Pridruži nam se na drugom Festivalu tehnologije i poduzetništva!


Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Godišnja sjednica: Što smo uradili i kako ćemo naprijed?

Romana Ban

Romana Ban

17.12.2021.

Jeste li znali da je Split Tech City ekipi kraj godine (osim za Split Tech Cup!) uvijek rezerviran i za redovnu godišnju sjednicu?

Naime, naš brand kreiran je u sklopu djelovanja udruge Startup – udruge za poticanje i razvoj IT sektora Splita i regije, a zakoni nam nalažu održavanje sjednica s nekoliko važnih točaka pri kraju svake godine.

Formalno okupljanje, neformalna atmosfera

Tako smo se i mi prije nekoliko dana okupili s predstavnicima svojih članova kako bismo rezimirali godinu na izmaku i usvojili planove za 2022.

Usprkos formalnosti same sjednice, atmosfera je bila opuštena i vesela. Pravo je zadovoljstvo okupiti toliko članova, partnera i suradnika na jednom mjestu te s njima razmijeniti dojmove i ideje.

Pogled unatrag

Što smo sve odradili i kreirali u 2021. godini? Nabrojat ću samo nekoliko ključnih projekata i aktivnosti koji su obilježili proteklo razdoblje.

Objavili smo novi branding i novi web, za što smo se nadahnuli ljubavlju prema Splitu i mediteranskom načinu života.

Organizirali smo 22 online događaja (različitih formata) s profesionalcima iz cijele zemlje.

Među offline događajima koje smo organizirali posebno smo istaknuli sljedeće:

Studente koji nas prate posebno je oduševio besplatni eBook “Razvoj karijere u tehnološkoj industriji“, koji smo izdali upravo za njih.

Održali smo treće izdanje predstavljanja ljetnih praksi za studente.

Osim navedenog, dijelili smo iskustva građenja zajednice u Zadru, Zagrebu i Vinkovcima. Drago nam je što nas i ostale tehnološke zajednice prepoznaju kao primjer koji valja slijediti. Uvijek ćemo biti otvoreni prenošenju svojih iskustava i suradnji sa sličnim inicijativama u Hrvatskoj i šire.

Na početku godine u Udruzi smo zaposlili kolegicu Nikolinu Kukoč (na pola radnog vremena) kako bismo se fokusirali i na pozicioniranje Splita kao globalnog tehnološkog huba.

Zaživjela je engleska verzija portala, počeli smo snimati podcaste sa strancima koji žive i rade u Splitu, pokrenuli smo Locals’n’Nomads meetup, a to je samo početak!

Veselimo se što ćemo u 2022. biti u mogućnosti zaposliti Nikolinu na puno radno vrijeme, zbog čega očekujemo još veći napredak u ovom polju.

Kad se sve zbroji, u protekloj je godini u Udrugu uloženo čak 1500 sati volonterskog rada. Svim svojim aktivnostima doprinijeli smo rastu i vidljivosti Split Tech City branda, što je rezultiralo time da nas je u 2021. godini  podržalo 18 novih tvrtki.

I za sam kraj godine smo tradicionalno okupili tehnološku zajednicu za viši cilj: organizirali smo treće izdanje humanitarnog cageball turnira Split Tech Cup. Uz podršku 21 ekipe, uspjeli smo prikupiti iznos od 37800 kn. Navedeni iznos smo, u suradnji s Caritasom, namijenili kupnji laptopa za djecu iz obitelji slabijeg imovinskog stanja.

A di su pare?

U 2021. godini uprihodili smo ukupno 332.435,57 kn, ponajviše članarinama i sponzorstvima, dok je iznos rashoda 168.386,25.

U 2022. godini imat ćemo 3 osobe zaposlene na puno radno vrijeme (u 2021. se radilo o osobi i pol 🙂 ), a većinu prihoda namjeravamo povući kroz pružanje usluga (sponzorstva i prodaja karata za događanja koja ćemo organizirati) i članarine.

Plan aktivnosti za 2022. godinu

Usvojili smo i planove za iduću godinu, o čemu ćete uskoro više saznati.

Svakako su svi vaši prijedlozi dobrodošli; bez ustručavanja nam se javite putem društvenih mreža ili na info@split-techcity.com. 🙂

Novi Upravni odbor udruge

S obzirom na istek mandata dosadašnjim članovima Upravnog odbora, na sjednici smo izabrali i nove članove koji će pred Bogom i narodom zastupati našu Udrugu. 🙂

Novi-stari predsjednik je Toni Trivković, dopredsjednik je postao Antonio Šerić (koji je tu dužnost već obavljao u pretprošlom mandatu), dužnost tajnice će obavljati moja malenkost (Romana Ban), a članovi Upravnog odobra postali su još Karlo Domić i Andrei Zinkevich.

Pitate se tko su ti ljudi? 🙂 Riječ je o krugu osoba koje su već godinama dio Split Tech City ekipe no često su “behind the scenes”. Sinergija naših kreativnih ideja sigurno će dovesti do projekata za pamćenje! 🙂 Živi bili pa vidili!

Još jednom zahvaljujemo svim našim članovima na dolasku na sjednicu, ali ponajviše na suradnji tijekom cijele protekle godine. Veselimo se nadolazećim zajedničkim projektima!

Još niste dio Split Tech Cityja?!

Ako i vas zanima kako izgleda #splittechcitylifestyle, ako želite doznati kako funkcionira put “od ideje do realizacije” naših projekata, ako razmišljate o volonterskom doprinosu cijeloj ovoj priči koja Split gura naprijed, ako kao pojedinci, startupi, tvrtke ili organizacije želite postati naši članovi – pratite nas i dalje i/ili nam se slobodno javite putem društvenih mreža ili na info@split-techcity.com. Zajedno možemo više!

Podijeli


O autoru:

Romana Ban

Voli strastvene i dobronamjerne ljude koji stvaraju promjene za dobrobit cijele zajednice te se nada ostaviti pisani trag o što više njih na Split Tech City portalu.

Povezane novosti