Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Najava petog predavača STC konferencije: Dario Boras

Romana Ban

Romana Ban

14.10.2019.

Sigurni smo da ste već čuli za našu motivacijsku konferenciju za mlade, koja će se pod sloganom “Živi lokalno, radi globalno!” održati 9.11.2019.

Na našem ste portalu već imali priliku upoznati Antu Dagelića, Nenada Ćuka, Ivana Blagajića i Ivana Blaževića, a peti poduzetnik kojeg vam predstavljamo je Dario Boras.

Dario je vlasnik tvrtke Parklio, koja se izdigla iz startup faze te danas predstavlja stabilnu, rastuću silu u oblikovanju parking rješenja suvremenog grada.

Tvrtku je pokrenuo još kao student s trojicom prijatelja; svoje su ideje o različitim hardverskim rješenjima predstavljali na natjecanjima po cijeloj zemlji, ali i šire, a cijela je priča krenula uzlaznom putanjom upravo lansiranjem Parklia, pametne parking barijere.

Tom su idejom čak proglašeni drugim najboljim startupom na svijetu, a osigurali su i investiciju od 200 000 eura, koja im je dala zamah u daljnjem poslovanju.

Danas nas je 12-ero zaposlenih i svoje proizvode razvijamo u prostorima u Klisu, no ubrzo nas očekuje preseljenje u nove, još veće, prostore. Prošli smo ‘kaljužu’ startupa, a danas uspješno poslujemo na globalnom tržištu, u više od 25 zemalja na svijetu, iza čega doista stoji onaj klišej – rad, rad i još malo rada”, objašnjava Dario.

Osim samog rada, za njihov današnji uspjeh zaslužan je, kako ističe, timski rad: “Da nije bilo trojice mojih kolega s kojima sam se upustio u ovaj pothvat, ne bismo bili gdje jesmo. Danas smo svi prijatelji, gotovo kao braća. Važno je imati uza se ljude koji su s tobom i u dobrim i u lošim trenucima.

Dario će na motivacijskoj konferenciji pričati ne samo o dobrim, već i o “mračnim” stranama poduzetništva, ali i o tome kako se nositi sa svim izazovima koje nosi ovakav način rada i života, stoga se svakako prijavite za sudjelovanje i poslušajte negovo predavanje “Kako kreirati globalnu hardversku tvrtku”!

Uhvatite svoje mjesto još danas i prijavite se!

Podijeli


O autoru:

Romana Ban

Voli strastvene i dobronamjerne ljude koji stvaraju promjene za dobrobit cijele zajednice te se nada ostaviti pisani trag o što više njih na Split Tech City portalu.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti