Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

PSIHO PANEL: Sa stručnjacima za mentalno zdravlje do bolje kvalitete života i rada

Split Tech City

Split Tech City

01.08.2022.

Sjećaš li se da smo, u sklopu svojih tematskih mjeseci, veljaču posvetili mentalnom zdravlju?

S obzirom na to da je riječ o području koje smatramo iznimno važnim i o kojem bi se trebalo promišljati tijekom cijele godine, odlučili smo mu zasluženu pažnju dati i na Festivalu tehnologije i poduzetništva.

Zbog toga će jedna od panel rasprava biti fokusirana upravo na mentalno zdravlje, i to u kontekstu građenja karijere u tehnološkom sektoru.

  • S kakvim se teretima nose mladi pred kojima je odabir karijere?
  • Koliko ovisnosti modernog doba utječu na produktivnost i radne navike?
  • Kako se nositi s izazovima međuljudskih odnosa s kolegama i nadređenima?
  • Na koji način prevenirati stres vezan za posao?

Sve su to pitanja o kojima ćemo na raspravi nazvanoj Kako (p)ostati mentalno zdrav u digitalno doba? razgovarati s našim panelistima, koje smo birali imajući na umu njihovu raznolikost u iskustvu i razmišljanjima. 

Suzana Špika Šimera

Suzana je Head of People Operations za Sigmoid Lab i Postindustria grupaciju. Magistra je psihologije sa certifikatom za psihoterapiju i lead management instituta Willam Glasser International.

Uz primarni posao, radi kao predavačica na Visokom učilištu Aspira u kolegijima iz domene menadžmenta ljudskih potencijala.

Osim višegodišnjeg iskustva unutar ljudskih resursa kao biznis funkcije, upravo je njen rad u svojstvu psihologa unutar organizacije pomogao mnogim zaposlenicima u nošenju s problemima posebno tijekom najizazovnijeg perioda COVID-19 pandemije. 

Željka Radnić

Nakon što je diplomirala na Filozofskom fakultetu i stekla iskustvo volontirajući u Dječjem domu, zapošljava se u školi, a zatim nastavlja obrazovanje za psihoterapeutkinju.

Danas u Centru Mezzo kroz individualno savjetovanje i psihoterapiju pruža podršku pojedincima na njihovom putu razvoja. 

Željka je članica Hrvatske komore psihoterapeuta, certificirani Wingwave coach, suosnivačica Klupka resursa te autorica kolumne Psihoterapeutkinja propitkuje na Split Tech City portalu.

Uživa u učenju te vjeruje kako svatko od nas ima sve resurse kako bi ostvario svoj potencijal.

Ivan Urlić 

Prof.prim.dr.sc. Ivan Urlić cijenjeni je splitski neuropsihijatar i dobitnik Nagrade za životno djelo Grada Splita.

Njegov je stručni interes prvenstveno usmjeren na područje mentalnog zdravlja te na područje problematike psihičkih bolesti i poremećaja kao što su psihoze i PTSP.

Autor brojnih knjiga i znanstvenih radova na više svjetskih jezika, predavač na mnogim europskim sveučilištima i organizator cijenjenih međunarodnih stručnih medicinskih skupova; nazivaju ga neumornim učiteljem brojnih generacija medicinskog osoblja. 

Vidimo se!

Uz ovaj panel, dosad smo iz programa Festivala najavili sljedeće:

A to je tek pola predviđenog rasporeda! 🙂

Ne propusti najsplitskiju konferenciju na cilome svitu –

kupi ulaznicu i vidimo se!

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti