Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Na Festivalu razgovaramo o izazovima rada u IT sektoru

Romana Ban

Romana Ban

22.08.2022.

Ostalo je tek malo više od dva tjedna do drugog izdanja “najsplitskije konferencije na cilome svitu”:

Festival tehnologije i poduzetništva održat će se od 7. – 9. rujna u Ljetnom kinu Bačvice.

Uz odlična predavanja Luke Šipića, Ivana Arasa, Mira Bandala, Slobodana Jovića i Tonija Bobana, uživat ćemo i u tri panel rasprave.

Već smo ti otkrili da će Mateo Perak, Kristijan Luburić, Marin Varvodić i Branko Šegedin sudjelovati na panelu FuckUp – Druga strana medalje, dok će na “psiho panelu” o mentalnom zdravlju govoriti Željka Radnić, Suzana Špika Šimera i Ivan Urlić.

Izazovi i perspektive razvoja karijere u tehnološkom sektoru

Danas najavljujemo panel naslovljen Izazovi rada u IT sektoru, na kojem će svoja iskustva i stavove s nama podijeliti Nikola Perić, Mladen Macanović, Antonio Perić-Mažar i Zdravko Blagdan.

  • Razgovarat ćemo o njihovim karijerama i lekcijama koje su putem naučili.
  • Saznat ćemo trebamo li računati na prečice kojima ćemo ubrzati i olakšati svoje karijerne puteve.
  • Čut ćemo što savjetuju onima koji su na početku svog profesionalnog puta, a što onima koji se u tehnološki svijet žele prebaciti iz nekog drugog područja.

Nikola Perić

Partner i direktor u Little code agenciji, koja se kroz svojih pet godina postojanja profilirala kao pouzdan partner enterprise tvrtkama pri izradi kompleksnih i skalabilnih softverskih rješenja.

Dugogodišnji programer s fokusom na Microsoft tehnologije, uživa u dijeljenju i primjeni novih tehnologija u dnevnom poslu.

S tvrtkom i privatno podržava lokalnu IT zajednicu od samih početaka, i to kao organizator, mentor i predavač na raznim meetupima, konferencijama i hackathonima poput meetupa OpenCoffee i Mobile Monday, konferencije DUMP Days i udruge Split Tech City.

Mladen Macanović

Mladen se bavi programiranjem još od srednje škole, a profesionalno od 2015. Puno je prošao od tada; od juniora na prvom poslu sve do senior-arhitekt levela.

Radio je u nekoliko domaćih firmi na razvoju ERM, CRM i CMS sustava, ali zbog ljubavi prema poslu nikada nije prestao raditi i vlastite projekte kao hobi.

Iz jednog od hobija, prije četiri se godine razvio Blazorise. Od tada ga aktivno razvija te sada vodi uspješnu firmu Megabit d.o.o., koja surađuje s mnoštvom inozemnih firmi i klijenata. Blazorise je trenutno jedan od najpopularnijih alata za Blazor, a Mladen se nada da će tako biti i ubuduće. 

Antonio Perić-Mažar

Antonio je direktor Locastica, agencije specijalizirane za razvoj softverskih rješenja za tvrtke kao što su Tommy, PBZ, Erste, GFNY,  Daikin, Cedevita i mnoge druge.

On je serijski poduzetnik koji je, između ostalog, suosnivač agencije Litto, startupa koji želi pokrenuti proces digitalizacije u turističkom sektoru.

Aktivan je predavač na konferencijama diljem svijeta te suorganizator BlockSplit konferencije i Tinel meetupa.

Zdravko Blagdan

Obrazovan u doba bez računala, Zdravko Blagdan uspio je uskočiti u jedan od ranih programerskih vlakova, u kojem je izdržao čak 4 desetljeća unatoč “truckanju” po promjenama tehnologija.

Ovaj PHP developer kaže da mu je ritam programiranja u kostima. Iako je već neko vrijeme u mirovini, nije se umirovio, već i dalje radi, doduše nešto sporijim tempom od nekadašnjeg.

Još malo!

Nabavi ulaznicu na vrijeme i uživaj u vrhunskom programu! Vidimo se!

Podijeli


O autoru:

Romana Ban

Voli strastvene i dobronamjerne ljude koji stvaraju promjene za dobrobit cijele zajednice te se nada ostaviti pisani trag o što više njih na Split Tech City portalu.

Povezane novosti