i želimo biti dio te priče. Uzbuđeni smo zbog svega što nam zajednica može pružiti i što možemo naučiti!”

Istovremeno, naravno, žele predstaviti Atlassian alate i pokazati kako aplikacije poput njihovih mogu olakšati posao, ali i da Jira nije tako komplicirana. 

Sigurni smo da će ova mlada i ambicipzna ekipa uspjeti u svom naumu. Mi im želimo puno sreće i dobrodošlicu u Split Tech City zajednicu!

Zajednica

Split Tech City zajednica sastavljena je od dobronamjernih i progresivnih tvrtki, startupa, udruga, inicijativa, ustanova i pojedinaca. Zajedno potičemo i razvijamo IT sektor Splita i regije.

Istraži zajednicu

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Povezane novosti