Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Lokalne IT firme predstavile otvorene pozicije za ljetni internship

Tina Tomičić

Tina Tomičić

08.06.2021.

Treće izdanje (a drugo online) događaja pod nazivom: Summer Internships: Praksom do iskustva, iskustvom do posla okupilo je 8 lokalnih IT firmi (što je najveći broj do sada) i 100tinjak zainteresiranih studenata i još jednom potvrdilo svrhovitost njegove organizacije.

Predstavnici firmi AGILO, Blank, Databuilder, FEG, Littlecode, Profico, Rocket Insights, SeekandHit imali su na raspolaganju 5 minuta u kojima su trebali studentima približiti kulturu firme, način rada te otvorene pozicije koje im mogu ponuditi, a sve s ciljem kako bi zainteresirali studente i potaknuli ih da apliciraju za mjesto u njihovoj firmi.

Svih 8 predstavnika izvrsno je odradilo svoj dio posla i sigurni smo da je pred studentima nimalo laka odluka. 🙂

S druge strane, unatoč tome što smo za Personal Elevator Pitch primili veći broj (odličnih) prijava, morali smo izabrati samo 5 studenata koji su u dvije minute pokušali oboriti potencijalne poslodavce s nogu i povećati si šanse za dobivanje prakse. Mateo Juginović, učenik srednje škole za dizajn, grafiku i održivu gradnju (web programer), Nensi Bulić, studentica Ekonomskog fakulteta, Tomislav Čajić, student FESB-a (Računarstvo), Lana Galić, studentica Ekonomskog fakulteta u Splitu i Marija Kasalo, studentica FESB-a na najbolji mogući način su iskoristili svoje 2 minute i dokazali kako grad Split obiluje mladim i ambicioznim ljudima koji svoju karijeru žele graditi upravo ovdje. I dok je tako, za (tehnološku) budućnost Splita ne moramo brinuti!

A kakvo je iskustvo prošlogodišnjih praktikanata?

Pozitivno, naravno! 🙂

Ivona Knaus:

Studentica splitskog FESB-a, smjer Računarstvo

Moje iskustvo prilikom internshipa u littlecode je bilo izazovno, zanimljivo i daleko najbolje radno iskustvo koje sam mogla dobiti. To je ekipa od prvenstveno dobrih ljudi, a zatim stručnjaka koji rade ono što vole i to se vidi u svakom njihovom koraku i potezu. Razlika između fakulteta i kasnije stvarnog svijeta i posla je ogromna i mislim da je internship najbolji uvid u to. Imala sam priliku učiti od svih, od šefova, preko seniora do juniora i ostalih studenata, apsolutno svi su na raspolaganju i uvijek spremni pomoći kad nešto zapne, bez oklijevanja.

Mateo Galić:

Student stručnog studija Informacijske Tehnologije na Kopilici

“Nakon dva mjeseca internshipa u digitalnoj agenciji AGILO mogu slobodno reći da mi je to jedno od ljepših iskustava u životu. Iskreno, nisam mislio da se toliko znanja može nekome dati za tako kratko vrijeme. Usprkos mom prijašnjem iskustvu i samostalnom radu na projektima, bio sam očaran koliko se toga još krije iza scene. Uvjeren sam da je internship odlična priprema za tržište rada, što zbog stečenog znanja, što zbog iskustva rada u poslovnom okruženju.”

Ivana Dominiković:

Studentica Ekonomskog fakulteta u Splitu, praktikantica u agenciji SeekandHit

Prvi tjedan održavale su se edukacije tijekom kojih sam se upoznala sa samom firmom i načinom rada te s radnim zadacima koji se obavljaju prilikom oglašavanja i alatima koji se pri tome koriste kao što su Google Ads Editor, Google Analytics i Google Tag Manager. Nisam imala jednog dodijeljenog mentora, već je većina zaposlenika odjela marketinga bila uključena u moj internship na način da su se izmjenjivali ovisno o vrsti zadataka koje sam trebala obaviti. Ovakva vrsta mentoriranja za mene je bila velika prednost jer sam na brži način mogla upoznati zaposlenike odjela, ali i prikupiti različita iskustva i savjete koje su stekli višegodišnjim radom s velikim brojem klijenata.

Iva Varvodić

Studentica FESB-a, smjer Računarstvo

“Internship sam odradila u Extension Engine firmi, a program je započeo podjelom u dva tima po tri osobe. Radili smo na odvojenim aplikacijama slične tematike. Prva dva tjedna smo proveli u razrađivanju projekata i određivanju prioriteta zadataka nakon čega smo krenuli u realizaciju. Smatram jako korisnim što smo mogli sudjelovati u dizajnu aplikacija te time predložiti naše ideje te ih raspraviti s mentorima. Cijelo vrijeme su nam mentori bili na raspolaganju i strpljivo su odgovarali na sva naša pitanja te prenosili znanje i iskustvo. Ovaj internship smatram pozitivnim iskustvom u kojem sam imala priliku naučiti nove tehnologije te raditi u timu s kolegama koji su bili spremni pomoći baš kao i cijela grupa.”

Vidimo se sljedeće godine!

Zahvaljujemo svim firmama koje su sudjelovale u predstavljanju i prijavljenim studentima, a mi jedva čekamo čuti dojmove!

Ako ste propustili naše druženje, a zanima vas ovaj koncept, koji ćemo ponavljati i sljedećih godina, pogledajte snimku te drugom prilikom i vi upecajte željenu praksu na vrijeme! 

Pretplati se 
na newsletter

Nije sova iz Hogwartsa, ali svejedno možeš osjetiti dašak čarolije kad ti stigne naše pismo! Pretplati se na Split Tech City newsletter!

Podijeli


O autoru:

Tina Tomičić

Ljubiteljica pisane riječi i kreativka koja sve svoje misli stavlja na papir. U skladu s tim, rijetko ćete me vidjeti bez rokovnika. Život mi je neiscrpno vrelo inspiracije, a njegova nepredvidivost jak motiv za isti. Iako više volim knjige oduvijek živim u svom filmu. :) Najdraži citat mi je: "Samo ludi i usamljeni si mogu priuštiti da budu ono što jesu. Usamljeni jer im se nitko ne mora sviđati, a ludi jer ih nije briga!" (Bukowski)

Povezane novosti