Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

MORE ZNANJA: Pogledajte kojih vas 6 online predavanja očekuje do kraja mjeseca!

Romana Ban

Romana Ban

11.01.2022.

Znate li da se mnogi koje danas doživljavamo kao uspješne poslovne ljude svojih školskih dana prisjećaju s prizvukom traume? I to ne zbog, primjerice, vršnjačkog zlostavljanja koje su doživjeli, već zbog naizgled banalnog razloga – “grijanja stolice” na koje su bili primorani… Tko bi rekao?!

Neki od njih zapravo su bili odlični učenici, drugi su u nekom trenutku odustali od školovanja, no svi su “procvali” tek kad su spoznali drugačije načine i mogućnosti učenja.

Drugačije od pukog upijanja suhoparne teorije. Drugačije od učenja koje ne potiče radost stjecanja novih znanja.

Radost učenja?

Zamislite da je radost učenja uobičajena u našim školama!

U školama koje u određenim segmentima još uvijek ne odolijevaju ropotarnici nekih starih vremena, iako se u istima trenutno obrazuju djeca digitalnog doba… 

Obrazovanje nam je bitno!

Obrazovanje novih generacija, baš kao i cjeloživotno učenje, teme su do kojih nam je uistinu stalo.

Današnji đaci naši su budući kolege, suradnici, partneri, zaposlenici, klijenti…zar nam svima ne bi trebalo biti u interesu da je riječ o ljudima koji su voljni učiti, rasti i stvarati?

Učenje i dijeljenje znanja na samom su vrhu liste vrijednosti koje kao Split Tech City nastojimo živjeti i promovirati. Upravo smo zbog toga cijeli siječanj posvetili obrazovanju.

Vrhunski stručnjaci i važne teme

Uz tekstove koje stvaramo, pripremili smo nekoliko online događaja na kojima ćemo svi imati priliku učiti od vrhunskih stručnjaka iz područja na različite načine vezanih uz obrazovanje i učenje.

  • 27.1. u 18 h: Panel rasprava o STEM obrazovanju (Marko Matijević, John Rogosic, Nikolina Smilović i Luka Bulić Bračulj) – Zoom/FB live
  • 31.1. u 18 h: Učitelj 21. stoljeća (Dejan Nemčić) – Zoom/FB live

Uskoro donosimo detalje o svakom navedenom predavanju. Vjerujemo da ćete nam se pridružiti, aktivno slušati, pitati što vas zanima, čak i primijeniti ponešto od naučenog! 🙂 Vidimo se!

Podijeli


O autoru:

Romana Ban

Voli strastvene i dobronamjerne ljude koji stvaraju promjene za dobrobit cijele zajednice te se nada ostaviti pisani trag o što više njih na Split Tech City portalu.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti