Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

DUMP panel na STC Festivalu: Zašto i kako (ne) počinjati karijeru u IT sektoru tijekom krize?

Split Tech City

Split Tech City

24.08.2023.

Već odavno znaš da se treći Split Tech City Festival održava 8. i 9. rujna u Ljetnom kinu Bačvice.

Zadnjih tjedana otkrivaš i sve više informacija o predavačima i panelistima koji će nastupiti, kako na prvom-hrvatskom danu, tako i na drugom-internacionalnom danu Festivala.

Ako već nisi, kupi ulaznicu!

Sad je vrijeme da ti otkrijemo ponešto i o pretprogramu.

Naime, opet ćemo u šumici iznad kina održati panel posvećen ponajviše mlađoj publici – srednjoškolcima, studentima i svima koji su na početku/preokretu svoje karijere.

Povezivanje zajednice

S obzirom na to da su među glavnim vrijednostima kojima se vodimo u svom radu otvorenost, dijeljenje znanja i umrežavanje, kao suorganizatore pretprograma pozvali smo inicijativu koja kontinuirano kvalitetno radi na promociji IT sektora u našem gradu.

Suorganizator pretprogramskog panela na Split Tech City Festivalu je DUMP Udruga mladih programera

Riječ je o udruzi koja okuplja mlade s afinitetima prema IT-u. Njihov talent i sposobnost najvidljiviji su tijekom izvrsne DUMP Days konferencije, koja se svakog svibnja održava na FESB-u.

U sklopu trećeg Split Tech City Festivala dumpovci organiziraju panel “Zašto i kako (ne) počinjati karijeru u IT sektoru tijekom krize?”

U kontekstu često spominjane “krize u IT-u”, bitno je znati mudro odabrati i dobro započeti karijeru.

Kako uopće započeti karijeru u programiranju, dizajnu i marketingu? Ima li u tvrtkama trenutno mjesta za juniore?

Čime “popuniti” CV prije prvog radnog iskustva, ima li smisla volontirati, kako se pripremiti na razgovor za posao, koliko su na entry level pozicijama bitne soft skills?

Na ta i slična pitanja odgovore ćemo pokušati dobiti od stručnjaka iz IT tvrtki:

Kao panelisti će nastupiti Marko Barić (Marcating), Antonio Perić-Mažar (Locastic), Nataša Kapov Kostovski (Mentoring Byte) i Dunja Ivana Ballon (HURA, IAB Croatia i Dani komunikacija).

Marko Barić je stručnjak za digitalne tehnologije s naglaskom na umjetnu inteligenciju koju već dugi niz godina koristi u marketinškim kampanjama, čak i prije nego je Chat GPT posao cool.

Osnivač Marcatinga i suvlasnik Headera, već više od 15 godina uspješno vodi digitalne transformacije tvrtki, od domaćih start-upova do stranih enterprise kompanija.

Antonio Perić-Mažar je direktor agencije Locastic, koja se bavi razvojem softverskih aplikacija za klijente diljem svijeta, ali i serijski poduzetnik koji stoji iza turističkog startupa Litto.

Redovni je predavač na tehnološkim konferencijama diljem svijeta kao što su PhpDay, SymfonyCamp, PhpUK, DevCon i mnoge druge. Pored toga je suorganizator BlockSplit konferencije i popularnog Tinel meetupa.

Nataša Kapov Kostovski završila je Geodetski fakultet, a danas je dio management tima IT tvrtke Lemax, koja radi enterprise softver za turizam.

Jedna je od pokretačica Mentoring Byte, volonterske inicijative koja spaja mentore i mentee u tehnologiji. Među njenim najdražim projektima je ICT Supergirls, konferencija namijenjena motiviranju djevojaka da odaberu karijeru u STEM-u.

Nedavno je postala suvlasnica projekta Žene i novac, čija je vizija financijsko osvještavanje žena te financijska sloboda i neovisnost.

Dunja Ivana Ballon jedno je od ključnih lica domaće i regionalne advertising i digital scene.
Zadužena je za rast standarda u zemlji, razvoj struke i čitav niz inicijativa kojima se osigurava napredak tržišta, uključujući i one za studente te profesionalce.

Ova nesuđena profesorica filozofije i logike nema ni jednog dana staža u struci, no godinama vodi HURA-u koja okuplja komunikacijsku zajednicu u Hrvatskoj koja zastupa preko 80% ukupnih oglašivačkih budžeta u zemlji, a odnedavno i IAB Croatia — dio globalnog kolektiva lidera digitalnog marketinga.

Direktorica je i popularnih Dana komunikacija, netipičnog festivala kreativnosti i komunikacija koji je pod njezinom direkcijom nominiran za jedan od najboljih evenata na svijetu.

Vidimo se na Split Tech City Festivalu!

Ovaj pretprogramski DUMP panel s početkom u 18:30 moderirat će Pinija Poljaković, ujedno voditeljica programa prvog dana Festivala.

Kupi ulaznicu i zagrij se za glavni dio programa uz panel namijenjen svima koji razmišljaju o karijeri u IT-u!

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti