Pridruži nam se na drugom Festivalu tehnologije i poduzetništva!


Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Najava četvrtog predavača STC konferencije: Ivan Blažević

Romana Ban

Romana Ban

09.10.2019.

I ovog tjedna nastavljamo otkrivati predavače prve Split Tech City motivacijske konferencije za mlade, koja će se pod sloganom “Živi lokalno, radi globalno!” održati 9.11.2019.

Već smo vam predstavili Antu Dagelića, Nenada Ćuka i Ivana Blagajića, a danas vas upoznajemo s Ivanom Blaževićem.

Ivan je osnivač agencije za razvoj web, mobilnih i IoT aplikacija Blazing Edge, sastavljene od 20-ak mahom mladih ljudi, koja je prije nekoliko mjeseci postala dijelom najbrže rastuće softverske agencije u SAD-u – Rocket Insights.

Put do sadašnje situacije bio je – slučajan, skromno će objasniti Ivan.

Ne bih rekao da sam tu gdje jesam završio planski, i ‘MIOC’ sam upisao jer su mi matematika i prirodni predmeti uvijek dobro išli. Tako sam i završio FESB i radio u dvije IT tvrtke. Međutim, brzo sam vidio da mi trebaju malo drugačiji izazovi pa su mi se počele vrtjeti različite misli i ideje u glavi kako bih to mogao promijeniti i raditi nešto što bi me u potpunosti zadovoljavalo.

S kolegom iz Bostona tako je počeo raditi na nekim projektima, zbog kojih su – iz potrebe – osnovali tvrtku. East Coast Product uspješno je poslovao, no nakon nekoliko zajedničkih godina odlučili su krenuti odvojenim putevima. Tako je i nastao Blazing Edge.

Sam početak je bio iz garaže, doslovno, a s rastom i širenjem poslovanja došlo je do potrebe i za preseljenjem u veće prostore, kao i za otvaranjem ureda u Zagrebu.

Odlična suradnja i profesionalnost dovele su do spomenutog pripajanja američkom Rocket Insights, zbog čega su došli do još izazovnijih projekata i prilika.

Smatram da je uspjeh relativan pojam, no dvije stvari bih izdvojio kao uspjeh: gotovo svakog dana dolazim sretan na posao, koji me ispunjava, te sam stvorio okruženje u kojem je u svakom pogledu vidljiv i opipljiv napredak zaposlenika i partnera.

Ivan priznaje da ga, osim tehnologije, zanima i psihologija te da ga ništa ne može više oraspoložiti, ali i oneraspoložiti, od međuljudskih odnosa. Smatra da je zdrava i pozitivna radna atmosfera izuzetno bitan faktor za uspješno poslovanje.

Iako često putuje, vezan je uz svoj rodni grad, u kojem ga u slobodno vrijeme najviše veseli “bacit na balun ili na karte” s prijateljima iz studentskih dana.

Više o svim njegovim iskustvima i savjetima poslušajte uživo na našoj konferenciji u sklopu predavanja “Uspjeh je relativan”!

Uhvatite svoje mjesto još danas i prijavite se!

Podijeli


O autoru:

Romana Ban

Voli strastvene i dobronamjerne ljude koji stvaraju promjene za dobrobit cijele zajednice te se nada ostaviti pisani trag o što više njih na Split Tech City portalu.

Povezane novosti