Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

scaleup Office Split je novi član Split Tech City zajednice

Romana Ban

Romana Ban

04.04.2022.

Uzimajući u obzir da je splitska tehnološka zajednica sve veća i aktivnija, ne čudi kako se diljem grada otvaraju novi coworking prostori.

Remote rad u IT-u ni prije korone nije bio nepoznanica, no u zadnje je dvije godine i u mnogim drugim sektorima postao potpuno prihvatljiv i uobičajen, što je također pridonijelo većoj potražnji za ovakvim tipom poslovnih prostora.

Članstvo u Split Tech Cityju je zakon 🙂

Prije nekoliko nas je mjeseci razveselila vijest kako se planira otvaranje velikog coworking prostora u blizini sveučilišnog Kampusa.

Gospodin Ivica Perić, koji stoji iza cijelog pothvata, javio nam se dok je ideja još bila u povojima.

Mnogi su detalji tada bili upitni, no jedno je bilo nedvojbeno – čim prostor otvori svoja vrata, postat će članom Split Tech City zajednice! Rečeno – učinjeno!

scaleup Office Split
Neraskidiva veza

Prije nekoliko tjedana s radom je započeo scaleup Office Split, i to mjesec dana prije nego što je bilo planirano, što nas ne začuđuje s obzirom na to da je gospodin Perić cijeli svoj dosadašnji radni vijek proveo u Njemačkoj. 🙂

Naime, još je kao četverogodišnjak iz rodnog Splita otišao u Hamburg. Po struci je diplomirani ekonomist, a radio je u financijskoj industriji, obnašajući važne funkcije u bankarskom sektoru.

Osim što se svake godine vraćao u Split na ljetovanje, vezu s rodnim krajem njegovao je i u novoj domovini.

Aktivnim angažmanom u udruzi Croatia Hamburg, čiji je trenutno predsjednik, povezuje tamošnju zajednicu Hrvata, i to organiziranjem različitih kulturnih i sportskih događaja.

U zadnje vrijeme, dakle, živi na relaciji Njemačka-Split, s ciljem da se za nekoliko godina trajno vrati u rodni grad.

Coworking business

Prije pet godina napustio je rad u bankarskom sektoru i zajedno s prijateljem posvetio se coworking businessu.

Nakon što se u Hrvatskoj pokrenula priča s Digital Nomad vizom, Ivica je dobio ideju o otvaranju jedinstvenog coworking ureda u Splitu.

scaleup Office Split

Na umu mu nije bilo ponuditi samo prostran ured za coworking nego i moderne poslovne urede, a sve to upotpuniti vrhunskom uslugom organiziranja evenata, sadržaja i svega ostaloga što klijentima bude potrebno.

Nakon godinu i pol – ideja je pretvorena u stvarnost. Otvoren je scaleup Office Split!

Split Tech City inspekcija 🙂

Naravno da smo ih posjetili i obišli sve prostorije! 🙂 

Ako tražite poticajnu radnu atmosferu u coworking okruženju, onda vas scaleup Office Split moderno opremljeni uredi i prostori neće razočarati!

“scaleup Office Split je funkcionalno, atraktivno i inspirativno radno okruženje koje svojim članovima olakšava daljnji razvoj, širenje, sinergiju i zajedništvo”, istaknuo je Ivica.

Njihov je cilj, kako nam je kazao, dati svakom novom članu prostor da se predstavi, umreži i razvije.

“Stvaramo prostor za inspiraciju i pozitivnu energiju. scaleup Office Split idealno je mjesto za sve koji traže pozitivno i profesionalno radno okruženje i žele se umrežiti.”

Više od coworkinga

Kao mrežna platforma, okupljaju ljude različitih nacionalnosti i djelatnosti te nude maksimalnu fleksibilnost svojim sustavom Office-as-a-Service.

Osim toga, svojim članovima nude sofisticiranu uslugu za svaki sastanak i događaj.

“Kao ambasadori grada Splita i Dalmacije, veselimo se što će i drugi ljudi otkriti dalmatinsku obalu i moći s nama uživati u mediteranskom načinu života. Naša pomno odabrana lokacija, okružena mnoštvom lokalnih sadržaja, omogućit će članovima da istraže i upoznaju Split. Blizina mora i staroga grada svakako je izbor poslovnog prostora po mjeri svakoga, kazao je naš sugovornik.

Dobrodošli!

Kao što je spomenuto na samom početku, njihovo članstvo u Split Tech Cityju bilo je logičan potez jer svojim radom žele doprinijeti jačanju lokalne tehnološke i poslovne zajednice.

“Prve smo klijente dobili upravo zahvaljujući Split Tech Cityju, a pozitivna atmosfera lanjskog Festivala tehnologije i poduzetništva učinila me svjesnijim potencijala splitske IT zajednice te mi je dala dodatnu hrabrost i pozitivan osjećaj vezano za scaleup projekt.”

A prvo proširenje tima realiziralo se zahvaljujući čaroliji LinkedIna; mlade splitske snage Antonija Buzov i Karla Perhat zaposlene su kako bi svojim idejama i vještinama omogućile vrhunsku uslugu svim klijentima koji će upravo u scaleup Office Split potražiti coworking, poslovni ured ili prostor za organiziranje događaja.

“Naši članovi vole istaknuti kako se kod nas osjećaju kao kod kuće”, s ponosom su istaknule Antonija i Karla.

Veselimo se svim nadolazećim zajedničkim projektima, a jedan takav čeka nas već polovicom travnja. 🙂

scaleup Office Split, dobrodošli u Split Tech City! 🙂

Zajednica

Split Tech City zajednica sastavljena je od dobronamjernih i progresivnih tvrtki, startupa, udruga, inicijativa, ustanova i pojedinaca. Zajedno potičemo i razvijamo IT sektor Splita i regije.

Istraži zajednicu

Podijeli


O autoru:

Romana Ban

Voli strastvene i dobronamjerne ljude koji stvaraju promjene za dobrobit cijele zajednice te se nada ostaviti pisani trag o što više njih na Split Tech City portalu.

Povezane novosti