Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Kuhaju se ljetne prakse, prijavi se na vrijeme!

Romana Ban

Romana Ban

08.06.2022.

Kad se napuni neklimatizirana multimedijalna dvorana Sveučilišne knjižnice u Splitu, a nitko ne ode prije kraja, to može značiti samo jedno – nešto se zanimljivo i korisno kuhalo na izlaganju (a pritom ne mislim na prisutne koji su se vjerojatno prekuhali). 😀

Jučer je, četvrtu godinu zaredom, održano predstavljanje ljetnih praksi koje splitske IT tvrtke, članice Split Tech City zajednice, nude studentima.

Događaj “SUMMER INTERNSHIPS: Praksom do iskustva, iskustvom do posla!” napokon je opet išao uživo!

Bila je to super prilika studentima da na jednom mjestu čuju i upoznaju nekoliko različitih tvrtki te se informiraju o mogućnostima za praksu i rad.

Agilo

Tvrtku Agilo predstavio je Toni Trivković, inače osnivač i predsjednik Split Tech Cityja.

Osim društveno angažirane note, njihov se 11-eročlani tim ističe brigom za wellbeing i sportskim angažmanima.

Zanimljivo je da je većina tima dio Agila već godinama, što je zapravo rijetkost u današnje vrijeme, kad je “skakanje” iz tvrtke u tvrtku postalo uobičajena praksa.

Toni Trivković

Ovog ljeta Agilo nudi dvije 6-tjedne plaćene prakse, na koje se mogu prijaviti studenti, ali i srednjoškolci:

Digital designer i Back-end developer.

Prijave se primaju do 17.6. na internship@agilo.co

Da mogućnost ostanka, tj. zapošljavanja nakon obavljene ljetne prakse nije mit, Toni je istaknuo na primjeru srednjoškolca Matea Juginovića.

Mateo Juginović

On je prošlog ljeta u Agilu odradio praksu te, u skladu s ostalim obvezama, tijekom cijele školske godine nastavio raditi preko učeničkog ugovora. Mateo je još uvijek u Agilo timu, a jučer se iskazao kao vrsna tehnička podrška. 🙂

Caelor

Predstavljanje tvrtke Caelor započelo je prikazivanjem prigodnog videa, nakon čega je Luka Palac pobliže objasnio čime se sve bave, kako rade i što očekuju od budućih kolega.

Ukratko, Caelor želi zatvoriti jaz između Atlassian Data Center i Cloud aplikacija. Uz brojna proširenja za Jiru i Confluence, žele instancu na cloudu učiniti što privlačnijom. Kako bi u tome uspjeli, izrađuju aplikacije koje poboljšavaju korisničko iskustvo i pojednostavnjuju suradnju između timova. 

Caelor tim se sastoji od Atlassian stručnjaka, visoko motiviranih programera, kreativnih dizajnera i iskusnih menadžera proizvoda.

Luka Palac

Stalno su im otvorene im dvije pozicije za prakse:

Front-end developer (React) i Back-end developer (Node.js).

Praksa je plaćena, a postoji i mogućnost nastavka rada uz studentski ugovor/ugovor o radu. Prijave se primaju ovdje.

DEPT

Petar Ivančević predstavio je DEPT, agenciju izgrađenu na digitalnim temeljima.

Kako je rekao, pioniri su u mnogočemu, a kontinuirano ulaganje u inovaciju jedan je od njihovih glavnih prioriteta. Posebnu pozornost pridaju održivom razvoju i činjenici da projekti na kojima rade pozitivno utječu na naše društvo i prirodu.

Na tržištu su se u više od 25 godina profilirali kroz odjele developmenta, dizajna, marketinga, produkcije, savjetovanja i prodaje.

Što se tiče ljetnih praksi, primaju 3 do 4 kandidata koji će s njima raditi 2 mjeseca. Kandidati mogu očekivati fleksibilno radno vrijeme i novčanu naknadu, kao i mogućnost stalnog zaposlenja.

Tehnologije na kojima će praktikanti raditi su React za Front-end developere te Express i Koa.js za Back-end developere.

Prijave se primaju ovdje.

ExtensionEngine

Tvrtku ExtensionEngine predstavio je Marin Bareta.

S uredima u Splitu i Bostonu, ova ekipa s više od 20 godina iskustva dizajnira, razvija i lansira custom learning platforme.

Zapošljavaju više od 75 ljudi u različitim odjelima, a fokusirani su isključivo na područje online edukacije.

Marin Bareta

Na tromjesečnu ljetnu praksu pozivaju (buduće) developere;

primit će najviše troje studenata, a datum početka je fleksibilan, kao i radno vrijeme (4-8 sati dnevno).

Svakog “interna” očekuje individualni pristup posvećenog mentora. Studenti će raditi na simulacijama stvarnih projekata, a bit će plaćeni 50 kn po satu.

Uz svu potrebnu opremu za rad, poput MacBook Pro računala, praktikanti će imati i osigurano parking mjesto.

Više informacija i prijavnicu možeš naći na internship.extensionengine.com

IT Sistemi

Berislav Tomašić predstavio je tvrtku IT Sistemi – Nove Tehnologije d.o.o., koja od 1998. razvija vlastite proizvode i rješenja za vodeće tvrtke regije.

Cijeli njihov tim odlikuje kombinacija tehničkog znanja i razumijevanja poslovnih procesa. Trenutno rade na brojnim projektima, od elektroničkog potpisivanja do digitalizacije 250 km dugačke arhive vodeće banke u Mađarskoj.

Berislav Tomašić

Njihov ITSummer Internship, koji će trajati od 4-6 tjedana, nudi sljedeće pozicije:

Software developer, Sistem inženjer i Business analyst

Software developer praktikanti upoznat će se s modernim tehnologijama i vještinama potrebnim za karijeru programera, dok će oni prijavljeni za poziciju Sistem inženjera doznati sonove projektiranja, implementacije i održavanja naprednih ICT sustava.

Business analyst bit će, pak, dijelom planiranja, analize zahtjeva i implementacije rješenja za digitalizaciju.

Prijave su otvorene do 15.6. putem maila posao@itsistemi.com.

NetHub

Predstavljanje tvrtki zaključeno je izlaganjem Mihaele Papić, koja je predstavila NetHub.

Riječ je o prvom hrvatskom poduzetničkom akceleratoru usredotočenom na razvijanje tehnologija u zdravstvu. Osnovan je početkom 2021. godine od strane društva E.C.H.R., a s ciljem unapređenja poslovne klime za mala i srednja poduzeća.

Mihaela Papić

Prepoznavši tržišne potrebe i potencijale, NetHub akcelerator omogućuje umrežavanje i upoznavanje s izazovima digitalizacije u zdravstvu i mogućnostima razvoja inovacija, rad na konkretnim projektnim idejama uz individualni pristup i mentorstvo te pružanje podrške odabranim poduzetničkim timovima.

Bave se studijama/analizama i savjetovanjem u području razvoja poduzetničkih potpornih struktura, unapređenjem poslovnog okruženja za poduzetnike te savjetovanjem u području pristupa financiranju i intelektualnog vlasništva.

Osim rada preko studentskog ugovora, ovaj interdisciplinarni tim kao nastavna baza Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Splitu studentima tog fakulteta nudi mogućnost obavljanja stručne prakse.

Sve dodatne informacije možeš dobiti na NetHub web stranici i na info@nethub.hr.

Personal Elevator Pitch

Nakon predstavljanja tvrtki uslijedio je Personal Elevator Pitch, za koji smo odabrali troje studenata. Nažalost, samo dvoje ih je nastupilo. Točnije – dvije.

Anđela Beroš studentica je Marketinga na Ekonomskom fakultetu i ističe se organizacijskim vještinama, stečenim ponajviše pod okriljem vrijednog Studentskog poduzetničkog inkubatora. 

Anđela Beroš

Mia Vrdoljak studira Računarstvo, a iza nje je hvalevrijedno volontersko iskustvo u brojnim splitskim organizacijama.

Mia Vrdoljak

Još jednom pohvaljujemo ove djevojke koje su hrabro istupile pred mnogobrojnu publiku i predstavile se u najboljem svjetlu. Nakon izlaganja, svi su htjeli dodatno popričati s njima, a mi jedva čekamo da nam jave ima li šta nova. 🙂

Networking je neizbježan dio svakog našeg događaja, a pogotovo ovog. 🙂

Upoznavalo se, razgovaralo, impresioniralo… Nadamo se da su i studenti i tvrtke zadovoljni te da će se i ovogodišnje predstavljanje ljetnih praksi naići na plodno tlo!

P.S. Snimka cijelog događaja sutra će biti dostupna na Split Tech City YouTube kanalu!

Fotografije: Ivan Gracin

Podijeli


O autoru:

Romana Ban

Voli strastvene i dobronamjerne ljude koji stvaraju promjene za dobrobit cijele zajednice te se nada ostaviti pisani trag o što više njih na Split Tech City portalu.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti