Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Kako se zaposliti u IT-u te napredovati uz mentora?

Romana Ban

Romana Ban

19.01.2022.

Ne uči se samo u predškolskom i školskom odgojno-obrazovnom sustavu. Učenje ne prestaje kad dobiješ diplomu ili prvi posao. Naprotiv, mnogi tvrde da pravo učenje počinje tek tada! 

Danas gotovo svaki posao podrazumijeva stalno učenje. Takvo je stanje zasigurno i u IT sektoru, koji postaje jedno od najpoželjnijih za rad.

Međutim, upravo se za IT sektor vežu brojne nedoumice i predrasude kad je riječ o tome, primjerice, kakav im je profil zaposlenika potreban i poželjan.

Djevojkama nije mjesto u IT-u? Netko tko je završio fakultet humanističkog usmjerenja nema što tražiti u IT-u? Prijenos znanja kolegama s manje iskustva nije preporučljivo jer “na vrhu” ima mjesta samo za jednog od vas?

Dva predavanja u jednom!

O svemu navedenom imat ćemo priliku čuti na online predavanju “Kako se zaposliti u IT-u te napredovati uz mentora”, koje će 25.1.2022. (utorak) s početkom u 18 sati održati Nataša Kapov i Marina Grljušić.

Predavanje će se održati putem Zoom-a, a moći će se pratiti i putem Facebook Live-a.

Za praćenje predavanja putem Zoom-a prijave su obvezne na ovom linku. Za sudjelovanje putem Zoom platforme imat ćete priliku dobiti potvrdu o sudjelovanju.

Više o Nataši

Nataša Kapov je završila studij Geodezije i geoinformatike na Geodetskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a sa tek 26 godina odlučila je pokrenuti geodetski biznis u Zagrebu. 

Tijekom 2011. godine odlučuje karijeru usmjeriti u IT sektor, gdje vrlo razvija i uspješno vodi tzv. Customer Services odjel u Lemaxu, hrvatskoj softverskoj firmi, koja na globalnoj razini radi na digitalnoj transformaciji turističke industrije.

ICT Supergirls

Pod pokroviteljstvom Lemax-a, Nataša je 2014. pokrenula projekt ICT Supergirls. Riječ je o društvenoj inicijativi koja pruža smjernice i preporuke te organizira inspirativno-edukativne programe i aktivnosti za motiviranje žena u njihovom profesionalnom razvoju, potičući rast zaposlenosti žena u ICT industriji u Hrvatskoj. Kao dio globalne inicijative ”ITU’s Girls in ICT Day”, postižu iste ciljeve postizanja ravnopravnosti spolova i osnaživanja žena i djevojaka putem ICT-a.

Više o Marini

Marina Grljušić je diplomirala Turizam na Ekonomskom fakultetu u Splitu, ali vrlo brzo ulazi u svijet tehnologije. Svoju profesionalnu karijeru započela je u startup svijetu – kao voditeljica prodaje u tvrtki Include.

Godine 2020. počinje raditi u Lemax-u, gdje spaja svoje dvije strasti – turizam i tehnologiju. Koristeći prethodno stečeno znanje na leadership funkcijama, prodaji, marketingu i event managementu, vodi tim koji je zadužen za akviziciju novih klijenata.

Mentoring Byte

Marina je s još tri kolegice pokrenula inicijativu Mentoring Byte, kojoj je cilj izgraditi društvo koje nesebično dijeli svoje znanje i iskustvo. Zamisao mentoring programa je pomoći ljudima unutar IT-a napredovati u karijeri ili je promijeniti te brže doći do svog cilja uz pomoć nekoga tko je prošao slično iskustvo. 

Vidimo se na još jednom #SplitTechCity predavanju! 🙂

Podijeli


O autoru:

Romana Ban

Voli strastvene i dobronamjerne ljude koji stvaraju promjene za dobrobit cijele zajednice te se nada ostaviti pisani trag o što više njih kao izvršna urednica portala Split Tech City. Volonterka u duši, suosnivačica Kluba mladih Split, mama.

Povezane novosti