Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Drugi Split Startups Meetup posvetili smo ljudima u startupima

Split Tech City

Split Tech City

16.05.2023.

Nakon prvog izdanja Split Startups Meetupa, poslušali smo vaše povratne informacije i sukladno tome prilagodili program drugog izdanja.

Vi ste to nagradili brojnom posjećenošću, što nas izrazito veseli i na čemu vam zahvaljujemo!

Osim toga, drago nam je što Split Startups Meetup nastavlja širiti pozitivnu vibru započetu na prvom izdanju.

Znamo da je pozitivnost ono što nam je potrebno u bilo kojem startup ekosustavu jer gura sve naprijed čak i kad naiđu prepreke.

Kao i prošli put, Split Startups Meetup nastavlja biti i mjesto učenja pa smo se pobrinuli da, čak i ako ga propustite i ne dođete, nikako ne propustite znanje podijeljeno tijekom panel rasprave i razgovora.

To znači da smo još jednom snimili sve, stoga svakako bacite oko na YouTube kanal Split Tech Cityja za inspiraciju na temu startupa.

Tijekom ovog susreta držali smo se prokušanog plana programa pa su prvi na pozornicu The Works coworkinga izašli naši panelisti Iva, Ivan i Josip u pratnji moderatora Michaela.

Tema njihove rasprave bila je “Ljudi u startupima” i usredotočila se upravo na ljudsku stranu startupa – kako je raditi u startupu, kakav je osjećaj biti prvi zaposlenik u startupu, kako gledaju na razvoj startupa u kojem rade, usporedba između startupa i korporativnog života i još mnogo toga.

Čak su rasvijetlili dobro poznate mitove o startupu – dajući nam do znanja jesu li to doista mitovi ili istina!

Nakon tribine uslijedilo je predavanje jednog ni manje ni više nego – odvjetnika! Griješiš ako misliš da je bilo ukočeno i dosadno!

Bilo je sve samo ne uštogljeno i dosadno jer se odvjetnik Frano Barović udobno smjestio pred našom publikom i kroz predavanje “Pravni aspekti otvaranja, vođenja i ulaganja u startupe” ispričao im stvarne priče o stvarima koje ne smiju raditi, kao i primjere dobre prakse kada su u pitanju startupi i strašne “pravne stvari”.

Frano je radio na mnogim različitim slučajevima iz startup sektora, pokrivajući teme poput osnivanja i razvoja startupa, kao i ulaganja u startupe od strane investitora i samih osnivača.

Pod njegovim vodstvom Nlaw Croatia je vrlo rano u svom razvojnom putu prepoznat kao pouzdan pravni savjetnik za ulaganja venture kapitala.

Zahvaljujući takvom iskustvu, Frano je definitivno znao o čemu govori, ali je to znao i prenijeti na razumljiv način.

Uslijedilo je puno konkretnih pitanja publike, tako da zaključujemo da je predavanje bilo uspješno!

Nakon toga službeni program je završen i umrežavanje je moglo krenuti! 

Na kraju želimo zahvaliti našim panelistima Ivi Kegalj (Litto Agency), Ivanu Veštiću (GetByBus) i Josipu Volareviću (dReader), predavaču Frani Baroviću (Nlaw Croatia) i ekipi koja nas je još jednom srdačno ugostila – The Works coworkingu.

Najveća zahvala, naravno, rezervirana je za sve vas koji ste prisustvovali – našu tehnološku i startup zajednicu – vi ste razlog zašto ovo radimo i nadamo se da ste s meetupa svi otišli nadahnuti i s nekim novim uvidima u čuda startup svijeta.

Mi se već veselimo sljedećem Split Startups Meetupu, a vi?

Fotografije: Ivan Gracin

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti