Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Profesionalni razvoj je puno više od karijernog napretka!

Split Tech City

Split Tech City

15.05.2022.

Zanimljive priče o profesionalnom razvoju nešto su što većina nas voli slušati. Lijepo je čuti tuđa iskustva, njihova razmišljanja koja su dovela do važnih odluka, greške koje su prošli i lekcije koje su iz toga naučili.

U ponedjeljak, 9.5.2022., imali smo priliku uživati u čak četiri različite priče o profesionalnom razvoju, s posebnim naglaskom na područje IT sektora, startupa i freelancinga.

U suradnji sa Studentskim zborom FESB-a, u Akvariju Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje organizirali smo predavanje i panel raspravu koji su privukli (između ostalih) brojne studente.

Večer je otvorio Tomislav Kozačinski predavanjem No Bulls*it freelancer

​Tomislav je danju Product Designer, noću stand-up komičar, a još važnije – doživotni je freelancer!

Tomislav Kozačinski

Ispričao nam je kako je upravljao razvojem dviju paralelnih karijera. Otkrio je kako je zapravo raditi za sebe i graditi zajednicu te što učiniti sa slobodom koju nosi nevezanost za mjesto rada.

Podijelio je sve dobro i loše iz svog iskustva. Ako te zanima kako sve uspijeva i isplati li se uopće takav način života i rada na kraju dana, obavezno pogledaj snimku predavanja na našem YouTube kanalu!

Panel o profesionalnom razvoju

Nakon ovog zanimljivog predavanja, imali smo priliku uživati u razgovoru s troje ljudi zanimljivih karijernih puteva.

Mensur Duraković (Agilathon)
Ana Milas (Serengeti)
Ivan Vican

Uz moderiranje naše Romane Ban, svoje su nam priče o profesionalnom razvoju iznijeli:

Ana Milas, voditeljica odjela marketinga i poslovnog razvoja za američko tržište u tvrtki Serengeti,

Mensur Duraković, magistar edukacije informatike i senior software inženjer s preko 6 godina profesionalnog iskustva u struci, zaposlen u splitskoj tvtki Agilathon, full stack inženjer s preferencama na web i JavaScript tehnologije, ali i mobilne aplikacije u Flutter-u

​​​Ivan Vican, doktorirao na interdisciplinarnoj temi s naglaskom na približavanju biomedicine umjetnoj inteligenciji i psihoakustici, a posljednjih 5 godina djeluje kao freelancer iz područja podatkovne znanosti i algoritama za desetke kompanija i startupova, prvenstveno smještenih u Sjedinjenim Američkim Državama i zapadnoj Europi.

O formalnoj i neformalnoj edukaciji, izazovima freelancinga i rada u velikim korporacijama, čitanju i mentalnom zdravlju, važnosti mentorstva i prakse i još puno toga, razgovarali smo u opuštenoj atmosferi FESB-ova Akvarija.

Snimku možeš pogledati ovdje.

Radionica koja se pamti

Moramo istaknuti i da je dan nakon predavanja i panela također bio uzbudljiv za Split Tech City obožavatelje. 😀

Naime, Tomislav Kozačinski je 10.5.2022. u The Works coworkingu održao radionicu Value of Life per Hour: Lessons from building a 6-figure freelancing career.

Nekonvencionalan pristup i savjeti bez dlake na jeziku zadržali su pažnju sudionika ne samo tijekom dvosatne radionice, već i na višesatnom networkingu koji je uslijedio.

Bilo nam je srcu posebno drago vidjeti kako je grupica studenata ostala gotovo do ponoći na druženju s Tomislavom, koji je otvoreno pričao s njima o poslu i životu. 🙂

Eh, da, šokirao se što su današnje generacije studenata već 2001. godište! #starise

Za osvježenje na networkingu pobrinula se kaštelanska craft pivovara Familia, kojoj od srca zahvaljujemo na vrhunskim pivima koje smo tek otkrili, ali u kojima ćemo još dugo uživati! 🙂 

Vidimo se na nekom od nadolazećih događaja!

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti