Pridruži nam se na drugom Festivalu tehnologije i poduzetništva!


Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Varyence je novi član Split Tech City zajednice

Split Tech City

Split Tech City

28.06.2022.

Vrijeme je da upoznaš još jednu tvrtku koja se nedavno uključila u Split Tech City zajednicu! 

Riječ je o Varyence, multinacionalnoj tvrtki osnovanoj u Sjedinjenim Američkim Državama, s uredima u Ukrajini, Hrvatskoj i SAD-u.

Više o ovoj “svjetskoj, a našoj” tvrtki otkrila nam je Anđela Salapić, njihova HR managerica

Više od milijun sati iskustva

Kako nam je rekla naša sugovornica, Varyence je osnovana 2012. u New Yorku od strane jednog Amerikanca i prvotno je bila fokusirana na komercijalizaciju proizvoda američkih tvrtki u ranoj fazi pokretanja. 

Danas tvrtku vode dvoje američkih i jedan ukrajinski partner, a trenutno imaju preko 100 zaposlenika koji pomažu klijentima u komercijalizaciji softverskih proizvoda, razvoju weba i mobilnih uređaja, AI/ML/IOT-u, kibernetičkoj sigurnosti i s cloud infrastructure uslugama. 

“Imamo više od milijun sati iskustva u tehnološkim projektima.”

Hrvatska kao pun pogodak

Kad su tražili gdje će još, uz postojeće urede u SAD-u i Ukrajini, otvoriti podružnicu, procjenjivali su mnoge zemlje na temelju tečnog znanja engleskog jezika, razvijenosti tehnološke scene, troškova života i dostupnosti tehnoloških talenata.

Pažnju im je zaplijenila Hrvatska, a posebno Split, pogotovo zbog otvorenih i prijateljski nastrojenih ljudi te općenito mediteranskog duha.

Naposljetku su prije nekoliko mjeseci otvorili ured u Kaštelima. 

“Naš cilj je pružiti svojim zaposlenicima odlične uvjete te postati jedna od najboljih IT tvrtki u Hrvatskoj.”

Kako Anđela kaže, raduju se upoznati nove ambiciozne i vesele ljude na području Hrvatske i širiti svoj postojeći mali tim na ovim prostorima.

Impresivna postignuća   

Pitali smo Anđelu kojim se projektima tvrtke najviše ponose, a ona nam je nabrojila nekoliko njihovih impresivnih postignuća:

  • “Razvili smo robotsku platformu za automatizaciju procesa koju koriste Testing Laboratories u Sjedinjenim Državama za automatizaciju naručivanja i rezultata testova na COVID i sličnih zdravstvenih testova.”
  • “80% naših kupaca je s nama otkako smo osnovali svoju tvrtku.”
  • “99% našeg poslovanja događa se zahvaljujući ‘word of mouth’.”

Uz navedeno, nije mogla ne podijeliti s nama još dvije zabavne činjenice:

  • “Najmanje 4 mačke zaposlenika proputovale su više zemalja i odlučile se za stalno preseliti u Hrvatsku.”
  • “Mnogi od nas imaju strast za kuhanjem ribe i mesa za tjedno druženje, a uvijek se rado družimo i provodimo vrijeme zajedno.”
Otvorene pozicije

Anđela ističe kako uglavnom uvijek imaju barem nekoliko otvorenih radnih pozicija. Njihove otvorene pozicije u Hrvatskoj navedene su ovdje.

Među trenutno otvorenim pozicijama su: Account Managers, Business Analysts, Developers.

Pitali smo svoju sugovornicu što bi navela kao prednost tvrtke Varyence u odnosu na druge kad je riječ o zapošljavanju, a ona nam je rekla da osjećaju kako kao tvrtka sa sjedištem u SAD-u, između ostalog, sa sobom nose jedinstvene kulturne perspektive.

Nadalje, nude prilike za rad na cool projektima i kompenzacije temeljene na stvarnim zaslugama. 

“Zaposlenici su nam na prvom mjestu, prije kupaca i profita. Bez zadovoljnih zaposlenika ni tvrtka neće biti uspješna.”

Anđela ističe kako su uzbuđeni što primjećuju da njihovi zaposlenici rastu s njima u svojim karijerama.

“Postoji mnogo sjajnih IT tvrtki i nadamo se da će potencijalni zaposlenici i nas vidjeti upravo kao jedno od sjajnih mjesta za rad. Trudimo se biti pošteni prema zaposlenicima i klijentima, potičemo i pozdravljamo redovite povratne informacije od zaposlenika o područjima u kojima možemo biti bolji. Ohrabrujemo ljude da pronađu pravu IT tvrtku u kojoj bi najradije radili, čak i ako to nije naša tvrtka.”

Dobro došli u Split Tech City!

O uključenju u Split Tech City zajednicu Anđela kaže:

“Pridružili smo se kako bismo se povezali s lokalnom IT zajednicom, prisustvovali lokalnim tehnološkim događajima, stekli nova prijateljstva i podigli svijest o pozicijama u svojoj tvrtki pomažući u nekim cool projektima.”

I mi se veselimo suradnji i zajedničkim projektima. Dobro nam došli! 🙂

Zajednica

Split Tech City zajednica sastavljena je od dobronamjernih i progresivnih tvrtki, startupa, udruga, inicijativa, ustanova i pojedinaca. Zajedno potičemo i razvijamo IT sektor Splita i regije.

Istraži zajednicu

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Povezane novosti