Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Split Tech City vodi mlade u IT tvrtke: Obišli smo Parklio!

Viktor Viljac

Viktor Viljac

07.02.2023.

Split Tech City je organizirao obilazak splitskih IT tvrtki za mlade, a ja sam bio jedan od onih koji su u petak, 3. veljače 2023., sudjelovali u posjetu tvrtki Parklio.

Parklio je vodeća tvrtka u području sigurnog i povezanog parkiranja.

Već je dugo članica Split Tech City zajednice pa smo o njihovom radu i uspjesima pisali u nekoliko navrata; ako se želiš podsjetiti ili saznati više, pročitaj ovaj i ovaj članak. 🙂 

Obilazak

U sklopu obilaska, posjetili smo sve njihove odjele, uključujući Marketing i Prodaju. U svakom su nas odjelu dočekali mladi stručnjaci koji su nam približili kako izgleda njihov svakodnevni rad.

Bilo mi je posebno zanimljivo saznati više o funkcioniranju njihove tehnologije, hardvera i softvera. 

Tijekom obilaska, naučio sam koliko su važni preciznost i planiranje u tehnološkom svijetu jer jedna greška na pogrešnom mjestu može puno koštati.

Vrijedi spomenuti i malu, no nikako nevažnu Parklio maskotu – Stellu. 🙂

Dojmovi

Nakon obilaska, razgovarao sam s mladima koji su sudjelovali u obilasku i reakcije su bile vrlo pozitivne. 

„Najviše mi se svidjela front-end demonstracija. Bilo je zanimljivo vidjeti kako cijeli sustav koji se sastoji od toliko dijelova funkcionira kao jedno. Tim i atmosfera su također za svaku pohvalu”, oduševljen je bio srednjoškolac Karlo Marasović.  

Razgovarao sam i s Dariom Borasom, jednim od osnivača tvrtke Parklio, koji mi je prenio puno informacija i dragocjenih iskustava. 

“Važno nam je sudjelovati u ovakvim projektima jer kao dio Split Tech Cityja želimo dati svoj doprinos u razvoju zajednice i prezentiranju IT sektora.”

Dario je istaknuo kako mlade uvijek potiču na proaktivnost i sudjelovanje u ovakvim projektima jer time stječu iskustvo, nova znanja i poznanstva.

Dario Boras

“Željeli bismo zahvaliti svima koji su odvojili svoje vrijeme da nas posjete u sklopu projekta. Nadamo se da ste uživali u obilasku naše tvrtke, učenju o uzbudljivim projektima na kojima radimo i razgovoru s članovima našeg tima. Vjerujemo da je pronalaženje prave karijere osobno putovanje i zahvalni smo što ste nas odlučili uključiti u svoje”, kazao je.

Sve u svemu, ovaj je obilazak bio vrlo produktivan te mi je omogućio nova znanja i iskustva koja ću koristiti u budućnosti.

Zadovoljan sam što sam sudjelovao te sad želim saznati još više o svijetu tehnologije i mogućnostima koje nam pruža.

Podijeli


O autoru:

Viktor Viljac

Život je ples između valova neizvjesnosti i vjetrova promjena, ali upravo u ovim trenucima turbulencije pronalazimo svoju pravu ravnotežu i vinemo se u nove visine. Strastveni sam programer i lider tima. Umrežujem se s drugim ljudima i želim im pomoći u njihovim ciljevima. Svojim IT vještinama i vodstvom tima, želim doprinijeti svijetu i inspirirati druge da također čine svoj dio.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti