Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Nemoj da te POREŽe! Splitska Kancelarija pokrenula je Mjesec svjesnosti o porezima

Split Tech City

Split Tech City

11.12.2023.

Kancelarija, splitska tvrtka za porezno savjetovanje, ujedno članica Split Tech City zajednice, pokrenula je kampanju “Nemoj da te POREŽe” kojom obilježava prosinac kao Mjesec svjesnosti o porezima.

Kraj godine je razdoblje u kojem poduzetnici trebaju sagledati svoje financijske izvještaje, razmisliti o poreznim korekcijama, ali i poreznom rasterećenju koje mogu napraviti.

“U današnje vrijeme puno toga se obilježava, od Svjetskog dana zagrljaja do Mjeseca knjige. U moru svega nitko ne pridaje pažnju porezima, a porezi su svugdje oko nas i upravo zato su dobili svoj mjesec. Poduzetnici bi trebali imati uvid u svoje financijske izvještaje u realnom vremenu kako bi mogli upravljati svojim porezima i poreznim rizicima, međutim poduzetnike često “odnese posao”. Pokretanjem Mjeseca svjesnosti o porezima pokušavamo im skrenuti pažnju da dobro razmotre svoje poslovanje i da se bolje upoznaju s poreznom problematikom”, kazala je Dora Tripalo Čikeš, suvlasnica Kancelarije i ovlaštena porezna savjetnica. 

Nadolazeća porezna reforma donosi izmjene 9 zakonskih propisa, o čemu će biti priče i u sklopu kampanje.

“Najveće promjene nastaju u oporezivanju dohotka, i to u dijelu obračuna poreza i doprinosa na plaće zaposlenika. Osim što se smanjuje opterećenje najnižih plaća, mijenja se i obračun plaće, što će računovođama zakomplicirati posao. Kakav će krajnji učinak to imati, tek trebamo vidjeti”, kazala je Dora Tripalo Čikeš.

Osim objava na društvenim mrežama i web stranici Kancelarije u kojima će educirati pratitelje, najavili su i

Dane otvorenih vrata koji će se održati 18. prosinca u njihovom uredu na adresi Ćirila i Metoda 20 u Splitu.

Svi zainteresirani poduzetnici mogu se prijaviti već danas putem emaila info@kancelarija.hr, a broj mjesta je ograničen.

Više informacija o kampanji i mnoge korisne savjete pronađi na web stranici Kancelarije.

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti