Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Najava trećeg predavača STC konferencije: Ivan Blagajić

Romana Ban

Romana Ban

24.09.2019.

Nastavljamo otkrivati koga ćete sve imati prilike poslušati na prvoj Split Tech City motivacijskoj konferenciji za mlade, koja će se pod sloganom “Živi lokalno, radi globalno!” održati 9.11.2019.

Već smo vam najavili Antu Dagelića i Nenada Ćuka, a danas vam predstavljamo Ivana Blagajića!

Ivana je već u 5. razredu zaintrigiralo programiranje, a obožavao je fiziku i matematiku. Upisao je “MIOC”, a potom zagrebački Fakultet elektrotehnike i računarstva. Tek je, kako kaže, na fakultetu počeo ozbiljno programirati, a iz studentskog razdoblja ističe projekt ICT-AAC, na kojem je, pod mentorstvom prof. Željke Car, radio svoj prvi ‘iPad app’, i to za osobe s autizmom. Tada su ga zaintrigirale mogućnosti ‘mobile deviceova’.

Nakon diplome ostao je živjeti u našoj metropoli. Prvi je posao radio za jednu američku tvrtku, ali ‘remote’, nakon čega je četiri godine proveo u domaćoj agenciji Five.

Tu sam prošao put od juniora do ‘dev leada’ i stekao neprocjenjivo iskustvo. Međutim, Split mi je sve više nedostajao i osjećao sam da gore nemam kvalitetu života kakvu sam imao u rodnom gradu. Štoviše, bio sam uvjeren da ću u Splitu imati i bolje poslovne mogućnosti”, prisjeća se Ivan.

Suradnicima je obznanio odluku o preseljenju i – nije došlo do prekida suradnje.

Vlasnicima uspješnih IT tvrtki nije bitno gdje si, već je bitno da kvalitetno radiš. A meni je bitno imati kvalitetan život. Preseljenje u Split tako je bila win-win situacija!

Povratak u Split bio je, kako kaže, najbolja odluka koju su on i njegova supruga donijeli: “Split je malen grad, ali dovoljno velik. Zapravo je idealne veličine ako želiš pokrenuti svoj posao i ako radiš u IT-u. Imam osjećaj da ovdje mogu poznavati sve ljude koje želim poznavati. Mali ‘community’ ima puno prednosti, ljudi se lakše povežu.

Ivan uživa u novim izazovima i učenju; godinu dana nakon preseljenja još je uvijek ‘remote’ radio za Five na poziciji iOS Team Leada, a nakon toga je otvorio svoju tvrtku i počeo raditi za dansku tvrtku Heaps na ‘fintech’ proizvodu NightPay, u čemu je uživao. Prije mjesec dana, pak, dogovorio je suradnju s francuskom tvrtkom Heetch, koja je direktna konkurencija Uberu.

Cijelu profesionalnu karijeru radim kao iOS developer, a najviše mi se sviđa što kao programer mogu birati na čemu ću i s kim raditi te izabirati dobre stvari, koje nekome mogu olakšati život i donijeti promjene. Primjerice, bio sam iznimno motiviran kad sam radio na projektu za osobe s autizmom, a razlog zbog kojeg sam počeo raditi za Heetch je to što ima 100% ‘transparency comapny policy’ i stavlja puno odgovornosti u ruke svojih zaposlenika. Kako oni kažu – ‘We’re hiring for talent, not location’”, otkriva Ivan.

Osim u poslu, uživa i u sudjelovanju na zanimljivim radionicama poput glazbene produkcije, ali najviše od svega voli provoditi vrijeme sa suprugom i kćeri, s kojima ga često možete vidjeti na Marjanu i splitskim plažama.

S partnerima trenutno kuha neke nove poduzetničke priče, a detaljnije o svim njegovim planovima i iskustvima poslušajte uživo na našoj konferenciji u sklopu njegova predavanja “Od Splita do Splita”!

Uhvatite svoje mjesto još danas i prijavite se!

Podijeli


O autoru:

Romana Ban

Voli strastvene i dobronamjerne ljude koji stvaraju promjene za dobrobit cijele zajednice te se nada ostaviti pisani trag o što više njih kao izvršna urednica portala Split Tech City. Volonterka u duši, suosnivačica Kluba mladih Split, mama.

Povezane novosti