Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Split Tech City Festival 2023: Internacionalni dan

Split Tech City

Split Tech City

01.09.2023.

Možeš li vjerovati da je već 1. rujna?

Još nas samo tjedan dana dijeli od tech događaja koji svi jedva čekamo:

Treće izdanje Split Tech City Festivala održat će se 8. i 9. rujna u Ljetnom kinu Bačvice.

Danas ti donosimo sve o programu drugog – internacionalnog dana (9.9.), no ponovimo najprije što nas čeka prvog dana.

PROGRAM PRVOG DANA (8.9.2023.)

Već smo ti otkrili da ćeš u pretprogramu, s početkom u 18:30, uživati u DUMP panelu Zašto i kako (ne) počinjati karijeru u IT sektoru tijekom krize?, na kojem će svoje iskustvo i razmišljanja podijeliti Nataša Kapov-Kostovski (Lemax, Mentoring Byte), Antonio Perić-Mažar (Locastic) i Marko Barić (Marcating).

U glavnom dijelu programa prvog dana, s početkom u 19:20, moći ćeš poslušati tri predavanja i jednu panel raspravu:

PROGRAM DRUGOG DANA (9.9.2023.)

Drugi – internacionalni dan Split Tech City Festivala održat će se 9.9. u Ljetnom kinu Bačvice.

Cijeli program vodit će Michael Freer, koji će ujedno biti moderator panela.

U pretprogramu drugog dana uživat ćeš u dvije panel rasprave, dok te u glavnom dijelu programa čekaju tri predavanja i jedan panel.

Pretprogram 9.9.

Pretprogram internacionalnog dana, s početkom u 17:40, ugostit će treće izdanje Split Startups Meetupa, koji će se za ovu prigodu održati u malo izmijenjenom formatu, odnosno kroz dvije panel rasprave:

PANEL: Am I Too Young to Be Taken Seriously?

Ova panel rasprava otkrit će nam bolne točke i dobrobiti mladih u poduzetništvu i poslovanju općenito. Može li se u poslu i poduzetništvu biti “premlad”? Je li to smetnja ili korist? Je li ovaj problem prisutan samo u oku promatrača i/ili gledišta društva ili smo ponekad doista premladi za neke stvari?

Na ova i mnoga druga pitanja odgovarat će naši panelisti:

Ron Brumbarger – osnivač Apprentice University; inovator i mentor

Blaž Perić – suosnivač SmartNesta; srednjoškolac

Ivana Perić – osnivačica RESOLVE-a; Acceleration Manager u Silicon Castles

Suzana Špika – Head of People Operations u tvrtki Postindustria

Moderator će biti Michael Freer, društveni poduzetnik (ENSOCO & DonatQR) i mladi entuzijast (Jedna Mladost). 🙂 

FIRESIDE CHAT: Get Ahead of the Game!

U ovom razgovoru s Michaelom Freerom, pomno odabrana ekipica otkrit će koje prednosti mladi poduzetnici mogu imati ako dobro iskoriste nove tehnologije poput AI i Web3.

Upij iskustva i poslovne trikove koje će ti otkriti Mirela Petrović, osnivačica mAI way-a, i Luka Sučić, partner u Meta Change Capital-u.

Glavni dio programa 9.9.

Glavni dio programa internacionalnog dana, s početkom u 19:20, otvara se zanimljivom panel raspravom.

PANEL: International Side of Split

Na ovoj panel raspravi imat ćeš priliku čuti o međunarodnoj strani Splita, ali ne sa stajališta turizma kako smo navikli, već kroz perspektive ljudi koji su doselili u Split iz raznih dijelova svijeta i svjesno ga odabrali kao svoje mjesto za život.

Dobit ćemo uvid u njihov dolazak u Hrvatsku i prilagodbu na život ovdje, prepreke s kojima su se susreli – kako privatno, tako i poslovno, inspiraciju koja ih je potakla da se bave poduzetništvom u Hrvatskoj, te pozitivne stvari kojima su ih Split i njegovi stanovnici natjerali da ostanu i ovaj grad zovu svojim domom.

Panel će moderirati Michael Freer.

Panelisti:

  • Geoff Bratton – američki poduzetnik rodom iz Kalifornije, suvlasnik restorana Fig, suosnivač Udruge stranih poduzetnika,
  • Sara Dyson – osnivačica Expats in Croatia podrijeklom iz Teksasa, suosnivačica Udruge stranih poduzetnika, dobitnica nagrade Utjecajne žene Hrvatske za 2023. godinu,
  • Piero Palevskyfreelance programer iz Bostona i volonter splitske udruge za mlade Jedna Mladost,
  • Jan Bodnar – rodom iz Poljske, poduzetnik i suosnivač IT tvrtke Unique People 

PREDAVANJE Andreas Spechtler: Key Success Factors for Worldwide Tech Business

Andreas Spechtler je osnivač i direktor poduzetničkog akceleratora Silicon Castles

Njegov trenutni rad fokusiran je na tzv. europske dijamante – tehnološke startupe s jedinstvenim poslovnim idejama, skalabilnom tehnologijom i izvanrednim intelektualnim vlasništvom. 

U uvodnom dijelu Andreasovog predavanja saznat ćeš malo više o njegovom radu i mogućnostima koje i splitske startup tvrtke mogu iskoristiti u radu sa Silicon Castles akceleratorom.

Predavanje će se zatim nastaviti s fokusom na glavnu temu, a to je izgradnja globalno uspješne IT tvrtke. Saznat ćeš više o tome kako potaknuti ubrzani rast (brzo doći do 100 mil. korisnika ili kupaca) te kako kreirati proizvod ili uslugu koji rješava problem korisnika diljem svijeta.

Andreas će nam dati do znanja i kako pravilno razviti tehnologiju koja podupire proizvod koji plasiramo na tržište i zašto je IP (intelektualno vlasništvo) od iznimne važnosti za to.

Nadalje, čut ćemo i o važnosti komplementarnog odnosa tržišta i prodaje, te misije i vizije tvrtke, ali i o tome kako istupiti na globalno tržište i rasti, tj. kako učiniti posao uspješnim na svjetskoj razini i što je sve potrebno za takav rast i razvoj jedne tvrtke.

PREDAVANJE Aleks Jakulin: The Future of Marketing

Aleks je suosnivač i glavni direktor za inovacije Katalysa, MarTech tvrtke sa sjedištem u San Diegu. Također je predsjednik upravnog odbora Sledilnika, društva za podatkovnu znanost u Sloveniji. Bio je profesor statistike na Sveučilištu Columbia u New Yorku, osvojio je nagrade za svoje istraživanje umjetne inteligencije i koautor je dva najpopularnija formata slika na internetu.

Aleks će na ovogodišnjem Split Tech City Festivalu održati predavanje o budućnosti marketinga, u kojem će se fokusirati na novi marketinški pristup – commerce media. Riječ je o sadržaju koji svi volimo, ali koji je sada neprimjetno integriran s trgovinom.

Promišljat će koje će vrste komercijalnih medija funkcionirati, a koje će propasti te će se osvrnuti na potragu za omni-win marketingom, koji “može biti dobar, a ne zao”.

PREDAVANJE Ivan Burazin: How Embracing Setbacks Shows You the Way Forward

Ivan je jedan od istaknutijih pripadnika domaće IT zajednice, poznat kao suosnivač brenda Codeanywhere i pokretač Shift konferencije.

Nedavno je poziciju Chief Developer Experience Officera u Infobipu zamijenio novim poduzetničkim poglavljem pod imenom Daytona.

Ivan će u predavanju govoriti o lekcijama koje je naučio tijekom svog dugogodišnjeg doprinosa razvoju IT scene Splita, kao i tijekom rada na razvoju uspješnih poslovnih priča.

Od nadobudnog ulaska u svijet startupa preko uživanja u uspjehu do teških razočarenja i rizika – njegov je poduzetnički put bio pravi rollercoaster (ne)uspjeha i cijelog spektra emocija.

Zašto danas, nakon svega toga, bezrezervno vjeruje u Daytonu i osjeća se spremnim za igrati u startup Ligi prvaka, Ivan će otkriti na Split Tech City Festivalu.

Važno je znati da se ulaznica za internacionalni dan može kupiti zasebno (reci to svim “splitskim strancima” koje znaš!), dok redovna ulaznica vrijedi za oba dana.

Odbrojavanje počinje. Kupi ulaznicu i vidimo se! 🙂

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti