Kupi ulaznicu i sudjeluj na trećem Split Tech City Festivalu!


Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Split Tech City bogatiji je za još jednog člana – BLANK

Tina Tomičić

Tina Tomičić

03.11.2020.

Toliko smo sretni da moramo ponoviti – Split Tech City bogatiji je za još jednog člana! 🙂

Blank je razvojna agencija koja je službeno nastala prije mjesec dana, međutim već unazad godinu dana neformalno postoji i radi se na njenoj izgradnji, a partneri u firmi su Nebojša Veron, Marko Marinović i Mislav Tomić koji surađuju već 12 godina, točnije od zajedničkog osnivanja udruge DUMP, gdje su organizirali programerska predavanja i sudjelovali na raznim natjecanjima.

Posjeduju 10+ godišnje iskustvo u razvoju softvera, a prvi veći projekt koji su zajednički odradili bili su sustavi za FESB, gdje su kao studenti sudjelovali u razvoju njihovih informacijskih sustava za raspored predavanja, prisustvo studenata i profesora, javni web itd.

Nastanak Blank-a

dobartek.hr im je drugi veći projekt, a radi se o internetskoj platformi za naručivanje hrane, pokrenutoj 2013. godine.

Do unazad mjesec dana razvojni tim su gradili unutar dobartek.hr, ali s povećanjem klijenata odlučili su taj razvojni tim izdvojiti i osnovati novu tvrtku koja će se baviti isključivo razvojem, a dobartek.hr će joj biti jedan od klijenata.

Tako je nastao Blank!

Blank čini ekipa koja stoji iza većih softverskih projekata – dobartek.hr (preko 100.000 korisnika i preko 100 restorana partnera u 8 gradova), Bitcoin Store (mjenjačnica kriptovaluta u Hrvatskoj sa fizičkim poslovnicama i sa online sustavom), BitKonan (prva Hrvatska burza kriptovaluta).

Generalno, imaju dosta iskustva u domeni kriptovaluta, kako privatno tako i profesionalno, a cilj im je brendirati se i orijentirati u razvoju takvih sustava.

“Vjerujemo da će to zaživjeti i da je blockchain tehnologija budućnosti te se trudimo našu ekipu educirati po pitanju kriptovaluta i blockchaina u tehničkom i financijskom smislu.”

Trenutno rade i sa stranim i sa domaćim klijentima, a usluge koje tim klijentima trenutno pružaju su product design, development, QA, PM, design aplikacija, a najveći fokus im je na razvoju Custom rješenja po narudžbi i to web i mobilnih aplikacija.

Tehnološki stack na koji su orijentirani trenutno su .NET/.NET Core/Node.JS na back-endu, a na front-endu najviše React, kao front-end framework koji im je najviše zastupljen na trenutnim projektima, ali i kojeg interno najviše “guraju”, a razvoj mobilnih aplikacija na React Native ( hibridnih mobilnih aplikacija).

U korak s tehnološkim napretkom

Čitav tim se trudi držati korak s tehnologijom i pratiti sve novosti vezane za istu, kako bi ih mogli primijenjivati na novim projektima.

Iz tog razloga organizirali su i interni meetup kojeg u budućnosti planiraju otvoriti za javnost. Vezan je isključivo za razvoj frontenda i prikladnog imena Frontend&pizza, s obzirom da je pokrovitelj meetupa dobartek.hr.

Dvije domene unutar razvoja koje bi istaknuli su: fintech i e-commerce, a konstantno su u potrazi za talentiranim ljudima koji bi upotpunili njihov tim.

Na pitanje zašto su se odlučili uključiti u STC te kakva su im očekivanja, odgovorili su nam:

“STC smatramo bitnim dijelom tehnološke zajednice u Splitu, praktički najveći lokalni community. Svojim članstvom želimo podržati rast zajednice, a od STC-a dobiti vidljivost prema vani kroz sve vaše kanale.”

I ti možeš postati član Split Tech Cityja!

Veselimo se suradnji s Blankom, a ovim putem upućujemo poziv i ostalim tvrtkama da se pridruže udruzi kao član i postanu dio Split Tech City zajednice.

Podijeli


O autoru:

Tina Tomičić

Ljubiteljica pisane riječi i kreativka koja sve svoje misli stavlja na papir. U skladu s tim, rijetko ćete me vidjeti bez rokovnika. Život mi je neiscrpno vrelo inspiracije, a njegova nepredvidivost jak motiv za isti. Iako više volim knjige oduvijek živim u svom filmu. :) Najdraži citat mi je: "Samo ludi i usamljeni si mogu priuštiti da budu ono što jesu. Usamljeni jer im se nitko ne mora sviđati, a ludi jer ih nije briga!" (Bukowski)

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti