Održan je prvi Okrugli stol za članove Split Tech Cityja

Split Tech City je ekskluzivno za svoje članove organizirao događaj u formi okruglog stola.

Prvi u nizu okrugli stol održao se u četvrtak, 22.10. s početkom u 8:00 sati u konferencijskoj sali hotela Ora, no zbog limitiranosti mjesta (8 osoba) samo najbrže prijavljeni predstavnici firmi članica Udruge dobili su priliku sudjelovati.

Okrugli stol nastao je iz želje za povezivanjem, međusobnim poticanjem te brainstormingom, a glavni cilj je otvoreno iznošenje izazova s kojima se firme suočavaju i zajedničko pronalaženje potencijalnih rješenja.

Odlukom većine tema prvog izdanja okruglog stola bila je “Kako pronaći klijente u Zapadnoj Europi i SAD-u”, a sudionici su bili: Petar Vukašinović (Agilno), Andrijana Brkulj (Include), Karlo Domić (Zadnja stranica), Tomislav Zović (Klikeri), Nebojša Veron (dobartek.hr i Blank), Toni Trivković (AGILO), Josip Oršolić (Lilcodelab).

Izazovi i rješenja

Svaki sudionik imao je na raspolaganju 10ak minuta za kratko predstavljanje firme i svoje industrije, jakih strana i izazova s kojima se suočavaju. Po završetku predstavljanja, preostali članovi okruglog stola u dvije minute su trebali predstaviti potencijalna rješenja kao odgovor na izazov.

Nakon prvotne suzdržanosti, sudionici su se ohrabrili i počeli pričati o izazovima koji ih “koče” u poslovanju. Našlo se tu svega – od problema pozicioniranja na stranom tržištu, nedostatka radne snage, pa sve do poteškoća prilikom pregovora sa stranim klijentima i targetiranjem niše unutar poslovanje.

Nije dugo prošlo prije nego li su na stol “bačene” odlične ideje, savjeti i prijedlozi kako unaprijediti poslovanje i pokušati riještiti neke od navedenih problema.

Na samom kraju svim prisutnima se obratio moderator Andrei Zinkevich, vrhunski marketinški stručnjak i Poljak koji je s obitelji trajno preselio u Split. Podijelio je sa sudionicima važne marketinške prakse i trikove koje mogu primijeniti na svoje poslovanje. Svakom sudioniku po završetku događaja na mail je poslana prezentacija s izazovima i rješenjima, kao i workbook i case study.

Hvala Andrei na ulozi moderatora i nesebičnom dijeljenju znanja i iskustva i svim prisutnima na dolasku i aktivnom sudjelovanju.

Još malo noviteta

Alii ovo nije sve! Naime, pripremamo i prvi workshop, a više detalja ćemo objaviti uskoro.

I vi možete postati članom

Zanimaju vas događaji ovakvog tipa, ali još niste naš član?

Što čekate?

Priključite se zajednici kroz koju ćete širiti svoje vještine i graditi mrežu vrijednih kontakata! Čekamo vas! 🙂

 

 

Podijeli

O autoru

Tina Tomičić

Ljubiteljica pisane riječi i kreativka koja sve svoje misli stavlja na papir. U skladu s tim, rijetko ćete me vidjeti bez rokovnika. Život mi je neiscrpno vrelo inspiracije, a njegova nepredvidivost jak motiv za isti. Iako više volim knjige oduvijek živim u svom filmu. :) Najdraži citat mi je: "Samo ludi i usamljeni si mogu priuštiti da budu ono što jesu. Usamljeni jer im se nitko ne mora sviđati, a ludi jer ih nije briga!" (Bukowski)