Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Split Tech Cup 2019: Zabavno je i dobro činiti dobro!

Romana Ban

Romana Ban

09.12.2019.

Kišno subotnje popodne i hrpa mladih IT-evaca na jednom mjestu. Znam na što prvo pomislite. Ne na to, nego na igranje igrica. Ma ni na taj se način nisu zabavljali; okupili su se kako bi sudjelovali na drugom humanitarnom cageball turniru u organizaciji Split Tech Cityja!

Sportski centar Mačak (u kojem možete uživati i u kuglanju, pikadu, kvizovima, raznovrsnoj ponudi pića…a imaju i teretanu!) još je jednom bio izvrstan domaćin splitskoj IT zajednici podijeljenoj u 22 ekipe, koje su međusobno odmjerile snage u driblanju, trčanju, nabijanju lopte “ošponde” i ostalim vještinama karakterističnim za ovaj sport. (Je li cageball sport? 😀 )

Svi su došli s jednim ciljem: kako bi prikupili sredstva za kupnju laptopa, odnosno za ulazak u čaroban svijet tehnologije, nekolicini potrebite splitske djece.

Međutim, naravno, igra ih je ponijela pa su gotovo svi imali još poneki cilj, tako da smo čuli izjave poput: “Ako triba, poginit ću na terenu za pobjedu!” i “Namjerno ćemo izgubit, moramo stić na muško druženje na koncertu u čast Oliveru”. Ne izmišljam! 😀

Atmosferu kao na Ligi prvaka donijela je ekipa SPI girls; svi su željeli gledati njihov okršaj s kršnim momcima iz suparničkih ekipa. Sve golove koje su uspjele zabiti pratio je veličanstven delirij navijača, a na kladionicama su i prije samog turnira toliko visoko kotirale da im nije dopušten niti predah između dviju utakmica. Naravno, to ih nije spriječilo da ipak uzmu duži predah i preko poluvremena, tako da je sudac morao intervenirati vičući: “Di su cure?! Aaa, da, pričaju…” 😀

Svojevrsna senzacija bila je i ekipa koja je predstavljala budući Plan B coworking: poput jamajkanske bob reprezentacije, probili su se do finala bez zamjenskih igrača (osim u utakmici protiv cura iz Studentskog poduzetničkog inkubatora, gdje su ipak trebali uvesti zamjene :D).

Ipak, u finalu ih je savladao Sublico, za koji su igrali Marin Babić, Mislav Kustura, Ivan Martić, Ivan Ravlić, Domagoj Ljuba i Milan Družijanić.

Nema veze, lipši nam je pehar za drugo misto!”, zaključila je ekipa iz Plan B coworkinga.

Pobjednici su, pak, bili oduševljeni i peharom i pobjedom: “Ovo nam je prvo sudjelovanje na Split Tech Cupu, ali sigurno ćemo i dogodine doći jer, uz to što podržavamo humanitarne inicijative, izvrsno smo se zabavili!”

Uskoro ćemo vas izvijestiti o dodjeli laptopa i radionicama za djecu koja će ih dobiti, a dotad još jednom od srca zahvaljujemo svim ekipama koje su sudjelovale u turniru:

Klikeri, Coworking Meje, Agilo, OpenCoffee, The Coffy Way Croatia, Extension Engine, Lilcodelab, Aspira, Include, Plan B Coworking, SPI boys, SPI girls, GetByBus, Tech Resources, FESB studenti, FESB veterani, Rocket, adriatic.hr, Positive Equity, Sublico, SplitX i FESB Racing.

Zahvaljujemo i ekipi iz dobartek.hr što nas je počastila pizzama, kao i Sportskom centru Mačak na ustupljenom prostoru. Hvala i Caritasu na suorganizaciji; zahvaljujući njima, bit ćemo sigurni da laptopi idu u prave ruke! 🙂

Više fotografija s turnira možete pogledati u albumu na našoj Facebook stranici.

Podijeli


O autoru:

Romana Ban

Voli strastvene i dobronamjerne ljude koji stvaraju promjene za dobrobit cijele zajednice te se nada ostaviti pisani trag o što više njih kao izvršna urednica portala Split Tech City. Volonterka u duši, suosnivačica Kluba mladih Split, mama.

Povezane novosti