Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Panelom “Evolucija znanja i odgovornosti: Od juniora do seniora” otvaramo treći STC Festival

Split Tech City

Split Tech City

17.08.2023.

Bliži se treće izdanje Split Tech City Festivala. Ljetno kino Bačvice će 8. i 9. rujna ugostiti sve koji žele slušati o inspirativnim poduzetničkim iskustvima iz tehnološkog sektora, bez obzira na njihovu dob, zanimanje i interese.

Ulaznice možeš kupiti ovdje.

Inspirativan program

Split Tech City Festival je inspirativan događaj koji mijenja splitsko stanje uma, a dosad smo otkrili da će u glavnom dijelu programa prvog dana kao predavači/ce nastupiti Ana Bedalov, Biljana Cerin i Ivan Biliškov.

Danas ćemo ti otkriti više o panel rapravi, kojom će ujedno započeti glavni program Festivala.

Panel raspravom “Evolucija znanja i odgovornosti: Od juniora do seniora” otvaramo treći Split Tech City Festival.

Kako se klasificira stručnost u IT tvrtkama? Na čemu junior treba raditi ako želi rasti? Kako napraviti iskorak iz mid-a u seniora? 

Mogu li se mjeriti pojmovi poput samostalnosti, odgovornosti i proaktivnosti? Je li važno kod zaposlenika razvijati i socijalne vještine?

Što sve podrazumijeva seniorska pozicija? Definira li se senioritet godinama života i staža? Treba li se od seniora očekivati mentoriranje, edukacija i unaprjeđivanje kolega? Na koji način seniori mogu napredovati?

Na ta i slična pitanja odgovore ćemo pokušati dobiti od stručnjaka iz lokalnih IT tvrtki:

Kao panelisti će nastupiti Ante Dagelić (GetByBus), Mensur Duraković (Agilathon) i Ivan Listeš (IT Sistemi – Nove Tehnologije d.o.o.).

Ante Dagelić je suosnivač i glavni tehnološki direktor (na starohrvatskom jeziku Co-Founder & CTO) tvrtke GetByBus. Doktorirao je na analitici podataka i računarne sigurnosti, investira u startupe te vodi idiličan obiteljski život u svom gradu.

Mensur Duraković je magistar edukacije informatike i senior software inženjer s preko 7 godina profesionalnog iskustva u struci. Zaposlen je u splitskoj tvrtki Agilathon te je profesor na sveučilišnom Odjelu za stručne studije i visokom učilištu Algebra na programu obrazovanja za frontend developera.

Ivan Listeš je diplomirani inženjer računarstva i Solution Architect s gotovo 15 godina iskustva u programiranju i vođenju timova. Zaposlen je u splitskoj tvrtki IT Sistemi – Nove Tehnologije d.o.o. (članici ASEE grupe) i preferira rad iz ureda.

Zahvaljujući njihovom iskustvu, temu panela ćemo sagledati iz različitih perspektiva pa ćemo bolje shvatiti kako gore navedena pitanja doživljavaju CTO, Co-Founder i senior developer.

Što je najbolje, vjerujemo da će se razmatranja i zaključci o senioritetu moći primijeniti na sve pozicije, ne samo na softverske inženjere.

Ne čekaj zadnji tren, već kupi ulaznicu i uživaj na trećem Split Tech City Festivalu (a da ti vrijeme brže prođe, pogledaj snimke s prošlog Festivala)!

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti