Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Najava sedmog predavača STC konferencije: Nebojša Veron

Romana Ban

Romana Ban

21.10.2019.

Opasno se bliži naša motivacijska konferencija za mlade, koja će se pod sloganom “Živi lokalno, radi globalno!” održati 9.11.2019.

Već smo vam predstavili Antu DagelićaNenada ĆukaIvana BlagajićaIvana BlaževićaDarija Borasa i Marka Prljića, a danas vas upoznajemo s Nebojšom Veronom.

Nebojša je osnivač i suvlasnik platforme dobartek.hr, koja ima viziju pružiti korisnicima najbolje iskustvo dolaska do hrane, a trenutno omogućuje naručivanje hrane putem interneta u osam gradova u Hrvatskoj (Split, Zagreb, Zadar, Dubrovnik, Trogir, Solin, Kaštela, Šibenik) iz više od 100 restorana.

Od malih nogu zabavljalo me osmišljavati ideje kojima ću zaraditi džeparac, bez da ga moram tražiti od roditelja. Prva stvar kojom sam to ostvario u suradnji s prijateljem iz razreda u osnovnoj školi bila je prodaja kopija videoigara za PlayStation. Imali smo čak i printani katalog/cjenik igara, kojim smo po školi dodatno informirali zainteresirane”, prisjeća se Nebojša svojih najranijih poduzetničkih pothvata.

Oduvijek su ga zanimala računala i programiranje pa su zato III. gimnazija i FESB bili njegov izbor što se tiče formalnog školovanja.

Zanimljivo je da je isprva gotovo odustao od poslovne ideje iz koje se izrodio današnji dobartek.hr.

Ideja koja se tiče naše platforme dobartek.hr originalno se pojavila nekoliko godina ranije, s drugim partnerima. Međutim, od te smo ideje tada odustali jer smo vidjeli da na tržištu već postoji slično rješenje. Ipak, nekoliko godina kasnije, bez obzira na konkurenciju, moj prijatelj i poslovni partner Mislav i ja odlučili smo pokrenuti dobartek.hr.

Nebojša se prisjeća kako je od prijatelja i roditelja imao podršku, ali nitko od njih nije smatrao da će to postati išta više od hobija.

Međutim, na platformi dobartek.hr danas radi 15-ak mahom mladih ljudi, uključujući vanjske suradnike. Planiraju širenje na nove gradove, a nisu isključene ni druge zemlje: “I to još uvijek radimo sami, uz vlastito financiranje, bez vanjskih investicija.

Nebojša smatra da je stjecanje konkretne prakse i poželjno i važno, bilo volontiranjem, honorarnim radom ili radom na vlastitoj ideji, proizvodu, usluzi.

Oni koji u sebi imaju poduzetnički nagon i prirodno će osjetiti potrebu za time, a onda će se baciti i na pronalazak načina za organizaciju posla i stvaranje novih prilika. Naravno, dobro je i korisno paralelno se posvetiti i učenju, proći fakultetsko obrazovanje iz raznih razloga, premda to nije presudno za poslovni uspjeh.

Detaljnije o Nebojšinim iskustvima i razmišljanjima poslušajte na Split Tech City konferenciji u sklopu njegova predavanja “Važnost komunikacije za poslovni uspjeh”.

Prijave za sudjelovanje otvorene su još samo tjedan dana – prijavite se!

Podijeli


O autoru:

Romana Ban

Voli strastvene i dobronamjerne ljude koji stvaraju promjene za dobrobit cijele zajednice te se nada ostaviti pisani trag o što više njih kao izvršna urednica portala Split Tech City. Volonterka u duši, suosnivačica Kluba mladih Split, mama.

Povezane novosti