Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Split Tech City vodi mlade u IT tvrtke: Obišli smo GetByBus!

Split Tech City

Split Tech City

17.05.2023.

Ni kiša nije omela našu grupu mladih u obilasku još jedne IT tvrtke. Prošlog petka red je došao na GetByBus, s kojim nas divna suradnja veže od samih početaka naše priče.

Njihovi su predstavnici, naime, sudjelovali na gotovo svim našim većim događajima kao predavači, panelisti i sponzori. Uvijek su tu za savjete i nove ideje. Ukratko, divno ih je imati za članove! 😀

No vratimo se na temu. Svakog tjedna, dakle, vodimo grupe mladih u obilazak lokalnih tehnoloških tvrtki, a svoja nam je vrata rado otvorio i GetbyBus.

Suosnivači Morten Smalby i Ante Dagelić otkrili su nam zanimljivosti o počecima i razvoju ove tvrtke.

GetByBus je tvrtka iz Splita koja ima misiju postati Booking.com kopnenog i prekomorskog prijevoza.

Usmjerena je na razvoj IT rješenja koja korisnicima omogućuju najlakše pretraživanje i prodaju karata međugradskog prijevoza diljem Europe i šire.

Tvrtka je osnovana 2014. godine, a sve je zapravo krenulo od bloga o autobusnom prijevozu u Hrvatskoj. GetByBus je 2021. udružio snage s vodećom svjetskom platformom za kopneni prijevoz putnika i time postao dijelom Travelier-a.

GetByBus i Travelier grupacija danas čine sustav od preko 100.000 transportnih ruta koje povezuju tisuće gradova u preko 110 zemalja širom svijeta.

Njihov tim čine profesionalci koji pokrivaju različite zadatke unutar industrije, od IT rješenja do prodaje. S jedne strane, GetByBus se bavi SEO optimizacijom za tražilice, marketingom i korisničkim sučeljima, a s druge visokotehničkim rješenjima na webu, mobile-u, POS prodaji, algoritmima za yield management i routing kroz AWS cloud.

GetByBus kontinuirano traži kvalitetne copywritere, prevoditelje raznih jezika i vrhunske web programere koji će im pomoći u unaprjeđivanju njihovog sustava.

U svakom su odjelu sudionici razgovarali s mladim profesionalcima o svakodnevnim izazovima njihovog dinamičnog posla.

Na samom kraju, Morten i Ante mladima su dali neke “životne” savjete vezane za osobni i profesionalni razvoj.

Svakako preporučuejmo da, ako već nisi, pogledaš snimke njihovih predavanja koje smo organizirali proteklih godina.

Idući obilazak čeka nas već ovog petka. Čitamo se! 🙂

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti