Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Peti Split Tech Cup: Prikupili smo 7200 eura za kupnju laptopa za djecu Maestrala!

Romana Ban

Romana Ban

04.12.2023.

Prosinac je opet započeo na najbolji mogući način: još smo jednom u humanitarnom duhu okupili lokalnu tehnološku scenu.

Peto izdanje humanitarnog cageball turnira Split Tech Cup održalo se 2.12. u Sportskom centru Mačak, gdje su na terene izišle čak 24 ekipe:

Adriatic.hr, AGILO, Aspira, Blank, Caelor, CloudSense, CodeMage, Dotien, DRACO, Ericsson Nikola Tesla, FEG, GetByBus, Gol u gostima, HILLS, IT Sistemi by ASEE, Kàko Magazin, Laplacian, Maurer1, Maurer2, RE.SPLIT, Sharp Agency, Studion 1, Studion 2 i Vizual.

Svrha ovogodišnjeg turnira bila je sakupiti iznos za kupnju laptopa djeci o kojoj brine Centar za pružanje usluga u zajednici Meastral, a s obzirom na rekordan broj prijava,

prikupili smo 7200 eura!

Jedva čekamo da laptopi stignu u dječje ruke, o čemu ćemo vas, kao i uvijek, obavijestiti na ovom portalu.

Hvala Mačku!

Osim što smo od srca zahvalni svim ekipama, naša posebna zahvala ide Sportskom centru Mačak, gdje već od prvog izdanja ovom prigodom besplatno koristimo terene.

“Prepoznali smo dobre namjere Split Tech City ekipe, koja radi odlične stvari za naš grad, tako da ih otpočetka rado podržavamo u ovoj odličnoj akciji. Drago nam je što možemo dati svoj doprinos i u ovo vrijeme darivanja usrećiti mališane”, kazao je gospodin Jurica Debak iz Sportskog centra Mačak.

Svi smo pobjednici?

Iako svake godine naglašavamo da smo na ovom turniru svi pobjednici, ipak su samo dvije ekipe otišle doma/na posao s peharom.

Blank je, obranivši prošlogodišnji naslov, osvojio 1. mjesto!

Blankovci nisu skrivali oduševljenje, zbog čega smo njihovog kapetana uhvatili za kratki razgovor.

Đani Machiedo priznao nam je da on i kolege tijekom godine održavaju kompetitivni duh preko virtualnog nogometa kroz interna natjecanja, dok se za “pravi balun” većinom okupe samo za Split Tech Cup ili DUMP turnir.

Međutim, na terenu su djelovali kao da uživo vježbaju barem jednom tjedno! 

“Okupljanje ekipe je bilo relativno lagano s obzirom na samu ideju i humanitarni karakter turnira, a obrana titule od prošle godine i format turnira, koji zahtijeva samo 3 igrača za sudjelovanje i traje jedno popodne, definitivno su bili ekstra motivacija za sudjelovanje. Sve pohvale za organizaciju; svaki teren je bio iskorišten, nije bilo osjećaja da ima puno čekanja i sam turnir je završio uru ranije nego prošle godine. Uživanje u kavi i utakmicama na televiziji između naših ‘bitnijih’ utakmica, nalaženje s bivšim kolegama s faksa i općenito druženje cijelo popodne je, naravno, plus!”, podijelio je Đani svoje dojmove.

Nakon napetog finala, završenog penalima protiv ekipe Gol u gostima, Đani nije mogao vjerovati da su ponovili lanjski uspjeh.

“Iako smo ušli u turnir s tim na umu, nakon nekoliko pogledanih utakmica vidjeli smo da je konkurencija ove godine još jača nego prošle. Međutim, išli smo korak po korak, ostavili sve na terenu, izgurali do kraja i dramatičnim završecima, preokretima i penalima došli do vrha, sve uz podršku najvećih fanova u obliku kolega i direktora iz firme, bez kojih ne bi bilo tog dodatnog trunka motivacije za izgurati do samog kraja”, kazao je kapetan pobjedničke ekipe petog Split Tech Cup-a, istaknuvši kako se veseli sljedećim izdanjima našeg humanitarnog turnira.

Novim sportskim druženjima za dobru svrhu vesele se i Rino Dugonjić, Jakša Milanović, Svetin Pavlov, Toni Žuvela i Tomislav Jukić, članovi drugoplasirane ekipe Gol u gostima, ujedno jedine koja nije predstavljala neku tvrtku, već pojedince (većinom) iz IT-a. 

“Naša ekipa dijeli zajedničku strast prema sportu koji je predstavljen na turniru. Okupili smo se kako bismo podržali humanitarnu inicijativu i pridonijeli prikupljanju sredstava za nesebične svrhe. Naša motivacija bila je pružiti kvalitetnu sportsku predstavu, ali i dati doprinos humanitarnoj zajednici”, objasnio je Rino Dugonjić, kapetan ekipe.

Rino ima samo riječi hvale za organizacijski aspekt turnira:

“Organizacija humanitarnog turnira bila je iznimno profesionalna, a sve pohvale idu organizacijskom timu na posvećenosti i predanosti. Atmosfera na samom događaju bila je još posebnija znajući da smo dio nečega većeg, a svi smo uživali u natjecanju, druženju s drugim ekipama te podržavanju humanitarne akcije.”

Pitali smo Rina kakav je osjećaj osvojiti srebrni pehar, a on je iskreno odgovorio:

“Moram priznati da smo pristupili ovom događaju s ambicijom da osvojimo prvo mjesto. Iako nas je obuzeo osjećaj žaljenja zbog izgubljene prednosti od 3:0, srž našeg sudjelovanja bila je pružiti podršku zajednici, neovisno o rezultatu, stoga smo brzo prihvatili poraz. Sada pozivamo sve da podrže buduće akcije i pridruže nam se kako bismo se svi zajedno dobro zabavili!

Još jednom zahvaljujemo svim sudionicima turnira i organizatorima na podršci. Ovo iskustvo bilo je ne samo sportski izazovno, već i emotivno ispunjavajuće, znajući da smo zajedno doprinijeli humanitarnoj inicijativi. Vidimo se dogodine!”

Nemamo što dodati.

Hvala od srca svim sudionicima i suradnicima!

Podijeli


O autoru:

Romana Ban

Voli strastvene i dobronamjerne ljude koji stvaraju promjene za dobrobit cijele zajednice te se nada ostaviti pisani trag o što više njih na Split Tech City portalu.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti