Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Najava devetog predavača STC konferencije: Armando Matijević

Romana Ban

Romana Ban

25.10.2019.

Ostala su samo dva tjedna do naše motivacijske konferencije za mlade, koja će se pod sloganom “Živi lokalno, radi globalno!” održati 9.11.2019. u Cinestaru trgovačkog centra Mall of Split.

Nakon što smo vam predstavili Antu DagelićaNenada ĆukaIvana BlagajićaIvana BlaževićaDarija BorasaMarka Prljića, Nebojšu Verona i Franu Borozana, danas vam predstavljamo posljednjeg u nizu – Armanda Matijevića!

Armando vodi SplitX, jedan od najkvalitetnijih svjetskih XR community-a, u sklopu kojeg radi s domaćim i stranim startupima. Osim toga, podupire lokalnu IT scenu kao mentor u AYEN poduzetničkom programu za mlade udruge CEDRA Split, a aktivno sudjeluje i u nizu domaćih obećavajućih startupa.

Još sam kao dijete volio sport i tehnologiju, a upravo te dvije stvari definirale su mi život”, ističe.

Prvi njegov startup bio je kreiranje 3D košarica za razmjenu znanja: “To je ispao teški promašaj. Međutim, upravo mi je to iskustvo bilo prvo pravo učenje”, prisjeća se.

Startup život odveo ga je od Kanade preko SAD-a do Kine i natrag u rodni grad, odakle danas radi globalno.

U Americi je prošao jedan od najprestižnijih akceleratora; to mu je iskustvo, kako kaže, otvorilo oči u vezi onog što želi postići: “Želim ulagati u ljude i startupe kroz prizmu investicijskog fonda i akceleratora! Sanjam fond i akcelerator koji će domaćim ljudima pružiti priliku uspjeha direktno na svjetskom tržištu. Doći ćemo i do toga, ali pomalo, sve u svoje vrijeme! SplitX sad je zapravo korak na putu ostvarenja moje finalne vizije.

Armando ističe kako odlazak u inozemstvo ne treba gledati kroz prizmu trajnog preseljenja: “Idi, uzmi što trebaš i dođi doma to plasirati!

On je došao do onog što je htio; većinu godine živi doma, a radi globalno! Njegov tipičan dan ne može proći bez geta i Fira. Ima fleksibilno radno vrijeme pa posao ‘razbija’ u segmente koje onda odrađuje tijekom dana, bilo u uredu ili za laptopom u kafiću. Ujutro popije kavu u getu pa ide u ured, a poslije sve ovisi o vremenu i obvezama koje ima tog dana…ali samo fleksibilno, ističe! 🙂

Mogao bih živjeti bilo gdje u svijetu, svugdje bih se snašao, ali odbijam živjeti u svijetu gdje nema Fira, picigina i Marjana. Ako grad to nema, onda me ne zanima”, smije se Armando, koji se u trenutku pisanja ovog članka nalazi u Los Angelesu, gdje pregovara sa sponzorima za svoj idući ‘event’, a za nekoliko dana već je u San Franciscu.

Mladima poručuje da svoje dvadesete ulože u – fejlanje.

Da, tako je. Fejlajte, nema veze, ali pokušajte. Odvažite se. Uđite u taj rizični potez koji vas kopka već neko vrijeme. Svakako gradite ‘network’ – koji uvijek ostaje, a tek ćete poslije shvatiti koliko je neprocjenjiv.

Armandova iskustva, razmišljanja i savjete uživo poslušajte na Split Tech City konferenciji u sklopu njegova predavanja “Šta jest i tu je”.

Prijave za sudjelovanje otvorene su još samo dva dana – prijavite se!

Podijeli


O autoru:

Romana Ban

Voli strastvene i dobronamjerne ljude koji stvaraju promjene za dobrobit cijele zajednice te se nada ostaviti pisani trag o što više njih kao izvršna urednica portala Split Tech City. Volonterka u duši, suosnivačica Kluba mladih Split, mama.

Povezane novosti