Ne propusti četvrti Split Tech City Festival!


Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Što kažu tvrtke, a što posjetitelji? Evo dojmova sa sedmog izdanja DUMP Days konferencije!

Romana Ban

Romana Ban

29.05.2023.

Iza nas je sedmo izdanje studentske IT konferencije DUMP Days, koju organizira Udruga mladih programera DUMP

Iako ime udruge kaže drukčije, DUMP ne čine samo mladi programeri. Istina, njihova baza je na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje te su u počecima zaista okupljali samo studente Računarstva, no već godinama ova udruga okuplja i mlade koji nemaju veze sa FESB-om.

Naime, u njihovim su redovima i srednjoškolci i studenti s različitih fakulteta, a aktivnosti koje organiziraju puno su šire od programiranja: ima tu različitih digitalnih grana, od dizajna do marketinga.

Upravo je ta svestrana i raznolika udruga mladih “kriva” za najpopularniju studentsku tech konferenciju u Hrvatskoj – DUMP Days.

Pomno osmišljenim programom ova besplatna konferencija omogućuje izvrsne prilike i tvrtkama kao poslodavcima i mladima kao njihovim potencijalnim zaposlenicima.

31 tvrtka, 2000 posjetitelja

Naravno, ni ove godine nismo propustili otići do FESB-a, gdje smo susreli mnogo poznatih lica. Svi su i ovog puta bili oduševljeni raznolikošću programa i odličnom organizacijom (posebno bravo za klimu koja je ove godine radila kao po špagi 🙂).

S posebnim smo guštom poslušali predavanje Ante Dagelića (GetByBus) “Od internshipa do seniora – gradnja karijere u IT-u” i panel raspravu “Kako će AI promijeniti svijet?”, na kojoj su kao panelisti sudjelovali Nebojša Veron (Blank), Danijel Temraz (Infobip), Danilo Trebješanin (Locastic) i Mateo Perak (Profico), uz moderiranje Pinije Poljaković (Art Media).

Uz glavni program konferencije, koji se održavao u velikom amfiteatru, u manjim učionicama, atriju i “akvariju” održavale su se različite radionice, paneli manjeg formata zvani Campfire Talks i ‘speed date’ razgovori za posao, poznatiji kao Fly Talks.

Izložbeni prostor bio je pun zanimljivosti kojima su sponzori privlačili mlade posjetitelje – od nagradnih programerskih zadataka preko photobooth-ova do igrica – bilo je za svakoga ponešto!

U dva dana konferencije, DUMP Dayse posjetilo je gotovo 2000 ljudi!

Srednjoškolci i studenti, koji svake godine čine većinu posjetitelja, oduševljeni su konferencijom, a drukčije nije ni kod tvrtki koje su na sedmim DUMP Daysima predstavile svoj rad.

Što kažu IT tvrtke?

U nastavku donosimo dojmove nekoliko IT tvrtki koje su članice Split Tech City zajednice.

“DUMP Days konferencija je, kao i svih godina do sada, nadmašila naša očekivanja. S obzirom na to da konferenciju pratimo od ranih početaka, jako nam je drago vidjeti koliko je sama konferencija sazrela i mislim da s pravom možemo reći da je ‘naša, a svjetska’.

Atmosfera na konferenciji nikad ne razočara i zahvalni smo DUMP-u na prilici da se upoznamo s tako velikim brojem novih lica svake godine i prezentiramo im svoju firmu, što i kako radimo”, kazala nam je Anđela Krašić u ime tvrtke ExtensionEngine.

littlecode je i ove godine imao nevjerojatno iskustvo na DUMP Days konferenciji. Dugi niz godina sudjelujemo i svaki put se iznova veselimo konferenciji. Cilj sudjelovanja je povezati se sa studentima, podijeliti znanje iz IT svijeta i inspirirati druge u njihovom putu prema IT karijeri. Na štandu smo imali različitog merch-a, kviz za developere i košarku koja je privukla sve sudionike.

Naš predstavnik, CEO Nikola Perić, sudjelovao je i u Fly Talk-ovima, gdje je imao priliku upoznati zainteresirane studente i podijeliti s njima informacije vezane za našu agenciju.

Ponosni smo što smo bili dio ovog događaja i radujemo se budućim susretima!”, istaknula je Ines Puzić iz littlecode.

“Kao i svake godine, odazvali smo se pozivu naših dragih studenata iz udruge DUMP te kao srebrni sponzor i izlagač podržali njihovu izvrsno organiziranu i uspješnu IT konferenciju, te pritom i predstavili našu firmu, Maurer Electronics Split d.o.o., dio njemačke korporacije Bundesdrucekrai GmbH. Zainteresiranima na našem standu pojasnili smo što sve mi u Splitu radimo na digitalizaciji njemačke javne uprave i društva.

Članovi našeg studentskog tima zajedno s nekolicinom zaposlenika bili su cijelo vrijeme na raspolaganju na našem standu za sve upite posjetitelja konferencije, od kojih su najčešća bila o mogućnostima zapošljavanja na radnom mjestu junior developera i studentskoj praksi u našoj tvrtki”, kazali su nam iz Maurera.

Njihov djelatnik Mladen Banović sudjelovao je na obje sesije Fly Talksa, te na zanimljivom CampFire Talksu na danas nezistavnu temu primjene “hype AI”-ja u svakodnevnom radu.

“Veselimo se nastavku suradnje s DUMP-ovcima i njihovim idućim projektima te se opet vidimo na DumpDays 2024., a i prije!”, zaključuju u svom javljanju marljivi Maurer-ovci.

“Suradnja sa studentima se u IT Sistemima godinama pokazuje kao izvrstan način rada. Brojni vrijedni članovi našeg tima su u IT Sistemima napravili prve korake upravo kao studenti, a onda ostali, napredovali i izrasli u vrhunske stručnjake. Nastavljamo graditi taj put, a DUMP Days su idealna prilika za spajanje tech kompanija i studenata željnih novih mogućnosti. Upravo iz tog razloga smo rado potvrdili naše ovogodišnje sudjelovanje.

S obzirom na to da smo tvrtka koja spaja dugogodišnje iskustvo i moderne tehnologije, rodila se ideja da na štandu bude nešto “retro” u tehnološkom smislu i tako smo došli do legendarnog Play Station 1. Posjetitelji su zastajali s nostalgijom i s oduševljenjem su odigrali jednu od omiljenih igara, Crash Bandicoot. Osim PS-a, naš kreativni kolega je na štand donio igru koju je sam napravio (!), a koja se također pokazala kao apsolutni hit. Za sve sudionike je, naravno, bilo raznih mercheva s logom IT Sistema.

Kako bismo posjetiteljima pružili najbolje informacije, na štandu je konstantno bila naša HR-ica koja je spremno odgovarala na sva postavljena pitanja. Velik interes je vladao za prilike unutar firme, ali i za način rada, kao i za detaljiima o našim proizvodima i klijentima. 

Nadamo se da smo barem malo približili mladima koliki utjecaj imamo u fintech svijetu i gdje se naši proizvodi mogu susresti u vodećim bankama, osiguravajućim kućama…

Svakako vrijedi istaknuti i angažiranost naših kolega, koja je premašila sva očekivanja. Na štandu je cijelo vrijeme bilo nekoliko kolega, dok je velik broj sudjelovao na panelima, Fly Talksima i predavanjima. Juniori, seniori, voditelji – svi smo se zajedno odlično proveli, upoznali brojne kvalitetne potencijalne kolege i, nadamo se, dali odgovore na pitanja tko su i čime se bave IT Sistemi”, oduševljeno nam je svoje dojmove prenijela Marina Rušić iz IT Sistema.

Što reći za kraj?

Bravo, dumpovci! Opet ste nadmašili sami sebe! 🙂

Fotografije: dumpovci

Podijeli


O autoru:

Romana Ban

Voli strastvene i dobronamjerne ljude koji stvaraju promjene za dobrobit cijele zajednice te se nada ostaviti pisani trag o što više njih na Split Tech City portalu.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti