Ne propusti četvrti Split Tech City Festival!


Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Split Tech City vodi mlade u IT tvrtke: Obišli smo Blank!

Katarina Nožina

Katarina Nožina

24.05.2023.

Tjedan dana nakon našeg obilaska IT Sistema, ponovno smo se našli u Zrinsko Frankopanskoj 64, ali ovaj put u posjetu tvrtki Blank.

Blank je digitalna agencija fokusirana na web3 i NFT, a trenutno nude usluge poput product dizajna, developmenta, dizajna aplikacija itd.

Asevi u rukavu

Ako možda i ne znaš za njih, sigurno znaš za njihovu sestrinsku tvrtku dobartek.hr. Naruči si nešto za ručak i pročitaj članak do kraja jer Blank ima još aseva u rukavu koji bi te se mogli dojmiti! 

Iako dobartek.hr postoji već 10 godina, Blank nastaje tek 2020. i od tada se svake godine šire. Trenutno broje 29 zaposlenika, od čega najviše ipak ima programera.

Osim dobartek.hr-a, radili su i na različitim NFT kolekcijama, kao i aplikaciji za potpisivanje dokumenata i digitalnom turističkom vodiču Voice of Norway

Interne pogodnosti

Da ne pomisliš kako se u Blanku samo radi, važno je znati i za sva njihova interna predavanja i druženja.

Trenutno je u tijeku Web3oclock: svakog petka u 15 sati svi zaposlenici se okupe i dogodi se spontani okrugli stol o temama o web3.

Provode i različite interne edukacije, poput nedavno održane radionice o AI-u.

Vraćanje zajednici

Na ovogodišnjim DUMP Days-ima su među zlatnim sponzorima. Cilj svega ovoga je širenje znanja, pomaganje i vraćanje zajednici. 

Svako ljeto Blank održava internship za učenike i studente (da, čak se i srednjoškolci mogu prijaviti)! Kako bi što bezbolnije zakoračili u web3 svijet, interni dva mjeseca na pola radnog vremena uče o blockchainu, pametnim ugovorima i svemu onome što će ih jednog dana dočekati na poziciji developera web3 aplikacija.

Osim internshipa, ubacili su nam i bubicu u uho da će biti i otvorenih pozicija za studentske poslove. Za više informacija prati njihove društvene mreže i Split Tech City oglasnik za posao. 🙂 

P.S. Prošlogodišnji pobjednik internshipa danas radi za Blank!

“Bili smo stvarno uzbuđeni zbog vašeg dolaska jer nam je uvijek super vidjeti mlade, perspektivne ljude koji su otvoreni za učenje i napredak. U firmi radi puno mladih ljudi, mnogo njih je nakon internshipa ostalo raditi za Blank, tako da su zapravo i nama i vama ovakvi posjeti jako korisni. Atmosfera u firmi je super, kolege žele sudjelovati u svemu, ambiciozni su. Uvijek se nešto novo događa, svaki dan se nešto novo nauči. Jednostavno, lakše je dolaziti na posao svaki dan kad ste u poticajnom okruženju, podijelila je s nama svoje dojmove Antonija Mihovilović, voditeljica marketinga.

Ovo je samo još jedan od dokaza da splitska tehnološka zajednica ne bi bila ista bez Split Tech Cityja! 🙂

Podijeli


O autoru:

Katarina Nožina

Po prirodi tipični društvenjak, a u horoskopu vaga. Proaktivna osoba sa stotinom ideja i planova, sve me zanima i o svemu želim znati više i smatram da je to kvaliteta koju bi svi trebali razviti u današnje vrijeme.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti