Ne propusti četvrti Split Tech City Festival!


Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Split Tech City vodi mlade u IT tvrtke: Obišli smo Littlecode!

Josipa Ivić

Josipa Ivić

08.03.2023.

I ovog petka Split Tech City odveo je grupu mladih u obilazak splitskih IT tvrtki.

Na red je došao Littlecode, koji smo posjetili 3.3. na njihovoj adresi Poljička cesta 39.

Dobar kod urezan im je u DNK

Littlecode je softverska agencija koja tvrtkama nudi sveobuhvatne usluge razvoja softvera i inovativna digitalna rješenja. Imaju urede u Splitu i Zagrebu te zapošljavaju oko 40 zaposlenika u oba ureda.  

Iza njih je više desetljeća iskustva u učenju, implementiranju i usavršavanju svoje stručnosti. Uglavnom rade s Microfsoft jezicima kao C-sharp.

Većinom zapošljavaju programere, ali tu su i druga zanimanja koja su također bitna iako su u manjini (project manager, bussines developer, office manager, recruiter).

U ovom trenutku tvrtka prolazi etapu značajnog rasta baze klijenata i projekata.

To su postigli zahvaljujući zajedničkom nastojanju da pruže bolju uslugu svojim klijentima. Na dugoročnim projektima i suradnji razvijaju znanje i obostrano povjerenje.

Njihov poslovni model se bazira na timskom radu, gdje na jednom projektu radi više ljudi.

Što to znači softverska agencija?

To znači da nemaju svoj proizvod, nego rade na softverskim rješenjima za svoje klijente. 

Okrenuti su dugoročnim projektima i dugoročnim suradnjama.

Littlecode radi s velikim klijentima, uglavnom stranim (90%) iz raznih zemalja; uglavnom su to Njemačka, Austrija, Švicarska i UK, a trenutno stavljaju fokus na Ameriku i planiraju proširenje.

Njihovi klijenti djeluju u realnom sektoru u raznim područjima, uključujući proizvodnju, financije, upravljanje energijom i razne druge industrije.

Njihovi klijenti su svjetski lideri u svojim industrijama, što znači da splitska tvrtka radi za svjetske lidere!

(Ne)običan dan (ne)običnog programera

Sve ove zanimljive informacije dobili smo u obilasku koji su nam priredili troje iznimno zanimljivih i susretljivih zaposlenika.

Proveli su nas kroz prostorije tvrtke i odgovarali na mnoga pitanja nakon odlične prezentacije.

Hvala vam, Ines, Antonia i Božo! 

Iznimno zanimljivo mladoj publici bilo je čuti prikaz jednog dana programera u Littlecodeu

Saznali su još da se bave tehnologijama izrade mobilnih i desktop aplikacija baziranih na Microsoftu, kao što su Azure, C-sharp, Java Script, Angular i React. Littlecode je Microsoftov certificirani partner pa se tako bave i IT savjetovanjem.

Sudionici su dobili mnogo odličnih savjeta za onaj sljedeći korak; čuli su savjete stručnjaka u vezi toga kako ući u IT svijet, što učiti i kako se pripremiti za svijet rada nakon diplome.

Na pregršt konkretnih pitanja dobili su isto toliko konkretnih savjeta. A mislim i podrške i nesebičnog dijeljenja znanja. Zato smo tu, zar ne?

A sada, studenti i srednjoškolci, pažnja:

Littlecode nam je istaknuo kako rast njihove tvrtke ne predstavlja nove prilike samo za njih, već sa sobom nosi i zapošljavanje dodatnih talenata koji traže nove izazove, izloženost najnovijim tehnologijama te prilike za profesionalni rast i napredovanje u karijeri. Da se ozbiljno razmisliti o ovome!? 

Kad pomislite na IT, imajte na umu da to nije nekakav sektor potpuno izdvojen i zaseban, gdje netko kucka neke kodove za računalom, nego recimo to ovako:

IT je istovremeno i logistika i kreativnost gospodarstvu, koji se služi novim alatima i preoblikuje našu sadašnjost danas.

Dakle, nisu neki daleki ‘Starship Enterprise’ kao u legendarnim Zvjezdanim stazama, ali svakako idu tamo gdje nitko prije njih nije bio!

Radujemo se sljedećem obilasku i zahvaljujemo simpatičnim zaposlenicima tvrtke Littlecode.

P.S. Krafne su mrak! 🙂

Fotografije: Littlecode

Podijeli


O autoru:

Josipa Ivić

Po profesiji ekonomist, u glavi sociolog, u duši poliglot. Obožavam čitanje i strane jezike, a područja koja me posebno zanimaju su sociologija i kulturna antropologija. Entuzijast sam kojeg najviše oduševljavaju pametne ideje i projekti za opće dobro.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti