Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

The Works je novi član Split Tech City zajednice

Tina Tomičić

Tina Tomičić

28.02.2022.

Split Tech City zajednici odnedavno se pridružio The Works.

Riječ je o coworking prostoru koji pruža dom lokalcima koji rade na daljinu, kao i digitalnim nomadima koji su otkrili prekrasnu Jadransku obalu.

Smjestio se na adresi Spinčićeva 2b, a prostire se na čak 410 m2 modernog i udobnog prostora.

Otvoren je 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu, a osim brzog Wi-Fi interneta, pruža mogućnost za suradnju, upoznavanje zanimljivih ljudi i održavanje događaja.

Coworking povezuje

Osnivači The Worksa su bračni par Arvan, Tamara i David, koje je spojio upravo coworking prostor!

Naime, upoznali su se 2017. u tadašnjem Wip coworkingu na Žnjanu; Tamara je tamo radila kao voditeljica operacije, dok je Davidu to vrijeme odlučio provesti tri mjeseca u Splitu.

“Rad iz coworking prostora je na neki način bio posrednik u našoj vezi. Coworking prostori su zaista super mjesto za upoznavanje ljudi!”

Već iduće godine upustili su se u zajedničku avanturu putovanja svijetom. Radili su iz različitih coworking prostora, uspoređivali ih i sanjarili o tome kako će jednog dana otvoriti vlastiti.

Zajednički poslovni potez

U rano proljeće 2020. godine vratili su se u Split, i ponovno koristili istim coworking prostorom u kojem su se upoznali, no uslijedila je pandemija, zbog čega su se takva mjesta masovno počela zatvarati.

Unatoč pokušajima, nisu uspjeli realizirati najam tog coworkinga, ali uspjeli su pokrenuti svoj brend te su tijekom turbulentne godine djelovali na dvije pop-up lokacije u Splitu.

S njima su bili svi trajni članovi spomenutog, tada zatvorenog, coworkinga, koji su im dali najviše elana u pronalasku trajne lokacije, što se u Splitu pokazalo vrlo kompleksnim potezom.

Nama nije trebao samo ured, već i dobra lokacija. Da smo dovoljno blizu centru grada, a opet ne sasvim u gužvi. Blizu restorana, kafića, plaže, trgovina.

Trenutnu zgradu prepoznali su kao odličnu lokaciju, a u travnju 2021. saznali su da su se unutar nje oslobodila čak dva poslovna prostora. Dogovori s vlasnikom odvili su se jako brzo i već početkom lipnja The Works je bio otvoren!

U vođenju coworkinga najveći izazov je sezonalnost

Prvi izazov, pronalazak lokacije, uspješno su riješili, a trenutno im najveći problem predstavlja sezonalnost. Budući da se bave uslužnom djelatnošću, što podrazumijeva rješavanje potreba manjih tvrtki, startupa i digitalnih nomada za ugodnim i funkcionalnim radnim prostorom, značajnu ulogu im igra i zajednica.

“Community je sve. Zajednica u Splitu se malo uspava kad nastupi hladnije vrijeme i kad nema više toliko turista. Trenutni nam je izazov privući nove članove  i otvoriti prostor široj zajednici Uvijek smo se nadali da će naš prostor za događaje biti prepoznat i kao neka vrsta dnevnog boravka za širi broj ljudi.”

Potencijal u organiziranju događaja

Osim navedenog, pandemija im također predstavlja veliki izazov i onemogućuje nesmetano organiziranje evenata. Ipak, pokrenuli su Unwired konferenciju te su se nedavno u hibridnom obliku podružili i podijelili iskustva rada na daljinu.

Imamo dio prostora namijenjen isključivo organizaciji događaja, pa naši članovi mogu samostalno organizirati svoje radionice i meetupe. Do sada su bili domaćini raznim meetupima i radionicama s različitim temama: wellness, kriptovalute, poslovno izvještavanje, Airbnb podaci…

Planovi za budućnost

Budući cilj im je širenje po Hrvatskoj, no iako su već “pikirali” nekoliko lokacija, sve je još u ranim fazama.

Koliko god da uživaju u vođenju The Worksa, i David i Tamara imaju i druge interese te rade na osobnim projektima koji nisu direktno povezani s coworkingom, premda imaju dodirnih točaka. 

David je software inženjer i ima svoj inkubator, dok. japlaniram otvoriti agenciju za savjetovanje i posredovanje agenata za korisničku podršku te virtualnih asistenata.”

The Works za sve!

Ako nekome od vas treba mjesto za rad ili neometano učenje, zanima vas kako otvoriti coworking ured ili pronaći posao za rad na daljinu, budite slobodni kontaktirati Davida ili Tamaru, koji će spremno odgovoriti na sve vaše upite.

Dobar coworking je kao “kafić Uzdravlje”,- uvijek se osjećaš dobrodošlo i svi znaju tvoje ime! 🙂

Slike: Bruno Dubravec

Zajednica

Split Tech City zajednica sastavljena je od dobronamjernih i progresivnih tvrtki, startupa, udruga, inicijativa, ustanova i pojedinaca. Zajedno potičemo i razvijamo IT sektor Splita i regije.

Istraži zajednicu

Podijeli


O autoru:

Tina Tomičić

Ljubiteljica pisane riječi i kreativka koja sve svoje misli stavlja na papir. U skladu s tim, rijetko ćete me vidjeti bez rokovnika. Život mi je neiscrpno vrelo inspiracije, a njegova nepredvidivost jak motiv za isti. Iako više volim knjige oduvijek živim u svom filmu. :) Najdraži citat mi je: "Samo ludi i usamljeni si mogu priuštiti da budu ono što jesu. Usamljeni jer im se nitko ne mora sviđati, a ludi jer ih nije briga!" (Bukowski)

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti