Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Priprema, pozor, sad: Vrijeme je za prvi Split Tech City Startups Meetup!

Split Tech City

Split Tech City

07.02.2023.

Ne znamo za tebe, ali mi iz organizacijskog tima (Studentski poduzetnički inkubator i Split Tech City) i više smo nego spremni za prvi Startups Meetup.

Već smo te obavijestili da ćemo ove godine pokrenuti Startups Meetup. I bili smo sretni zbog pozitivnih reakcija na tu našu najavu jer to znači da je ideja koju smo imali bila ona prava!

Vrijeme je da saznaš detalje:

Prvo izdanje Startups Meetup-a održat će se u The Works coworkingu u četvrtak, 16. veljače, s početkom u 18 sati. Za sudjelovanje se možeš prijaviti ispunjavanjem ovog obrasca.

A sada – dolazimo do detalja o sadržaju Startups Meetup-a. Ipak smo ti obećali više od samog networkinga!

Koncept je takav da će networking uvijek biti popraćen zanimljivom panel diskusijom i predavanjem.

Panel rasprava

Tijekom prvog izdanja Startups Meetup-a panel rasprava bit će usmjerena na izgradnju globalnog poslovanja iz Hrvatske.

Otuda i naslov panela – Leaving Croatia without leaving Croatia.

Panelisti koji će razgovarati o ovoj temi bit će Dario Boras (Parklio), Mario Frančešević (SeekandHit) i Ivan Mrvoš (Include).

Oni će biti izrešetani pitanjima od strane najnemilosrdnijeg moderatora panela u našem startup ekosustavu – Michaela Freera (ENSOCO).

Michael Freer u ulozi moderatora panela na Festivalu tehnologije i poduzetništva 2022.

Panelistima želimo puno sreće, a iz pouzdanih izvora saznajemo da će se publika uspjeti i zabaviti tijekom ove rasprave!

Predavanje

Nakon što svi prisutni prežive panel raspravu, Andreas Spechtler iz Silicon Castlesa održat će predavanje pod nazivom From an Idea to Global Success.

Oni koji su aktivni u splitskom startup ekosustavu dobro poznaju Andreasa zbog njegove suradnje sa Studentskim poduzetničkim inkubatorom, kao i njegove uloge na STup! i Get In The Ring startup natjecanjima, gdje je obnašao ulogu strogog suca koji je ipak uvijek raspoložen udijeliti vrijedne savjete startupima. Osim toga, on je izvršni direktor tvrtke Silicon Castles.

Andreas Spechtler (Silicon Castles)

Silicon Castles se definira kao graditelj tehnoloških tvrtki i strateški akcelerator poslovanja koji se fokusira na “europske dijamante” – tehnološke startupe s jedinstvenim poslovnim idejama koje rješavaju stvarne probleme, skalabilnom tehnologijom i izvanrednim intelektualnim vlasništvom.

Mnogi europski startupi imaju sjajne tehnologije i velike talente, ali ne znaju kako stvoriti globalni uspjeh. Andreas će pokazati kako uspješno izgraditi startup od početne ideje do globalnog uspjeha koristeći metodologiju Tower for Success.

Kako bi bolje ilustrirao temu o kojoj će pričati tijekom svog predavanja, Andreasu će se pridružiti VIABIRDS startup tim, koji koristi svoju tehnologiju i stručnost kako bi svojim kupcima omogućio uspješnu implementaciju skalabilnih i specifičnih eGrocery aplikacija u maloprodaji.

Tako ćeš dobiti ne samo predavanje o određenoj temi, već i stvarni primjer njezine praktične primjene. Ako se nas pita – dvostruka dobit u jednom predavanju!

Šlag na kraju

Šlag na kraju programa našeg prvog Startups Meetup-a doći će iz stalno rastuće i vrlo aktivne Split Tech City zajednice jer će predstavnik Varyence tima okupljenima ukratko predstaviti Varyence Passport Fund za startupe – još jednu od sjajnih prilika koje startupi mogu iskoristiti za svoj napredak!

Nakon toga – vrijeme za networking!

Sigurni smo da ćeš imati puno toga za raspraviti s ostalim sudionicima nakon svega što čuješ i vidiš. Svi spremni?! Imamo osjećaj da će ovaj meetup biti super!

Ne propusti ovu priliku i prijavi se – čekamo te na Startups Meetupu!

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti