Ne propusti četvrti Split Tech City Festival!


Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Split Tech City vodi mlade u IT tvrtke: Obišli smo Locastic!

Romana Ban

Romana Ban

13.02.2023.

Sretnici koji su uspjeli uhvatiti vlak zvan “Obilazak IT tvrtki uz voljeni Split Tech City” jedva su dočekali novu edukativno-zabavnu turu. 😀

Nakon što smo obišli Parklio, ovog je puta red bio na tvrtki s adresom Lovački put 7 – Locastic.

Ka’ doma!

Vjerujem da ću ti dojmove mladih koji su sudjelovali najbolje dočarati upravo njihovim riječima, stoga predlažem da pročitaš što o ovom iskustvu kaže diplomirana ekonomistica Tina Lucić.

Tina ima iskustva u prodaji, turizmu i financijama, a sad je spremna okušati se i u IT industriji, zbog čega se prijavila za sudjelovanje u našem projektu obilaska tvrtki.

Evo njenih dojmova:

“U Locasticu su nam pripremili toplu dobrodošlicu i postigli da se u njihovom ‘tinelu’ osjećamo ‘ka’ doma’.

U prezentacijskom su nam dijelu predstavili desetak domaćih i stranih partnera, kao i odrađene projekte. Istaknula bih Tommy i Tomato, za koje su dobili SoMo Borac nagrade 2021. i 2019. godine, čiji su kipići lijepo izloženi na uredskim policama.

Izrazito me se dojmio i društveno-odgovoran projekt i aplikacija OmoReader, koja pomaže osobama s poteškoćama u čitanju, odnosno disleksijom, za koju su također dobili nagradu Digital Takeover, kao i sama činjenica da s klijentima surađuju i održavaju odnose po 7-8 godina.

Najviše pitanja je bilo postavljeno ‘Project Manageru’ Danilu Trebješaninu – od najvećeg izazova s kojim se susreo, potrebnih kvalifikacija i očekivanja od junior pozicija, do tržišnih trendova – i na svako je strpljivo i detaljno odgovorio.

Predstavili su nam i svoj turistički startup Litto, čiji se ured nalazi na istoj lokaciji, te otvoren natječaj za sezonsko radno mjesto, ali i poticajnu priču kako im je direktorica tvrtke počela upravo kao sezonska zaposlenica.

Prezentacijski smo dio zaokružili obilaskom radnih prostora te nakon toga imali priliku za networking u opuštenoj atmosferi uz organizirane snackove i piće.

Za kraj su nam podijelili i poklone poput majica s logom i naljepnica, što je bila lijepa gesta. Vrlo pozitivno iskustvo nakon kojeg se poželiš opet vratiti!” 

Uvid u stvarni svijet modernog biznisa

Posebno nam je drago što se obilasku Locastica pridružio gospodin Antonio Borić, profesor u Komercijalno-trgovačkoj školi Split, s grupom svojih učenica.

“Predivno iskustvo za učenike srednje škole! Ovaj obilazak dao im je uvid u novu dimenziju poslovanja i stvarni svijet modernog biznisa. Locastic je definitivno pravi primjer mlade, suvremene, trendi IT tvrtke; ambijent, zaposlenici, atmosfera, projekti, reference”, oduševljen je profesor.

U Locasticu je svaki dan ‘Open day’!

Oduševljeni su bili i sami domaćini:

“Baš nam je bilo dobro! Bravo za inicijativu, stvarno je pohvalno da učenici i studenti imaju priliku upoznati firme u kojima bi u budućnosti mogli raditi. U Locasticu je svaki dan ‘Open day’ i iskoristio bih priliku da pozovem i ostale članove splitske IT zajednice da svrate do našeg ureda i saznaju kakve mi to aplikacije razvijamo, da upoznaju tim te da im odgovorimo na sva pitanja oko projekata, internih procesa i otvorenih pozicija za posao. Samo nemojte nakon 17h i vikendom, nema nikoga”, smije se Toni Miličević, voditelj Odjela za marketing u Locasticu.

Napunjenih baterija, jedva čekamo sljedeći obilazak!

Podijeli


O autoru:

Romana Ban

Voli strastvene i dobronamjerne ljude koji stvaraju promjene za dobrobit cijele zajednice te se nada ostaviti pisani trag o što više njih na Split Tech City portalu.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti