Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

DATA SCIENCE: Kako se već danas osposobiti za zanimanje budućnosti?

Romana Ban

Romana Ban

17.01.2022.

Na svim recentnim popisima najtraženijih “zanimanja budućnosti” iz područja informacijskih i komunikacijskih tehnologija nalazi se podatkovni znanstvenik (eng. data scientist).

S obzirom na kombinaciju naše znatiželje i želje za informativnim inspiriranjem (ili inspirativnim informiranjem 🙂 ) svoje publike, nije čudno što smo odlučili u goste pozvati nekoga tko se već danas bavi tim zanimanjem! 

Instagram Live sa Živkom Krstićem

Drago nam je pozvati vas na naše druženje sa Živkom Krstićem, koje će se upriličiti 24.1. u 18 sati putem Instagram Live-a.

Pripremit ćemo vrući čaj i ista takva pitanja jer nam je cilj doznati čime se uopće bave podatkovni znanstvenici, koje su im vještine potrebne, je li im određeno formalno obrazovanje nužno, na kakvim projektima rade, koliko zarađuju…

Tko je Živko?

Živko Krstić je magistrirao poslovnu ekonomiju na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Splitu (smjer informatički management) te se godinama bavi podatkovnom znanošću.

Vlasnik je startupa Sparky te sudjeluje u razvoju dva startupa u Hrvatskoj i u Italiji (područje umjetne inteligencije i podatkovne znanosti).

Autor je nekoliko znanstvenih radova i poglavlja knjiga iz domene podatkovne znanosti.

Osnivač je brojnih udruga, poput studentske udruge IMEF Split, poduzetničke udruge 3PSplit i inicijative Data Science Croatia.

Pokretač je promocije podatkovne znanosti u Hrvatskoj, gdje je svoj doprinos dao pisanjem prvog bloga o podatkovnoj znanosti na hrvatskom jeziku, a autor je i nekoliko predavanja i radionica na tu temu u cijeloj RH.

Vidimo se na Instagramu!

Ako već niste, zapratite nas na Instagramu i ne propustite zanimljiv razgovor koji pripremamo!

Podijeli


O autoru:

Romana Ban

Voli strastvene i dobronamjerne ljude koji stvaraju promjene za dobrobit cijele zajednice te se nada ostaviti pisani trag o što više njih kao izvršna urednica portala Split Tech City. Volonterka u duši, suosnivačica Kluba mladih Split, mama.

Povezane novosti