Pridruži nam se na drugom Festivalu tehnologije i poduzetništva!


Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Najava osmog predavača STC konferencije: Frane Borozan

Romana Ban

Romana Ban

24.10.2019.

Možete li vjerovati da smo već došli do predstavljanja pretposljednjeg predavača naše motivacijske konferencije za mlade, koja će se pod sloganom “Živi lokalno, radi globalno!” održati 9.11.2019. u Cinestaru trgovačkog centra Mall of Split?

Kao što već znate, na konferenciji će govoriti Ante DagelićNenad ĆukIvan BlagajićIvan BlaževićDario BorasMarko Prljić i Nebojša Veron, a danas vam otkrivamo da će im se na pozornici pridružiti i Frane Borozan!

Frane je, uz Tonija Frankolu, također iz Splita, suosnivač i suvlasnik tvrtke SysKit,  koja se bavi ‘B2B’ prodajom enterprise softwarea na globalnoj razini.

Ovaj uspješni Splićanin je kao dječak htio biti – vozač kamiona za smeće! U osnovnoj školi se zainteresirao za računala: “Sve je počelo kad sam u 8. razredu išao na natjecanje iz tehničke kulture. U to vrijeme to je bio jedini predmet u kojem se učilo nešto o računalima, kao i programiranje u QBASIC-u. Moram priznati da me matematika uvijek veselila i bila mi je jedan od najdražih školskih predmeta.

Zbog zanimanja za programiranje, upisuje Elektrotehničku školu u Splitu, a zatim Računarstvo na FESB-u.

Njegovo prvo zaposlenje bilo je u tvrtki koja je u to vrijeme bila jedan od pionira produktnih firmi u Hrvatskoj: “To prvo radno iskustvo u meni je probudilo svijest čime se želim baviti. Moj tadašnji šef je govorio da je cilj zapakirati svoje znanje u proizvod te multiplicirati to znanje. Prodaju svoga vremena jednostavno nije moguće multiplicirati na visoke skale, dan ima samo 24 sata, od kojih možete raditi i naplatiti samo 8 do 12 sati, što se nikada ne može skalirati kao proizvod.

SysKit razvija rješenja za  SharePoint i Office 365, a plan im je postati najjača svjetska tvrtka u value added rješenjima za navedene platforme. Trenutno imaju 60-ak zaposlenih, a od prvog dana posluju na svjetskom tržištu.

Ako imate kvalitetno rješenje, tržište će vas iznimno bogato nagraditi”, ističe Frane.

Naš predavač smatra kako poduzetnik treba biti strpljiv, ne smije lako odustati, treba vjerovati u ono što radi, ali treba znati i odustati na vrijeme. Ističe kako u poduzetništvu nema balansa privatnog i poslovnog života jer se ti dijelovi isprepleću: “Ako želite balans, idite raditi za nekoga od 8-16 te se poslije isključite!

Franina iskustva i savjete poslušajte uživo na Split Tech City konferenciji u sklopu njegova predavanja “Kako kreirati globalnu softversku tvrtku?”.

Prijave za sudjelovanje otvorene su još samo tri dana – prijavite se!

Podijeli


O autoru:

Romana Ban

Voli strastvene i dobronamjerne ljude koji stvaraju promjene za dobrobit cijele zajednice te se nada ostaviti pisani trag o što više njih na Split Tech City portalu.

Povezane novosti