Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Agilo Sports ekipa i partneri donirali su 64 700 kuna za kupnju Trexo robota za hodanje

Split Tech City

Split Tech City

07.09.2021.

Prošle godine smo pisali o humanitarnoj inicijativi digitalne agencije sportskog duha Agilo koja je tada krenula u pohod na vrh malonogometne lige firmi Sun City Sport u Splitu.

Timski su odlučili za svaki gol koji zabiju tijekom lige donirati 100 kuna u humanitarne svrhe, a po završetku sezone odlučiti kome ide ukupan iznos.

Hvalevrijednu akciju prepoznale su i druge firme koje imaju zaljubljenike u nogomet, ali i pojedinci, čime je automatski porasla vrijednost gola.

“Korona je pokazala da firme bez doprinosa zajednici nemaju pravu svrhu. Želim da sve što radimo ide i za veće dobro,”

Istaknuo je tada osnivač Agila Toni Trivković.

S nestrpljenjem smo pratili ligu i brojčano stanje golova, a sada, po završetku sezone jedva smo čekali saznati kome će ukupni iznos od 64 700 kuna otići “u ruke.”

U razgovoru s ekipom doznali smo da je odluka pala na udrugu “Vjeruj i djeluj” koja je pokrenula donatorsku akciju Dječji koraci.

Cilj akcije je skupiti 250 000 kuna za nabavku Trexo robota za hodanje, namijenjen djeci koja ne mogu samostalno hodati. Trexo je dizajniran kao pomoć mališanima s invaliditetom koja pri hodanju trebaju maksimalnu podršku. Uz pomoć njega jača se muskulatura i pokretljivost zglobova, a pokazao se zahvalan kod djece s cerebralnom paralizom, kod ozljeda leđne moždine, paraplegije, mišićne distrofije i ostalih stanja koja smanjuju pokretljivost donjeg dijela tijela.

Sama donatorska akcija “Vjeruj i djeluj za Dječje korake” koju sam u suradnji sa članovima i vodstvom udruge pokrenuo u 7.mjesecu 2021. godine zbog prikupljanja financijskih sredstava za nabavku dječjeg Trexo robota za vježbu simuliranja hodanja i rehabilitaciju naših najmanjih polako i sigurno urađa plodom. Stečeno povjerenje kroz prijašnju humanitarnu akciju za nabavku ReWalk sistema za hodanje kod odraslih osoba s invaliditetom od velike nam je važnosti.
Upravo zbog toga siguran sam da ćemo i ovom prilikom ostvariti naš željeni cilj, tj. prikupiti 250.000kn za kupnju rehabilitacijskog Trexo robota za dječicu. U donatorsku akciju su se uključili svi, od onih malih do onih velikih. Nama veličine nisu važne, bitno nam je da svaka kuna koja je uplaćena da je uplaćena i donirana od srca za dobrobit naše najranjivije skupine, odnosno dječice s invaliditetom.
Jako bitna nam je podrška šta šireg kruga ljudi, da bih uopće i uspjeli u naumu
,

rekao nam je Andrija Lipanović, predsjednik udruge.

I vi se možete uključiti u akciju!

Za koga god da se ova mlada ekipa odlučila bilo bi nam drago, ali na djecu smo ipak najosjetljiviji. 

Ovim putem apeliramo i na sve vas da se uključite u akciju Dječji koraci i date svoj doprinos kupnji Trexo robota, a to možete učiniti uplatom donacije na broj računa:

HR 66 2340 0091 1110 4732 3 (PBZ)
BIC, SWIFT CODE: PBZGHR2X
Opis plaćanja: donacija za akciju “Dječji koraci”
Model: HR00
Poziv na broj: datum uplate (npr. 02062021)

Čestitamo svima na sudjelovanju u akciji i postignutim golovima, nastavljamo pratiti i buduće inicijative ovog tipa.

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti