Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

O strahu od javnog nastupa i važnosti ljetne prakse u IT tvrtkama

Split Tech City

Split Tech City

10.05.2022.

/VAŽNA OBAVIJEST – ZBOG BOLESTI PREDAVAČICE, PREDAVANJE NEĆE BITI ODRŽANO, A PANEL POČINJE U 18 SATI. HVALA!/

Vrijeme je za još jedno edukativno-zabavno druženje u sklopu našeg mjeseca posvećenog osobnom i profesionalnom razvoju!

Na sljedećem ćemo se eventu dotaknuti nečega što mnogima stvara osjećaj neugode i sprječava ih da “procvatu” u punom sjaju – straha od javnog nastupa!

S druge strane, istaknut ćemo važnost obavljanja prakse za vrijeme studiranja.

Spoj ovih dviju tema bit će izvrstan uvod u skorašnje predstavljanje ljetnih praksi splitskih IT tvrtki – članica Split Tech Cityja, na kojem će nekoliko odabranih studenata dobiti priliku za Personal Elevator Pitch. 😉

Nakon predavanja i panela, kao i uvijek, uživat ćemo u neizostavnom umrežavanju.

Prijave za ovaj događaj, koji će se odviti 16.5. (ponedjeljak) od 18 sati u Visokoj školi Aspira (dvorana VD2), obvezne su ovdje.

Predavanje “Javni nastup – bez straha do uspjeha”

Ubrzano disanje, suho grlo, užareni obrazi, drhtanje ruku, koljena ili glasa, znojenje, vrtlog misli… panika, strah. Gotovo svi smo to osjetili bar jednom u životu.

Tako bar kažu brojna istraživanja prema kojima čak 70% ljudi, u manjoj ili većoj mjeri, ima strah od javnog nastupa. Govoriti pred publikom je jedan od najčešćih strahova, mnogima veći od straha od zmija, visine, buba, čak i smrti. 

Sa strahom od javnog nastupa suočavali su se i Harrison Ford, Nicole Kidman, Michael Jordan, Oprah, Sigmund Freud, Thomas Jefferson, Gandhi i mnogi drugi. Srećom, lijek za strah postoji. 

Na predavanju Javni nastup – bez straha do uspjeha Pinije Poljaković saznat ćeš:

  • zašto je strah tu, odakle dolazi i kako ga pobijediti,
  • kako se smiriti i opustiti pravilnim disanjem, vježbama fokusa, pozama tijela i korištenjem glasa,
  • kako se riješiti loših misli, crnih scenarija, pucanja glasa i misaonog kaosa,
  • kako zavarati svoj uzburkani um vlastitim tijelom,
  • kako nervozu, nemir ili strah pretvoriti u pozitivnu tremu koja nam treba za uspješan nastup.

Jer strah imaju mnogi, ali tremu ima svatko!

Čak je i sam Mark Twain rekao: ”Postoje dvije vrste govornika: oni koji imaju tremu, i oni koji lažu.“

Naučiti kako strah transformirati u pozitivnu temu pred usmeni ispit, seminar, prezentaciju, pitch, razgovor za posao, nastup u medijima, Instagram live…je moguće! Dođi i saznaj kako! 

Panel rasprava “Isplati li se ljetna praksa?”

Na ovom ćemo panelu čuti različita iskustva vezana za (ne)važnost obavljanja prakse tijekom studiranja.

Koliko je važno mentorstvo u procesu prakse, nauči li se uopće išta u samo nekoliko tjedana, je li dobivanje posla nakon prakse iznimka ili pravilo?

O svemu tome razgovarat ćemo s panelistima i publikom. 🙂

Ivona Knaus je završila stručni studij Računarstva na FESB-u. Godinu dana je bila na praksi u Littlecode-u i trenutno je zaposlena u Bruxellesu kao Junior Application Analyst u tvrtki Euroclear. Već nekoliko godina volontira za Split Tech City. 

Tino Andrijić je​​ direktor i vlasnik tvrtke Totohost, a praksu je odradio u vlastitoj firmi! Ovaj 46-godišnjak izvrstan je primjer studenta koji je prije fakulteta dugo radio (i to u poduzetništvu!) pa kasnije odlučio steći obrazovanje, tako da dobro poznaje perspektive poslodavaca i studenata. Na Aspiri je završio preddiplomski studij i sad je inženjer računarstva (programsko inženjerstvo).

Kristian Miličić je nakon smjera računalstva u srednjoj Tehničkoj školi Ruđera Boškovića u Zagrebu upisao Računarstvo na FESB-u. Nakon nekog vremena je promijenio fakultet i počeo studirati u Visokoj školi Aspira, gdje je trenutno na 3. godini Računarstva. Na svakoj je godini obavljao praksu u drugoj tvrtki te tako stekao neprocjenjivo iskustvo i poslovne prilike. 

Prijave su obvezne ovdje.

Vidimo se u ponedjeljak, 16.5., u 18 sati u Visokoj školi Aspira (Domovinskog rata 65, dvorana VD2)!

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Povezane novosti