Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Silicon Castles

Silicon Castles je Tech Company Builder i Strategic Business Accelerator za tehnološke startupe s fokusom na licenciranje intelektualnog vlasništva (IP).

Sjedište Silicon Castles-a nalazi se u Salzburgu, Austrija.

Svojim radom razvijamo Europske Dijamante: tehnološke startupe s jedinstvenom poslovnom idejom, skalabilnom tehnologijom, te izvanrednim intelektualnim vlasništvom – tri segmenta koja smatramo ključnima za globalni uspjeh.

Silicon Castles djeluje kroz tri glavne aktivnosti:

1. Ulaganje u startupe u ranoj fazi koji imaju sjajan tim, obećavajuću ideju i inovativnu tehnologiju praćenu jakim IP-jem.

2. Akceleracija startupa pretvaranjem ideja u IP i skalabilne proizvode, prateći njihov rast od početnih prilika do globalnog uspjeha, te mentoriranje njihovih talenata s ciljem da postanu vrhunski izvođači.

3. Potpora obrazovanju osnivača i rukovoditelja startupa.

Silicon Castles upravlja globalnom mrežom s pristupom svim glavnim tehnološkim žarišnim točkama u Europi, SAD-u i Aziji.

Svake godine Silicon Castles organizira i edukacijski program pod nazivom Startup Executive Academy (SEA). To je međunarodni Go-to-Market program za osnivače i direktore tehnoloških startupa u ranoj fazi. Cilj akademije je omogućiti startupima da ubrzaju svoje poslovanje pružanjem vrlo relevantnih i praktičnih informacija. Program izvodi grupa predavača svjetske klase iz akademske i poslovne zajednice, a vodi ga prof. Baba Shiv sa Stanford Graduate School of Business. SEA se provodi kao hibridni program koji uključuje program uživo i online.

Osim toga, Silicon Castles organizira radionice Design Thinking-a, takozvane Diamond Labs. One nam pomažu prepoznati i oblikovati ideje ljudi iz različitih disciplina, s različitim iskustvima, te različitih dobi i kultura. Diamond Labs radionice izvode stručnjaci iz Silicon Castles-a i fokusiraju se na razvoj inovativnih ideja u području novih tehnologija.

Silicon Castles GmbH

OIB: 71923239606

Adresa: Schlossallee 1, A-5412 Puch

Povezane novosti

Istraži zajednicu