Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

SPLIT TECH CITY ČLANOVI: Što smo postigli i naučili u 2021.?

Romana Ban

Romana Ban

12.01.2022.

I prošla je godina većini nas, i na poslovnom i na osobnom aspektu, na nekin način bila obilježena nemilom nam pandemijom.

Iako smo prije godinu i pol nekako svi iščekivali kraj 2020. i nadali se svjetlijoj budućnosti, ni lani se nije puno toga promijenilo.

Pogled unatrag

Usprkos tome, kad rezimiramo proteklo razdoblje, svi se “ubacimo” na Gabi Novak i pamtimo samo sretne dane (sad neka mlađa generacija gugla tko je Gabi i o čemu ja to hihihi).

I sami smo se nedavno prisjetili svih lijepih projekata i suradnji ostvarenih u 2021., a sad smo isto upitali i svoje članove: po čemu najviše pamtite prošlu godinu?

Evo što su nam neki od njih odgovorili.

Okrugli rođendani i prestižne nagrade

“Prije svega, želim sve najbolje članovima splitske tech zajednice! Prošla godina će mi najviše ostati u sjećanju zbog obljetnice deset godina Locastica”, započeo je Antonio Perić, direktor spomenute tvrtke. 

“Pored same proslave rođendana, uspjeli smo ostvariti najbolju poslovnu godinu do sad, radili smo vrlo izazovne projekte za klijente diljem svijeta, a moram naglasiti i uspješnu suradnju s trgovačkim lancem Tommy, koju smo uspjeli okruniti i dobivanjem prestižnih nagrada – zaslužili smo čak dva Somo Borac trofeja, ponosno je istaknuo Perić, nadodavši: “Osim komercijalnih aplikacija, odradili smo i prve web3 (blockchain) projekte te se radujem izazovima i projektima koje nam ta industrija donosi u 2022. godini.”

Inovacije u poslovanju

Protekle se godine i u tvrtki Selekcija.hr prisjećaju s osmijehom na licu.

Najviše smo ponosni na činjenicu da smo svojim klijentima uštedjeli preko 45 000 radnih sati! 2021. nam je donijela više od 40 novih klijenata te čak +117 % prihoda u odnosu na 2020. godinu”, istaknula je Matilda Pivac.

Lanjsku će godinu zasigurno pamtiti i po tome što su počeli primjenjivati svoj inovativni test Photo5, koji procjenjuje ličnost na temelju fotografija, kao i Adaptivni test kognitivnih sposobnosti.

“U novoj nam je godini cilj nastaviti postojeće uspješne suradnje, steći nove, kao i proširiti se na vanjsko tržište. Nadamo se i da će klijenti prepoznati naš ekspertni sustav kao onu kariku u lancu koja im je nedostajala da usavrše proces selekcije u svojoj firmi“, dodala je Matilda.

Vrijedne lekcije 

Super mi je kako Petar Vukašinović, direktor tvrtke Agilno, pamti prošle godine po lekcijama koje je naučio.

“Istaknuo bih da me 2020. naučila jako puno o tome kako budžetirati stvari, voditi firmu efikasno i bez puno nepotrebnih stvari radi situacije s Covidom. 2021. me naučila kako skalirati firmu, brinuti o ljudima, voditi ljude i rasti zajedno s njima.”

Važne lekcije, zar ne? Veselimo se čuti što će sve naučiti ove godine, za koju kaže:

“2022. je godina izvršavanja optimističnih ciljeva i potencijalno još bržeg rasta na stranim tržištima.”

Zanimljivo je čuti i perspektivu članice Agilno tima; Karla Goleš iz njihova HR odjela rekla nam je sljedeće: 

“2021. godina je za Agilno bila velika prekretnica. Rast firme sa 7 na 25 zaposlenika donio je puno promjena i novih procesa, što nam je godinu učinilo izrazito intenzivnom i dinamičnom. Osim rasta broja zaposlenika, dogodio se i rast broja i obima projekata pa je sama organizacija bila izazovna, ali u konačnici uspješna.”

Drago nam je što su im neke nove odluke i iskustva iz prošle godine vezani za Split Tech City:

“U prošloj smo godini neke stvari napravili po prvi put: bolje se predstavili lokalnoj zajednici kroz Festival tehnologije i poduzetništva i HR panel raspravu, oformili smo nove odjele, postali članom Pangee, dobili kvalitetne preporuke na globalnoj razini.”

Međutim, Karla iskreno ističe i kako su prošle godine naučili razne lekcije zahvaljujući – greškama! 

“Tko radi, taj i griješi. Putem smo naučili mnogo, ali i dobili značajan ‘feedback’ kako nešto možemo drugačije i bolje, a upravo to “drugačije i bolje” će biti tema naše 2022 godine.

U narednom periodu cilj nam je ojačati postavljene temelje i nastaviti u smjeru kojim smo krenuli”, dodala je.

Pomoć u digitalnoj transformaciji

Brojni uspjesi obilježili su i prošlogodišnji rad agencije Profico.

“2021. godina bila je izazovna, iako rastuća u većini segmenata ICT sektora, pa tako i nama. Pamtit ćemo je po rezistenciji i žilavosti koju smo pokazali kao tim koji se brzo regrupira”, istaknuo je Mateo Perak.

Kako kaže, posebno su uspješni bili u pozicioniranju kao digital product agencija s naglaskom na end-to-end razvoj rješenja i strategiju digitalnih proizvoda. Osim toga, to je godina kad su brojnim klijentima pomogli u ubrzanoj digitalnoj tranformaciji njihovih biznisa i pomogli im značajno podignuti razne ključne metrike i prihode. 

“Dodatno smo učvrstili i vlastitu poziciju na Nordijskom i Američkom tržištu. Od bitnijih događanja, imali smo vrlo uspješan SummerCamp program prakse i bili smo izlagači na WebSummitu, što je pridonijelo povećanju vidljivosti tvrtke“, zaključuje.

Od 2022. godine očekuju turbulentno tržište, kao i nove tehnološke i poslovne izazove koji im rutinu čine zanimljivom, ali definitivno, naglašava Mateo, uz daljnji rast poslovanja.

Pametni radni tjedan

Otvaranje ureda u centru Splita zasigurno je jedna od stvari po kojoj će Agency04 pamtiti prošlu godinu.

Da je zaista tako, potvrdio nam je i Vedran Mušura, dodavši kako se njihov prostor prostire na više od 400 m2 te ima osiguran parking za zaposlenike, kao i prostor za električne romobile i bicikle. 

Lanjska im je godina bila rezervirana i za uvođenje zanimljivih novosti: “Pored full-remote opcija rada, uveli smo i pametni radni tjedan: ponedjeljkom i petkom ne trebamo dolaziti na posao, utorkom i četvrtkom dolaze oni koji žive blizu, a srijeda je dan kada se na poslu nalaze baš svi kako bi zajedno planirali buduće aktivnosti.”

Konstantno zapošljavaju i grade nove timove; na razini cijele agencije broje više od 150 ljudi, dok ih je u splitskom uredu već više od 10-ero.

Upravo u Splitu planiraju intenzivna zapošljavanja i širenje timova u 2022.

“U 2021. godini dobili smo vrlo zanimljive klijente, kao što su The Football Club i Delivery Hero, a mnogi nam novi projekti već polako kucaju na vrata”, veseli se Vedran, obećavši nas na vrijeme obavijestiti o svim zanimljivim projektima koje će provoditi.

Novi počeci

Tamara Ilić Arvan iz The Works Split istaknula je kako prošlu godinu najviše pamte po novim počecima.

“Pamtimo 2021. po otvaranju The Worksa na novoj-trajnijoj lokaciji, po odličnom odazivu lokalne i inozemne zajednice, ponajviše digitalnih nomada, ali i po hektičnosti organiziranja poslovanja za vrijeme pandemije.”

Istaknula je i najveće izazove koje im je donijela pandemija: “Pošto se dio našeg poslovanja odnosi i na organizaciju događaja, tu osjećamo da zasada najviše gubimo.”

Zaključila bih ovaj pogled unatrag Tamarinom nadom za budućnost:

“Neka nam svima 2022. bude malo stabilnija i s manje upitnika!”

P.S. Želite postati član Split Tech City zajednice? Više detalja pronađite ovdje!

Podijeli


O autoru:

Romana Ban

Voli strastvene i dobronamjerne ljude koji stvaraju promjene za dobrobit cijele zajednice te se nada ostaviti pisani trag o što više njih kao izvršna urednica portala Split Tech City. Volonterka u duši, suosnivačica Kluba mladih Split, mama.

Povezane novosti