Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Što znamo o STEM-u u kontekstu razvoja djece?

Romana Ban

Romana Ban

11.01.2022.

Kao što smo vam već najavili, sve do kraja mjeseca moći ćete uživati u predavanjima i panel raspravi vezanima za obrazovanje i učenje.

Prvim predavanjem želimo postaviti temelje na kojima će se graditi naša buduća promišljanja i događanja vezana uz učenje od najmanjih nogu.

Zbog toga smo u goste pozvali Maju Jerčić, poduzetnu pedagoginju čija je strast prema učenju, poučavanju i ranom razvoju zaista – opipljiva!

Ona će nam svojim predavanjem približiti sve što bi nas moglo zanimati o STEM-u u kontekstu razvoja djece.

STEM – prolazni trend?

“STEM sadržaji i STEM pristup učenju i poučavanju od rane dobi nisu samo ”krik” i trend vremena, već vrsta didaktičko-metodičkog pristupa koji ima potencijal sustavnog poticanja i razvoja različitih kognitivnih vještina, kreativnih resursa i pozitivnih osobina ličnosti”, napominje nam Maja na samom početku. 

Analitičko razmišljanje, rješavanje problema, kreativno razmišljanje i inventivnost, pozitivan odnos prema pogreškama, hrabrost, upornost, suradnja – sve su to razvojne destinacije prema kojima vodi kvalitetna i pedagoški promišljena implementacija STEM-a.

STEM pristup učenju i poučavanju može biti integrirani odgovor na holističke potrebe razvoja cjeline djetetovog bića.

Predavanje koje vrijedi poslušati!

O svemu navedenom detaljnije ćemo saznati na online predavanju “STEM u kontekstu razvoja djece“, namijenjenom ponajprije odgojno-obrazovnim djelatnicima, roditeljima i svima zainteresiranima za obrazovanje i rani razvoj.

Predavanje će se održati 18.1.2022. (utorak) s početkom u 18 sati, a moći će se pratiti putem Zoom-a i Facebook Live-a.

Za uključenje putem Zoom platforme obvezne su prijave, a primaju se putem ove poveznice.

Svi zainteresirani imat će priliku dobiti e-potvrdu o sudjelovanju (za praćenje putem Zoom-a).

Više o predavačici:

Maja Jerčić je magistra pedagogije, koja se godinama bavi učenjem, poučavanjem i ranim razvojem.

Autorica je dviju stručnih knjiga o učenju (”Učiti se može naučiti” i ”Učimo učiti: ŠTO je kvalitetno znanje i KAKO ga stjecati”) i slikovnice ”Nikola Tesla – ispred budućnosti”.

Pokrenula je i vodi KoHo pedagogiju, platformu za razvoj edukacija za stručnjake i roditelje iz područja učenja i poučavanja te ranog razvoja.

KoHo je izrastao na platformi teorije i prakse suvremene pedagogije sa snažnim digitalnim usmjerenjem.

Unutar KoHo-a često se tematiziraju i inovativne metode u učenju i poučavanju, poput ”Harry Potter u didaktici i metodici nastave”, ”Didaktička moć Legića” itd., a kreativnost i stvaralaštvo najviše su vrijednosti u filozofiji rada KoHo pedagogije.

KoHo organizira online edukativne programe za vrtiće i škole (Razvojna raketa i Learning Rocks!) te je izdavač slikovnice o Nikoli Tesli i igre STEM MEMORY: izumi.

I još nešto!

Molimo vas da podijelite informaciju o ovom predavanju svima koje bi moglo zanimati – jer zajedno možemo kvalitetnije i brže raditi na promjenama koje su nam svima potrebne! 🙂

Hvala i vidimo se!

Podijeli


O autoru:

Romana Ban

Voli strastvene i dobronamjerne ljude koji stvaraju promjene za dobrobit cijele zajednice te se nada ostaviti pisani trag o što više njih na Split Tech City portalu.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti