Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

SPLIT TECH CUP 2022: Prikupili smo više od 40 000 kuna. Kupujemo laptope za djecu iz udruge MoSt!

Romana Ban

Romana Ban

05.12.2022.

Jedan od projekata kojima se uvijek najviše veselimo svakako je Split Tech Cup, cageball turnir na kojem svakog prosinca u humanitarnom duhu okupimo lokalnu tehnološku scenu.

Iza nas je četvrto izdanje; jučer se u Sportskom centru Mačak okupilo 16 ekipa IT-evaca s dobro poznatom nakanom:

sakupiti iznos kojim ćemo osigurati kupovinu laptopa djeci iz potrebitih obitelji.

Hvala svim ekipama!

Svoje igračke (ne)vještine i timski duh pokazali su IT-evci okupljeni u sljedeće ekipe:

Adriatic.hr, Agilathon, Agilo, Bitcoin Store, Blank, Centar izvrsnosti, Code Five, Connecto, Devla, Extension Engine, FEG, GetByBus, Maurer Electronics, Notch, Sharp Agency i Tech Resources.

Pod budnim okom profesionalnog delegata, igrači su nas oduševljavali “fintama” kojih se ni Livaja ne bi zasramio.

Odlična atmosfera nije izostala, a ponosni smo što su u samo jednoj situaciji frcale iskre za čije bi nam rješavanje dobro došla VAR soba. 😀

Napeto do samog kraja

U napetoj završnici pucali su se penali;

pobjednički pehar odnio je Blank!

Kad smo ih pitali kakvi su im dojmovi, dobili smo odgovor “Dobri”.

Međutim, shvatili smo da smo pitali krivu osobu (koja se bavi financijama), tako da smo “mikrofon” dali rječitijem – kapetanu.

“S guštom smo okupili ekipu i sudjelovali. Oduševljeni smo profesionalnom organizacijom i drago nam je što smo mogli doprinijeti humanitarnoj svrsi. Ovo nam je prvi pehar koji smo osvojili za Blank, što će nam biti izvrsna motivacija za buduće turnire, pogotove ovakve s dobrim ciljem”, kazao nam je Đani Machiedo.

Blank je osvojio Split Tech Cup 2022.

“Stigao sam podržati kolege tek u finalu i mislim da sam bio nervozniji od njih. Zamalo sam ušao u teren”, rekao nam je ponosno “prvi čovjek” Blanka, Nebojša Veron.

Ljudi moji, je li to moguće?

I naš Toni Trivković bio je među igračima sa svojom Agilo ekipom, a dojmove je sažeo u stilu pravog sportskog komentatora:

“Finale je bilo spektakularno; minut do kraja je Blank gubio 1:3, zabijaju za 2:3, deset sekundi do kraja zabijaju za 3:3 i osvajaju turnir na penaleee!”

A sad slijedi dio njegove izjave u svojstvu organizatora 😀 :

“Turnir je prošao u super atmosferi, dobro smo se oznojili i zabavili. Čestitke Blank ekipi, ali i svim ostalim ekipama na sudjelovanju i podršci turniru. S obzirom na dobro djelo koje će proizaći iz turnira, smatram da smo svi pobjednici!”

Naravno, to kažu svi gubitnici he he he.

Igrom do laptopa za djecu iz udruge MoSt

Šalu na stranu, na ovom su turniru uistinu svi pobjednici.

Uz ekipe koje su sudjelovale na tuniru, ovoj se akciji svojim donacijama pridružilo još nekoliko tvrtki;

prikupili smo 40.400,00 kuna!

Sav iznos namijenjen je kupnji laptopa za djecu iz potrebitih obitelji, a posebno nam je zadovoljstvo što ćemo ove godine prikupljene laptope donirati štićenicima udruge MoSt, o čemu ćemo te detaljno naknadno obavijestiti.

I za kraj istaknimo da su se prijave na ovogodišnji turnir primale putem aplikacije koju je DonatQR tim razvio u sklopu našeg EU projekta Digitalna volonterska zajednica.

Fotografije: Bruno Dubravec

Podijeli


O autoru:

Romana Ban

Voli strastvene i dobronamjerne ljude koji stvaraju promjene za dobrobit cijele zajednice te se nada ostaviti pisani trag o što više njih na Split Tech City portalu.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti