Pridruži nam se na drugom Festivalu tehnologije i poduzetništva!


Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Split Tech Cup 2021: Više od igre

Romana Ban

Romana Ban

14.12.2021.

“Najvažnije je da smo pridonijeli ispunjavanju plemenite svrhe, a k tome smo se i odlično zabavili i pobijedili. Vidimo se i dogodine!”

Riječi su to Damira Znaora, predstavnika ekipe “Motus Natura”, koja je odnijela pobjedu na humanitarnom cageball turniru Split Tech Cup 2021.

Sreća se množi kad se dijeli

Treći je ovo put da smo okupili članove splitske IT zajednice kako bismo u sportsko-humanitarnom duhu zaključili još jednu uspješnu poslovnu godinu.

Naime, nakon što smo zajedničkim snagama proteklih mjeseci jačali lokalni IT sektor, i to nesebičnim dijeljenjem znanja, iskustva i motivacije, došlo je vrijeme da opet učinimo korak više.

Tako smo se i ove godine odlučili na skupljanje iznosa kojim ćemo osigurati kupovinu laptopa potrebitoj djeci.

Laptop je puno više od (pametne) spravice!

Laptope smo odlučili donirati nekolicini obitelji slabijeg imovinskog stanja, i to onima s više djece, o kojima brine Caritas Splitsko-makarske nadbiskupije.

Ako uzmemo u obzir koliko su često u zadnje vrijeme djeca “osuđena” na online nastavu, jasno je kako je danas svakom đaku potreban laptop.

Mačkoljupci

Kako bismo uspjeli u svom naumu, i ove nas je godine u veselom duhu ugostio Sportski centar Mačak, na čemu im od srca zahvaljujemo.

Gotovo cijelo poslijepodne prošle nedjelje, 12.12.2021., zauzeli smo njihove cageball terene.

Iščekujući sljedeće utakmice i rezultate, neki nisu mogli odoljeti ni popratnom Mačkovu sadržaju, poput kuglanja, biljara, pikada…i pića, naravno! 🙂

(Ni)je važno pobijediti…

I dok su nam sudionici u razgovorima između utakmica davali do znanja da im je u svemu najvažnije što čine dobro djelo, situacija na terenima ipak nam je govorila drugačije…

Naime, svi su se trsili oko davanja/obrane golova, ali nije nedostajalo ni majstorskih poteza petama i glavama.

Nije se “puštalo” ni curama, a šuška se da su se najviše tresli upravo momci koji su igrali protiv njih jer “zamisli sramote da nas one pobijede”! 😀

Više od igre

Zahvaljujući velikom odazivu (čak  21 ekipa!), uspjeli smo prikupiti 37800 kuna, što će biti dovoljno za razveseliti gotovo pola jednog razreda.

Svečana predaja laptopa održat će se u siječnju u prostorijama splitskog Caritasa, čemu se posebno veselimo.

S obzirom na to da djeci želimo ukazati kako laptopi i internet nisu stvoreni samo za školu (i za igrice 😀 ), osigurat ćemo im radionice na kojima ćemo ih uvesti u čaroban svijet tehnologije.

Tko zna, možda će upravo netko od njih jednom biti uspješan IT-evac koji će zaigrati na dvadeset i nekom izdanju Split Tech Cup-a!

I za kraj, zahvaljujemo svim članovima i članicama ekipa koje su sudjelovale u ovogodišnjem turniru:

Vizual, Motus Natura, SplitX, OpenCoffee, 7IT, SharpAgency, Connecto, Klikeri, Internazionale Split FC, HR Prodigy, Adriatic.hr, Tudumuun, IT Sistemi, FEG – Fortuna Entertainment Group, Vrh Komunikacije, SPI – Studentski poduzetnički inkubator, Agilo, Ericsson, TravelSoft, HR Cloud, Aspira 

Hvala i vidimo se opet!

Podijeli


O autoru:

Romana Ban

Voli strastvene i dobronamjerne ljude koji stvaraju promjene za dobrobit cijele zajednice te se nada ostaviti pisani trag o što više njih na Split Tech City portalu.

Povezane novosti