Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Održan je prvi Startups Meetup. Snimke su na našem You Tube kanalu!

Katarina Nožina

Katarina Nožina

21.02.2023.

Konačno se i to dogodilo! Dana 16.2.2023., pod organizacijskom palicom Split Tech Cityja i Studentskog poduzetničkog inkubatora, održano je prvo izdanje Startups Meetup-a.

U The Works coworkingu se tražilo mjesto više, a sat i pol vremena, koliko je trajao formalni dio programa, za tren je proletjelo!

Tako to izgleda kad kao panelisti nastupe Dario Boras (Parklio), Mario Frančešević (SeekandHit) i Ivan Mrvoš (Include), moderator panela bude Michael Freer (ENSOCO), a predavanje održi Andreas Spechtler iz Silicon Castles-a. 

Panel rasprava: “Leaving Croatia without leaving Croatia”

Kroz panel raspravu ste mogli čuti pitanja Michaela Freera poput: 

  • Jeste li ikad imali priliku živjeti izvan Hrvatske i osnovati tvrtku tamo?
  • Kako izgraditi mrežu međunarodnih partnera?
  • Prikupljanje sredstava kao startup?

Naši panelisti nisu znali koja će ih pitanja dočekati, ali su se uspjeli dobro snaći i podijeliti s publikom neka svoja iskustva koja na prvu zvuče kao smak svijeta, ali se na kraju uvijek sve dobro završi. 

Jednu od važnijih lekcija ove panel rasprave naučio nas je Dario Boras iz tvrtke Parklio:

“Dobar tim može zaobići sve prepreke. Lokacija je nebitna, tim je broj jedan.”

Predavanje: “From an Idea to Global Success”

U drugom dijelu prvog izdanja Startups Meetup-a, Andreas Spechtler nam je održao predavanje na temu kako od ideje doći do globalnog uspjeha, kako na najbolji način izgraditi startup. 

Nakon višegodišnjeg iskustva u drugim globalnim tvrtkama, 2016. odlučuje osnovati svoju tvrtku – Silicon Castles.

Predstavio nam ju je kao tvrtku koja pronalazi tzv. “europske dijamante” – tehnološke startupe s područja jugoistočne Europe, kojima zatim pomaže u izgradnji globalnog uspjeha koristeći vlastitu metodologiju Tower for Success

Kako bi što vjernije dočarao ono o čemu govori, Andreas je na meetup doveo dvojac iz tvrtke VIABIRDS.

Martin i Alexander su upoznali Andreasa 2019. tijekom Design thinking workshop-a, kad im je Andreas pomogao da svoju ludu ideju pretvore u stvarnost.

Na kraju svog izlaganja nam je predstavio dvodnevni event Diamond Lab, koji će se održati u Splitu u svibnju ove godine, a sve detalje možeš pronaći ovdje

Cherry on top

Meetup je priveden kraju izlaskom na pozornicu predstavnika Varyence tima, koji nam je ukratko predstavio odličnu priliku za startupe: Varyence Passport Fund.

Nakon formalnog dijela, u The Works coworkingu nastavilo se s druženjem, networkingom i razmjenjivanjem pozitivnih dojmova s prvog izdanja našeg novopečenog meetupa.

Ako si među onima koji su propustili ovaj događaj (ili ako želiš utvrditi gradivo), snimke te čekaju na Split Tech City You Tube kanalu!

Već se priprema drugo izdanje pa nas nastavi pratiti!

Podijeli


O autoru:

Katarina Nožina

Po prirodi tipični društvenjak, a u horoskopu vaga. Proaktivna osoba sa stotinom ideja i planova, sve me zanima i o svemu želim znati više i smatram da je to kvaliteta koju bi svi trebali razviti u današnje vrijeme.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti