Ne propusti četvrti Split Tech City Festival!


Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Na zadnjem ovogodišnjem Split Startups Meetupu učili smo o storytellingu i porezima

Romana Ban

Romana Ban

20.12.2023.

Prošlog smo tjedna u prekrasnom uredu tvrtke SeekandHit održali zadnje ovogodišnje izdanje Split Startups Meetup-a.

Riječ je o meetupu koji organiziramo u suradnji sa Studentskim poduzetničkim inkubatorom; meetup održavamo jednom kvartalno, i to na engleskom jeziku, a namijenjen je svima željnima osobnog i profesionalnog razvoja, pogotovo onima poduzetničkog duha.

Više detalja o prvom, drugom i trećem izdanju možeš pronaći na našem portalu i YouTube kanalu.

Božićno izdanje meetupa posvećenog startupima

Četvrti Split Startups Meetup protekao je u veselom božićnom raspoloženju, a s obzirom na to da je moderator bio Michael Freer, nije moglo proći bez nazdravljanja rakijom!

Pinija Poljaković

Program je otvoren panel raspravom o storytellingu, nazvanom “Tell Me a Tale of What You Do!”, na kojoj su s Michaelom razgovarale:

  • Pinija Poljaković (Art Media) – trenerica medijskog i javnog nastupa, voditeljica i moderatorica događaja,
  • Mirjana Svaguša (The Storyteller Croatia) – stručnjakinja za održiva putovanja, zagovornica regenerativnog turizma, tumačica baštine i strastvena pripovjedačica,
  • Dijana Zorić (StoryLab) – stručnjakinja za pripovijedanje i vanjsku komunikaciju; mentorica i redovita predavačica na Visokoj poslovnoj školi Experta za kolegij Business Storytelling; licencirani turistički vodič.

Panelistice su podijelile presjeke svojih karijera i osvijestile nam koliko je važno, posebno u poduzetništvu, znati ispričati i prodati svoju priču. 

Snimku ovog panela možeš pogledati ovdje.

Mirjana Svaguša
Dijana Zorić
Porezi bez boli

Uslijedio je ‘fireside chat’ nazvan “Accounting and Taxes Without Pain and Suffering”, na kojem je Michael ugostio Zoju Stevović iz Kancelarije.

Zoja je odgovarala na važna pitanja vezana uz poreze i računovodstvo, s fokusom na startupove i mala poduzeća.

Također, predstavila je kampanju Nemoj da te POREŽe!, kojom Kancelarija obilježava prosinac kao Mjesec svjesnosti o porezima.

Snimku ovog zanimljivog razgovora možeš pogledati ovdje.

Zoja Stevović
Poklon za startupe

Božićno izdanje ovog meetupa nije moglo proći bez prigodnih poklona; startupi su imali priliku prijaviti se za besplatni ‘pitching session’ pod vodstvom Pinije Poljaković.

Najsretnije ruke bila je Nikolina Barada iz startupa Evala. Čestitamo još jednom!

Hvala i vidimo se opet!

Hvala svima koji su sudjelovali na ovogodišnjim izdanjima Split Startups Meetup-a, a sve koji su ih propustili ili žele “utvrditi gradivo”, pozivamo da pogledaju snimke na Split Tech City YouTube kanalu.

Posebno zahvaljujemo tvrtki SeekandHit, koja ne samo da nas je ugostila u svojim prekrasnim prostorijama, već nas je počastila pizzom i pićem, tako da su druženje i umrežavanje nastavljeni i nakon završetka službenog programa.

Vidimo se dogodine na novim izdanjima!

Podijeli


O autoru:

Romana Ban

Voli strastvene i dobronamjerne ljude koji stvaraju promjene za dobrobit cijele zajednice te se nada ostaviti pisani trag o što više njih na Split Tech City portalu.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti